Ovenschotel van tomaat en ui

een lekker verwarmend gerecht

Verwarm de oven voor op 2000 C.

Ingrediënten:
1 ui
1 el. Japanse sojasaus
250 gr. droog volkorenbrood
1 tl. salie
½ tl. venkelzaad
½ tl. peper
snufje zout
500 gr. tomaten
snufje paprikapoeder
50 gr. boter

Maak het gerecht in de aangegeven volgorde klaar!

Bereiding:
Pel de ui en snijd hem fijn.
Meng de ui met sojasaus.
Maal het brood en meng het door de ui.
Meng ook de salie erdoor.
Rooster in een pan de venkelzaadjes tot ze geurig ruiken. Kneus ze dan en meng het door het ui- en broodmengsel.
Voeg peper toe en daarna het zout.
Snijd de tomaten in stukken en roer ook door het ui- en broodmengsel.
En meng als laatste paprikapoeder erdoor heen.
Vet een ovenschaal in. Schep het mengsel in de schaal. Snijd de overgebleven boter in stukjes  en leg er bovenop. Zet de schaal 45 minuten in de oven.

 

Geplaatst door Helen IJsselmuiden op 14 januari 2017