Wekelijkse lessen

Dinsdag 10.00 - 11.00 uur qigong, 10 stappen
Woensdag 10.00 – 11.00 uur qigong, 8 bracaden
Woensdag 19.30 – 20.30 uur tai chi, een weg naar thuis
Donderdag 10.00 – 11.00 uur qigong, draken daoyin
Donderdag 19.30 – 20.30 uur qigong, taijiwuxigong

10 stappen: een serie van 10 oefeningen waarin de basis van qigong en tai chi, zoals gronden en ontspannen, aan de orde komt.

8 brokaten: een serie van 8 wat pittigere oefeningen waarbij de nadruk ligt op het stimuleren van de energiestroom door de hoofdmeridianen. Deze meridianen voorzien de organen van energie.

tai chi, de weg naar thuis: een serie van 40 oefeningen. Elke oefening is een stapsteen om dichter bij jezelf te komen.

draken daoyin: een serie met 9 oefeningen die jou in je midden brengen. Vanuit je midden beweeg je al spiralend naar buiten toe. Je verbindt je cellen en de kosmos met elkaar.

taijiwuxigong: een serie van 7 oefeningen afkomstig uit tai chi die zorgen dat je soepel en gezond blijft. Elk deel van je lichaam komt in beweging.

Aanmelden en inschrijven

Je kunt je tot een uur voor aanvangstijd opgeven door naar welkom@vol-ledig.nl een mail te sturen met in het onderwerp de les(sen) waaraan je wilt deelnemen. Je krijgt van mij uiterlijk 3 kwartier voor aanvang van de les een link toegestuurd. Op YouTube staat een filmpje met uitleg hoe je met de link in de online klas kan komen.

Samen in de online klas tai chi of qigong

Je hebt alleen een computer, laptop, tablet of smartphone nodig. Hierop hoeft geen webcam te zitten. Je kunt de les ook zonder webcam volgen. Wil je in dat geval communicatie over en weer, dan kun je gebruik maken van de chat.

Ik leg dit verder in de kleine gids ‘samen in de online klas qigong en/of tai chi’ uit. Je krijgt deze toegestuurd na ontvangst van je lesgeld. De gids zal je helpen om je spoedig thuis te voelen in de online klas.

Prijs

1 uur € 7,00
2x 1 uur/week € 12,00
onbeperkt/week € 17,00

Wil je zelf zorgen dat het lesgeld op mijn rekening staat voor aanvang van de les: NL 53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. HELM IJsselmuiden. Wacht je op een maning van mij, dan gaan de leskosten vanwege het extra werk met € 1,00 omhoog.

Geef je nu op >>

Wat deelnemers de eerste week online ervan vonden

Michiel: "Er waren zoals verwacht wat technische problemen waar overheen gestapt moest worden (ik heb bijvoorbeeld zelf geen webcam), maar de les ging meteen van start en gaf ook even een stukje regelmaat die in dit soort tijden belangrijk zijn. Ik miste wel een beetje het samenzijn als groepje, maar zoals gewoonlijk was ik hierna ontspannen. Super fijn dat het gewoon doorgaat ook al zijn de omstandigheden compleet anders."

Mariette: "ik voelde me geaard en opgeschoond."

Aafke: "fysiek goed om te doen en fijn om bekenden te zien in deze tijd van isolatie."

Paul: "rust, thuiskomen in mezelf, contact met anderen. Verrassend weinig anders. Heel prettig in deze hectische, onzekere tijd."

online qigong en tai chi klas