Vijf elementen tai chi met waaier

Vijf Elementen

De theorie van de Vijf Elementen ontstond zo’n 2000 jaar geleden in China. Men zag dat in de natuur en in de mens vijf krachten werkzaam waren. Ze noemden deze krachten water, hout, vuur, aarde en metaal. Wanneer je weet welke kracht je het beste kunt inzetten, dan kun je soepel met veranderingen omgaan.

  Correlaties van de Vijf Elementen  
water winter nieren, blaas kou
hout lente lever, galblaas wind
vuur zomer hart, dunne darm, pericardium, 3-voudige verwarmer warmte
aarde nazomer milt, maag vocht
metaal herfst longen, dikke darm droogte

 
Taiji waaier

Taiji kun je ook met een waaier beoefenen. Met een waaier kun je je in de zomer verkoelen. Een waaier kan echter ook als wapen worden gebruikt. De bewegingen in taiji waaier zijn sierlijk en verleidelijk. Tegelijk steek je ermee alsof je een dolk in je hand hebt. Met het uitklappen van de waaier maak je een afschrikwekkend geluid. De verschillende bewegingen zijn tot een vorm aanééngeregen.

Tai chi met waaier training februari 2020

In het weekend van 8 en 9 februari 2020 leer je de tai chi-bewegingen kennen vanuit het element ’aarde’. Kijk je naar de natuur, dan zie je dat zowel rotte als rijpe vruchten op de aarde vallen. De aarde neemt alles op, composteert het en is bodem voor nieuw leven. Dit proces lijkt op onze spijsvertering. In dit weekend is er aandacht hoe de bewegingen van taiji jouw spijsvertering ondersteunen en er is aandacht voor balans.

In de training leer je het element en de principes van taiji kennen. En je leert een vorm die je thuis kunt beoefenen.

Deze cursus is toegankelijk voor iedereen. Voorkennis is niet noodzakelijk. De aangeboden taiji-principes zijn niet alleen van toepassing in de waaiervorm maar kunnen ook toegepast worden in andere taiji-vormen.

Lees ook de blog ’Vijf elementen en taiji waaier

Shen Zhengyu

Vijf elementen tai chi met waaier wordt door meester Shen Zhengyu onderwezen. Shen Zhengyu (Xinjiang °21-04-1965) is de zoon van Dr. Shen Hongxun en Dr. Xia Tingyu. Op jonge leeftijd werd hij assistent van zijn vader en verwierf hierdoor diepgaande kennis in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Hij is de oprichter van het Taiji Centrum vzw en ShenBUQI®International. 

Shen Zhengyu geeft naast wekelijkse lessen in België ook Taiji Nanpai, Meditatie, Qi-Daoyin, Taijiwuxigong en Buqi-opleidingen in België, Frankrijk, Nederland en Noorwegen.

Waar en wanneer

Zaterdag 17 oktober 2020 van 10.00 - 17.00 uur Taiji waaier element metaal
Zondag 18 oktober 2020 10.00 - 16.30 uur Taiji waaier element metaal

Zaterdag 6 maart 2021 van 10.00 - 17.00 uur Taiji waaier element water
Zondag 7 maart 2021 10.00 - 16.30 uur Taiji waaier element water

Irenezaal, Rijnzichtlaan 11A, Bunnik

PRIJS

Gehele weekend €150,00, voor één dag € 80,00, aan de zaal te betalen

 Geef je nu op >>

Zhengyu waaier2 zw_1