Workshop Hoofd, hart en buik verbinden

Geborgen in jezelf. Opgewassen tegen de stormen van het leven.

Schrijf je in
Workshop hoofd, hart en buik verbinden

Online workshop
Hoofd, hart en buik verbinden

Op zaterdag 13 februari 2021, voorafgaand aan het Chinees Nieuwjaarsfeest, kun je meedoen met de online workshop ‘Hoofd, hart en buik verbinden’. Met qigong, zelfmassage, ademhalingsoefeningen en meditatie breng je deze drie belangrijke gebieden weer op één lijn. Ook stimuleer je hun samenwerking. Na deze workshop sta je echt weer tussen hemel en aarde. Je bent in je midden. Je voelt je geborgen in jezelf. Wat uit het leven op je afkomt, brengt je niet van je stuk. Met een heldere geest, vervuld van mededogen en vol energie treed je dat tegemoet.

Fasen in het spel van kinderen

De ontwikkeling van de mens

‘Ik ben twee en ik zeg ‘nee’. Kernachtiger kun je niet samenvatten hoe de ontwikkeling van een mensenkind begint. Het kind leert zichzelf als een onafhankelijk persoon te ervaren, als een ‘ik’. Daar is in de eerste levensjaren alles op gericht. Het kind leert lopen, wordt zindelijk. Al deze activiteiten vragen om het juiste gebruik van zijn energie. Je energie en levenskracht wortelt in je buik. Wanneer het kind naar school gaat, kan vanuit zijn ‘ik’ samenspel met anderen groeien: ‘wij’. Het kind neemt zijn plaats in in zijn familie, gezin en vriendenkring. Op school maakt spel geleidelijk plaats voor studie. Het denken ontwikkelt zich.

Het hoofd, je denken

De ontwikkeling van de mens is dus van buik, hart naar hoofd. Onbewust ervaar je dat elke voorgaande fase alleen belangrijk is geweest voor de volgende. Het hoofd, je denken, is de allerbelangrijkste! Hierdoor kun je je brood verdienen en leven.

De ommekeer

Op stille momenten of door voorvallen in je leven voel je geknaag van binnen. Vragen kunnen in je opkomen: ‘Is dit alles wat het leven te bieden heeft?’. Je leven voelt steeds meer als sleur. Je wilt iets betekenen voor anderen of voor de wereld. Of je wilt nog andere kwaliteiten van jezelf ontwikkelen Deze onvrede luidt de ommekeer in. Je ontdekt dat hoofd, hart en buik met elkaar verbonden zijn en samenwerken: je hoofd als zetel van bewustzijn, je hart als verbinder met het leven en in je buik woont je levenskracht.

Je onderste dantian verwarmen

Inhoud van de workshop 'Hoofd, hart en buik verbinden'

In deze workshop starten we met het losmaken van de schouders. Hierdoor komt het onderste dantian, dat zich in je buik bevindt, meer in beweging. Hierdoor stroomt je energie krachtiger door je lichaam. Je gebruikt deze energie om buik en hart te verbinden. Hierbij verwijder je energie van onafgewerkte emoties. Vervolgens maak je je nek soepel en zorg je dat je hoofd weer goed op je romp staat. Je energie kan nu vrij van je buik via je hart naar je hoofd stromen en vice versa. Met  een mantra versterk je de verbinding tussen hoofd, hart en buik. Wie jij ten diepste bent, kan weer door jou heen gaan stralen.

Waar, wanneer en wat kost het?

Online

Zaterdag 13 februari 2021 10.00 – 13.00 uur

Prijs: € 35,00.  Je inschrijving is definitief als ik het verschuldigde lesgeld heb ontvangen op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. HELM IJsselmuiden. De annuleringsvoorwaarden zijn van kracht.

 

 

Tineke over de workshop 'Je onderste dantian verwarmen'

Het was een online workshop – maar eigenlijk bleek dat helemaal niet hinderlijk. Ik had echt het gevoel dat we met elkaar in eenzelfde ruimte waren. Het duidelijkste was dat met een aparte oefening waarbij we in tweetallen eenzelfde klank beurtelings uitspraken. De afwisseling daarin werd tot een mantra, waarbij de energie stroomde.

De opdrachten werden vanaf de basis goed opgebouwd, met uitleg waar je op moest letten. Helen was daarbij individueel behulpzaam door aanwijzingen te geven hoe de oefening verdiept kon worden.

Na elk blokje was er steeds gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Het meest bijzondere vond ik de sensatie van koud-warm en het tintelen of juist ‘zwaar’ worden van delen van het lichaam. Zo sterk had ik dat nog niet eerder meegemaakt.

Hoewel ik echt een beginneling ben op dit gebied, kon ik over het algemeen alles goed volgen. Ik was onder de indruk van de rust en de zorgvuldigheid van Helen ten opzichte van de deelnemers. Het smaakt naar meer!

Esther over de online workshop 'Ontspannen'

Na een drukke werkweek, de workshop ‘Ontspannen’ bij Helen van Vol-ledig. Klinkt heerlijk, daar ben ik aan toe! We beginnen met een meditatie die je de kans biedt echt wakker en helder te worden. Ik kijk weer fris de wereld in. Dan doen we massage-oefeningen, deels met een warmtebron wat echt onwijs ontspannend werkt. Vervolgens een blok staande oefeningen. We voeren ze langzaam uit, en je voelt de energie in en om je heen gewoon weer opschonen en tot rust komen. Er zit ook wat rek-en-strek in, dus eigenlijk rust vanuit een actieve houding. Dan doen we in tweetallen nog een mantra, de afwisseling tussen luisteren en zelf geluid maken is zo ontspannend dat m’n maatje en ik aan het eind spontaan de slappe lach krijgen. Helen eindigt met een oefening die je in je kracht zet en je verbindt met je hogere zelf. Daarmee stap ik vol rust en met overzicht m’n weekend in.

Christel over online workshop 'Helende Klanken'

Petje af voor hoe helder je het hebt georganiseerd en gepresenteerd!

Ja, ik doe mee met de workshop

Inschrijfformulier Workshop Je adem bevrijden

  • Ik schrijf me in voor de workshop 'Je adem bevrijden' op zaterdag 27 maart 2021 van 10.00 - 13.00 uur online.
  • Op je inschrijving zijn annuleringsvoorwaarden van toepassing
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.