Vijf elementen banaan-kokosmousse

2 personen

Ingrediënten:

  • 1 blaadje witte gelatine
  • 1 grote banaan
  • 4 eetl. kokos
  • mespunt steranijs
  • snufje kruidnagel
  • ½ eetl. citroensap
  • 6 eetl. sinaasappelsap
  • 1 theel. Grand Marnier of minder naar smaak
  • 1 dl. slagroom

Recept Vijf elementen banaan-kokosmousse Vol-ledig

(H = hout; V = vuur; A = aarde; M = metaal; W = water Dit bepaalt de volgorde waarin je de ingrediënten toevoegt.)

Bereiding:

In kom met ruim water gelatine 5 minuten laten weken.

A    Banaan pellen en in een kom doen samen met de kokos, prakken en dooreen mengen.
M   Daarna de steranijs toevoegen en weer doorroeren;
W   evenzo met de kruidnagel.
H    Tenslotte voeg je citroensap en 4 eetl. sinaasappelsap toe en meng je erdoor.
In steelpan verwarm je de laatste 2 eetl. sinaasappelsap. Zodra het kookt, zet je het vuur uit. Haal de gelatine uit het water en knijp hem goed uit. Los hem op in de hete sinaasappelsap. Roer dit door het banaanmengsel.
V    Roer ook de Grand Marnier erdoor.
A    Klop de slagroom in een kom stijf en schep het luchtig door het banaanmengsel tot het egaal door elkaar zit. Verdeel het over twee schaaltjes. Laat het tenminste 1 uur in de ijskast opstijven.

Uitserveren:
je kunt de schaaltjes versieren met bijvoorbeeld chocoladerasp.

Geplaatst door Helen IJsselmuiden op 21 augustus 2017