ShenBuqi qi-massage

’Qì-massage’ is een onderdeel van het ShenBUQI-systeem.  Deze vrijdagavondactiviteit vormt dan ook een interessante mogelijkheid om ’aan den lijve’ kennis te maken met dit heling-systeem.

Qì is een complex en uitgebreid begrip. Oorspronkelijk wordt het gebruikt om alles aan te duiden wat onzichtbaar of niet tastbaar is. Afhankelijk van het toepassingsgebied waarin het gebruikt wordt (o.a. meteorologie, Traditionele Chinese Geneeskunde, filosofie, kosmologie, substantieel of niet-substantieel, ...) heeft het een andere invulling. Maar steeds gaat het om energie met alle mogelijke eigenschappen ervan: de opslag, de stroming, de lading, de intensiteit, de frequentie, de grootte, de transformatie, de onderlinge interactiemogelijkheden en de onderlinge uitwisseling in alle mogelijk denkbare toepassingen. Naar de mens toe betekent qì levensenergie of levenskracht en de stroming ervan in al zijn vormen zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau.

Bìnqì omvat naast de externe pathogene factoren en de interne emotionele factoren ook de interne fysiologische en mentale pathogene factoren. Alle biochemische afvalstoffen van het lichaam worden beschouwd als bìnqì. De vorming van de substantiële bìnqì is een continu productieproces in het lichaam. Het ontstaat door de normale biochemische metabolische afvalproductie, de al dan niet normale werking van het immuniteitssysteem en de vernieuwing van het lichaam. Emotionele en mentale processen produceren zowel biochemische afvalstoffen als meer energetische niet-substantiële vormen van bìnqì.

Massage is de toegepaste techniek. Dit wordt zeer ruim geïnterpreteerd. Steeds is het de bedoeling de spieren, pezen, ligamenten voldoende tot ontspanning te brengen zodat de qi-stroming onbelemmerd kan plaats vinden en bìnqì zich kan verplaatsen door het lichaam. Al naar gelang de noodzaak wordt de qì-massage van de meest fysieke tot de meest fijn-energetisch benadering uitgevoerd. De fysieke technieken zijn afkomstig van TCM-Tuina (o.a. verwarmd zout in katoenen zak). In het ShenBUQI-systeem worden deze massagetechnieken steeds gecombineerd met vibratiekracht. De fijn-energetische benadering bestaat uit het verwijderen van bìnqì via de meridianen door het inzetten van energiekracht (o.a. niet-invasieve acupunctuur). Het lichaam wordt dan zelfs niet aangeraakt.

Tegelijkertijd wordt door middel van informatietransmissie getracht de vicieuze cirkels van verstoring, zowel lichamelijk, emotioneel als mentaal bewust te worden en deze te doorbreken.

Shen Zhengyu

Shen Zhengyu (Xinjiang °21-04-1965) is de zoon van Dr. Shen Hongxun en Dr. Xia Tingyu. Op jonge leeftijd werd hij assistent van zijn vader en verwierf hierdoor diepgaande kennis in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Hij is de oprichter van het Taiji Centrum vzw en ShenBUQI®International. 

Shen Zhengyu geeft naast wekelijkse lessen in België ook Taiji Nanpai, Meditatie, Qi-Daoyin, Taijiwuxigong en Buqi-opleidingen in België, Frankrijk, Nederland en Noorwegen.

Waar en wanneer

Vrijdag 16 oktober 2020 van 19.00 - 21.30 uur Shen Buqi qi-massage, Kwartellaan 13, Zeist (Rode Kruis-gebouw)

PRIJS

€ 30,00 aan de zaal te betalen

 Geef je nu op >>

Shen Zhengyu werkt veel met verwarmd zout. Over de behandeling met zoutcompressen schrijft Jessica:

Ik kamp met chronische pijnklachten en ben daardoor regelmatig vermoeid. Helen heeft me geleerd hoe ik warme zoutcompressen kan maken en daarmee de pijn kan afvoeren. Het was een wonderbaarlijke ervaring. Heel simpel, effectief en doeltreffend.

 

vicieuze cirkelsZhengyu