Verandering gewenst

Het leven is een voortdurende stroom van verandering. Je ademt in en je ademt uit. Het is dag. Het is nacht. Deze veranderingen zijn vanzelfsprekend. Anders wordt het met een verkoudheid, een reorganisatie, ouder worden, een scheiding, een verkeersongeval om maar een paar veranderingen te noemen. In die situaties wensen we verandering. We willen van de narigheid af. Toch kan het moeilijk zijn de door jou gewenste verandering te realiseren.

Om voldoende energie tot je beschikking te hebben voor deze veranderingen heeft je lichaam een netwerk van acht wonder- of extrameridianen. Het gemak of de moeite waarmee je een verandering realiseert, toont hoe krachtig je energie door dit netwerk stroomt. In drie zaterdagen leer je met qigong, ademhalings-oefeningen en meditatie de wondermeridianen kennen. Je kunt één of meer zaterdagen meedoen.
De eerste zaterdag ging over de 4 meridianen die bij de conceptie ontstaan: ren mai, du mai, chong mai en dai mai. Deze workshop brengt je bij jouw essentie. Wie ben je en wat is wezenlijk voor jou?
De tweede zaterdag ging over de 4 meridianen: yin qiao mai, yang qiao mai, yin wei mai en yang wei mai. In deze workshop hervind je je eigen ritme en beweeg je in oneindige ruimte.
De derde zaterdag gaat over de samenwerking tussen deze meridanen. Je wordt stil van binnen en van daaruit kom je in beweging.

>>Lees verder het artikel ’verandering gewenst’

WAAR EN WANNEER

Zaterdag 21 december 2019 10.00 - 16.00 uur, Zeist

PRIJS

€ 70,00 over te maken op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. H. IJsselmuiden. Je inschrijving is na ontvangst van het lesgeld definitief.

annuleringsvoorwaarden

Geef je nu op >>

Erik over ’Verandering gewenst’:
"Jaren geleden ben ik gestopt met de wekelijkse lessen in Qigong. Nu neem ik regelmatig een workshop. De cursus ’Verandering gewenst’ bestaat uit drie workshops over de wondermeridianen.

In de aanpak van Helen gaat het om ervaren, dus geen uitgebreide theoretische inleidingen. We gingen direct aan de slag met een warming up. Na een uitleg over de het ontstaan van de wondermeridianen, starten we met Qigong oefeningen om de werking van de wondermeridianen te ervaren. Tijdens de Qigong oefeningen leer ik opnieuw dat de ruimte voor beweging vanuit de liezen komt. Als ik de correcte beweging maak, ervaar ik een voedend contact met de aarde door mijn voetzolen. De afwisseling tussen Qigong en meditaties maakt dat de tijd voorbij vliegt.

Tijdens het schrijven vraag ik mezelf af, wat me zal bijblijven van deze dag. Voor mij is dat het plezier in bewegen en het ervaren van de energie die door mijn lichaam stroomt."

Machteld over ’Verandering gewenst’:
"De uitdrukking ’Hakken in standigheid’ voor standvastigheid die is doorgeslagen naar onbeweeglijkheid en die de schijn van macht verwoordt. In tijden van verandering niet heel handzaam.

Zaterdag 23 november zijn wij een dag bezig geweest te ervaren dat hakken belangrijk zijn bij het innemen van je eigen plek in tijd en ruimte. Voeten die via hielen en enkels de verbinding met de aarde doorgeven aan lichaam en hoofd. Daarbij zijn de wondermeridianen de geleiders en dus belangrijk. 

Door de verbinding in mezelf te ervaren ervaar ik ook de ruimte die er is voor mezelf. Het ervaren van die ruimte geeft me het vertrouwen dat ik er mag zijn zoals ik ben op de plaats en in de tijd van dit leven. Door dat vertrouwen is er ruimte voor de ander en ruimte voor verandering.

Dit heb ik 23 november mogen meemaken. Dank aan mijn 3 mede workshoppers, het is onbegrijpelijk dat er niet meer mensen in de rij staan. Dank aan Helen die altijd enthousiast haar kennis doorgeeft en helpt blokkades te overwinnen."

wondermeridianen waterlelie