Vijf elementen salade van pompoen, champignons en linzen

 Ingrediënten:

  • 300 gr. pompoen
  • 2 el. olijfolie 4 tenen knoflook
  • 100 gr. linzen
  • 3 dl zeezout
  • 100 gr. kastanjechampignons
  • 3 el peterselie
  • 2 el appelciderazijn
  • snuf kurkuma
  • 2 tl sesamolie
  • ¼ tl peper
  • 4 el sojasaus

(H = hout; V = vuur; A = aarde; M = metaal; W = water Dit bepaalt de volgorde waarin je de ingrediënten toevoegt.)

Voorbereiding groenten en linzen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een bakblik in. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd hem in grote stukken en leg deze in een bakblik. Besprenkel met olijfolie en zet 25 minuten in de oven totdat de pompoen helemaal zacht is.
  2. Halveer 2 tenen knoflook.

V             Zet een pan op laag vuur.
A             Doe de linzen in de pan
M            samen met knoflook.
W            Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 25 min. koken, zodat ze nog een lekkere bite hebben. Giet de linzen af en laat ze uitlekken.

  1. Snijd de champignons in vieren en zet apart. Snijd de knoflook grof.

V             Zet een pan laag op het vuur
A             en voeg de olijfolie toe. Zet het vuur iets hoger, maar zorg dat de olijfolie niet verbrand! Voeg champignons toe, evenals     
M            knoflook en bak ze 1 à 2 minuten.

Voorbereiding dressing                                                                                                

  1. peterselie wassen en fijn snijden

H             Doe de appelciderazijn in een kommetje en
V             voeg toe kurkuma en
A             sesamolie. Klop de dressing tot hij emulgeert.
M            Meng dan peper en
W            sojasaus erdoorheen.

Bereiding gerecht

A             Meng in een grote slakom de pompoen
M            met de champignons
W            en de linzen. Giet de dressing eroverheen.
H             Voor het uitserveren strooi de peterselie over deze heerlijk 5 elementen salade.

Geplaatst door Helen IJsselmuiden op 19 juni 2015