Emoties, wat doe je ermee

In de nieuwsbrief van Helen lees ik dat zij een lezing gaat houden over emoties: ‘Emoties, wat doe je ermee?’ Dat spreekt me meteen aan. De gedachte ‘wat doe ik ermee?’ heb ik zo vaak! Als ik weer eens uitschiet en de kwaadheid niet in beheer heb; als angst me klemzet en doet bevriezen; als verdriet me overweldigt en als het ware alles overneemt. Het lijkt dan alsof die emoties een eigen leven leiden buiten mij om en ik weinig meer kan doen dan ze ondergaan. Dat voelt als een gevangenheid – en ik ben dan ook erg benieuwd of ik in de lezing van Helen sleutels kan vinden om die gevangenheid te openen.

Met de door haar opgedane kennis en ervaring spreekt Helen vanuit drie invalshoeken: de psychosynthese, qigong en meditatie. Tekst en beelden op een scherm helpen om haar verhaal te ondersteunen. Enkele oefeningen tussendoor waren fijn (en leerzaam!) als afwisseling en zorgen voor een levendig geheel.

Alles is energie. Emoties zijn energie. Wanneer het je lukt om vastgezette emoties te bevrijden en los te laten, komt er energie vrij en ontstaat er ruimte en vrijheid. Dat is precies wat ik ervaar wanneer ik thuis de laatste oefening toepas op nieuwe situaties waarin ik emoties vastzet. De lezing van Helen heeft mij nieuwe inzichten, nieuwe handvaten en nieuwe energie gegeven. Ik ben er blij mee.

Ytje

Geplaatst door Ytje op 20 november 2014