Zomerprogramma

2017: GROND ONDER JE VOETEN

Op blote voeten over het strand. Zand tussen je tenen. Het water zuigt je voeten vast. Warmte op je huid; de geur van zilte lucht; zout op je tong. Meeuwen schreeuwen in de lucht. Strandlopers zijn op zoek naar wat lekkers. Je hoofd waait leeg. Je voelt je goed! 

Genieten en een leeg hoofd kunnen langer dan een strandwandeling duren. Gedachten, emoties en verlangens hoeven je niet meteen daarna in beslag te nemen. Vol-ledig biedt je het zomerprogramma Grond onder je voeten. In dit programma ervaar je hoe genieten en een leeg hoofd  deel van jouw dagelijks leven kunnen zijn. 

Vier weken lang kun je vier avonden van de week, van maandag t/m donderdag, met de Chinese bewegingskunsten taiji en qigong, met meditatie en met ademhalingsoefeningen grond onder je voeten voelen. Jij kiest welke avond(en) je meedoet. Elke avond van 19.30 – 21.30 uur is een afgerond geheel.

Ontspannen      17 t/m 20 juli 

Wanneer je ontspannen bent, voel je je voeten op de grond. Ontspannen is thuis komen in je lichaam. Je ervaart wat er in je lijf gebeurt. Je beweegt zoals het voor jou goed is. Je komt steeds meer tot rust. Je zelfvertrouwen groeit.

Wil je voor maandag 17 juli een vuilniszak, badhanddoek en theedoek of luier die bruine vlekken mag krijgen, meenemen? 

Lees de blog over ontspannen

Veerkracht vergroten      24 t/m 27 juli 

Als je ontspannen op de grond staat, dan komt uit de aarde een kracht opwaarts die jou doet strekken. Hierdoor krijg je een fiere houding en kun je soepel bewegen. Jouw fysieke en mentale veerkracht neemt toe.

Lees de blog over veerkracht

Spelen met aandacht      31 juli t/m 3 augustus 

Thuis in je lijf kun je je aandacht laten uitdijen. Je bewustzijn verruimt zich. Je ziet het geheel en tegelijkertijd kun je ergens specifiek aandacht aan geven. Je ervaart stilte in jezelf en openheid naar de ander. 

Lees de blog over aandacht

Balans houden      7 t/m 10 augustus

Ontspanning, veerkracht en aandacht geven je grond onder je voeten. Met grond onder je voeten kun je balans houden tussen staan voor jezelf en meebewegen met het leven. Dat is genieten!

Lees de blog over balans

WAAR EN WANNEER

Binnen of buiten gymzaal Nic. Beetslaan 31 in Zeist

Van 17 juli tot en met 10 augustus 2017 vindt het zomerprogramma van maandag  tot en met donderdag van 19.30 uur tot 21.30 uur plaats. 

PRIJS

Het totale programma van 16 lesavonden kost € 220,00, als je je vóór 30 juni opgeeft en betaalt. 

Je kunt ook kiezen voor een losse les à € 20,00 of voor een 5- of een 10-stappenkaart, als je niet het hele programma wilt meedoen. Een 5-stappenkaart is goed voor 5 lessen en is 7 lesweken geldig. De kosten hiervoor zijn € 85,00. Een 10-stappenkaart is goed voor 10 lessen en is 14 lesweken geldig. De kosten voor deze kaart zijn € 160,00. 

Je inschrijving is definitief als ik het verschuldigde lesgeld heb ontvangen op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. H. IJsselmuiden.

Geef je nu op >>

 

Zomer 2015: stralen

Anna:  "Voor mij zijn het 15 zomer verrassingsavonden geweest, die mijn lijf en geest in gang hebben gezet. Ik denk dat de veranderingen aan mij te zien zijn! Tegen mijn vrienden zeg ik, dat deze 4 weken pure ‘roestbestrijding’ zijn geweest.

Ik was wat sleets aan het worden in de avonden; gedurende de dag was ik zo aan het jakkeren dat ik meestal na het avondeten – teveel, omdat ik op de dag vaak niet of niet rustig at – alleen nog maar op de bank wilde neerdalen met de tv aan. Wat daar gepresenteerd werd, nam ik nauwelijks in mij op, ik ordende mijn gedachten en indrukken van de dag, terwijl ik keek. En natuurlijk piept er nu een klein stemmetje in mij, dat ik in mijn oude gedrag zal teugvallen … dat zou ik jammer vinden.

Alhoewel ik al 3 jaar qigong beoefen voelde álles nieuw, niet alleen qua oefeningen, ook de persoonlijke aandacht. Het was leuk als we met veel waren, dan was er vaart, meer energie. En het was fijn om in een kleine groep te zijn, dan was er meer persoonlijke aandacht. Ik was blij met de anderen, die ook bijna alle avonden aanwezig waren, dat gaf me continuïteit in het gaan van het pad.

Voor mij was het óók de eerste keer om buiten te oefenen, wat is dát fijn! Met de zon of met een windje of laag hangende wolken. Bij ‘spion op de berg’ in de toppen van de bomen kijken en bij mezelf blijven.

Zomer 2013: met beide voeten op de grond en je hoofd in de wolken

Marios: "Ook deze zomer mocht ik weer meedoen met het zomerprogramma. Vier weken, iedere week vijf avonden. Deze keer was de locatie voor mij dicht bij huis zodat ik steeds een heerlijke avondwandeling als extraatje kreeg. En door de warme zomeravonden konden we veel buiten onze oefeningen doen op het veldje bij de gymzaal.

In de eerste week kwamen we met de beide voeten op de grond, daarna zetten we in de tweede week de zintuigen wijd open, in de derde week leerden we hoe de adem verbindt en last but not least maakten we in de vierde week kennis met de kunst van het scheppen.

Deze zomerweken mochten we ook genieten van de lekkernijen die we in de pauze bij de thee kregen. Het waren iedere avond kleine hapjes passend bij het element van de dag (zout, zuur, bitter, zoet en scherp) gemaakt door Helen en vooral Ruud. Iedere keer weer een verrassing vol kleur en smaak, ik proefde de aandacht en het plezier waarmee het gemaakt was…mmmmm…dank je wel…"

 

 

 

 

voeten