Online qigong en tai chi klassen

De online lessen qigong en tai chi zijn grensverleggend. In de lessen ben je bezig om je horizon te verruimen, weidser en grootser dan je huis waar je 24/7 verblijft. Hierdoor ontspan, je voelt je fit en je ontmoet anderen. Je verbindt je vanuit energie en dat is zeker anders dan fysiek en toch het stilt een behoefte aan nabijheid. Kom het uitproberen en boek een les.

Geef je op>>

Lesrooster

Dinsdag 10.00 - 11.00 uur qigong, 10 stappen
Woensdag 12.15 – 13.15 uur qigong, 8 brokaten

10 stappen: een serie van 10 oefeningen waarin de basis van qigong en tai chi, zoals gronden en ontspannen, aan de orde komt.

8 brokaten: een serie van 8 wat pittigere oefeningen waarbij de nadruk ligt op het stimuleren van de energiestroom door de hoofdmeridianen. Deze meridianen voorzien de organen van energie.

Aanmelden en inschrijven

Je kunt je tot een avond voorafgaand aan de les opgeven door naar welkom@vol-ledig.nl een mail te sturen met in het onderwerp de les(sen) waaraan je wilt deelnemen. Je krijgt van mij uiterlijk 3 kwartier voor aanvang van de les een link toegestuurd. 

Samen in de online klas tai chi of qigong

Je hebt alleen een computer, laptop, tablet of smartphone nodig. Hierop hoeft geen webcam te zitten. Je kunt de les ook zonder webcam volgen. Wil je in dat geval communicatie over en weer, dan kun je gebruik maken van de chat.

Ik leg dit verder in de kleine gids ‘samen in de online klas qigong en/of tai chi’ uit. Je krijgt deze toegestuurd na ontvangst van je lesgeld. De gids zal je helpen om je spoedig thuis te voelen in de online klas.

Prijs

1 uur € 8,00

Wil je zelf zorgen dat het lesgeld op mijn rekening staat voor aanvang van de les: NL 53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. HELM IJsselmuiden. Wacht je op een maning van mij, dan gaan de leskosten vanwege het extra werk met € 1,00 omhoog.

Geef je nu op >>

Wat deelnemers de eerste week online ervan vonden

Esther: "Een van de heel erg fijne dingen van lessen bij jou, zijn de ’verhaaltjes’. En ik ben er nu achter waarin dat m zit. Het gaat erom dat jij waardevolle verbanden legt. Waardevol, omdat ze betekenis geven. En die betekenis kunnen ze krijgen, omdat jij met aandacht kijkt naar wat er wordt gezegd, hoe het wordt gezegd, wat het lijf eigenlijk zegt, en of dat hetzelfde is; en in welke context het wordt gezegd.
Gaat om verbanden tussen bijvoorbeeld seizoen en klachten. Of stemmingen. Tussen klacht en reactie. Of tussen ervaringen, of klachten, of problemen onderling! Tussen oefening en persoon."

Bernardine: “Erg prettig, ik kom uit mijn hoofd, ontspanning in mijn schouders. Fijn om niet alleen maar achter je laptop te hoeven (thuis)werken, maar ook voor een digitale les en daarmee contacten. En de 8-brokaden is erg mooi en heeft effect wat diep doorwerkt. Het draagt voor mij echt bij aan een stukje meerwaarde, kwaliteit van mijn vrije woensdag en de rest van de week”.

Mariette: "ik voelde me geaard en opgeschoond."

Aafke: "fysiek goed om te doen en fijn om bekenden te zien in deze tijd van isolatie."

Paul: "rust, thuiskomen in mezelf, contact met anderen. Verrassend weinig anders. Heel prettig in deze hectische, onzekere tijd."

online qigong en tai chi klas