2017: recht op je doel af

“Kukeleku” kraait de haan met uitgestrekte nek. Tot voor kort dachten we dat hij dit deed bij het opkomen van de zon. Wetenschappers ontdekten dat de zon er niet toe doet. Het is zijn biologische klok. Met zijn gekraai bakent hij zijn territorium af. De dag is begonnen. Tijd om op zoek te gaan naar eten. Het lekkerste hapje laat de haan voor de hen.

 

 2017 Jaar van de Haan

Zondag begint bij ons het nieuwe jaar. Veel Aziatische landen, waaronder China, vieren het nieuwe jaar vier weken later. Zij bepalen het nieuwe jaar aan de hand van de maan. Elk jaar staat in het teken van een dier uit hun dierenriem. 2017 is het Jaar van de Haan. 

De Haan laat zich horen. Hij is gedreven; niet vanuit uiterlijke motieven, maar van binnenuit. Anderen kennen of zien vaak het doel dat hij nastreeft niet. Hij werkt keihard om zijn idealen te realiseren.  Hij is bovenal een leider. Zijn leiderschap is dienend. Hij zorgt voor zijn hennen. Het Jaar van de Haan kan een goed jaar worden. Echter, iemands kracht kan ook zijn valkuil zijn. Ditzelfde geldt in het Jaar van de Haan. De Haan kan te zeer opgaan in zijn eigen gedrevenheid en daadkracht. Hij ziet alleen nog zijn eigen beperkte doel, stormt daar op af zonder rust te nemen en ziet anderen niet meer staan. 

Wil je jouw doel(en) realiseren, dan biedt het Jaar van de Haan  je de mogelijkheden. Zorg dan wel:

  • voor goede voeding; ontbijt als een vorst, zodat je energie hebt;
  • voor ontspanning van lijf en geest; dit houdt je in goede gezondheid;
  • voor gezelligheid met anderen; je blijft dan met hen verbonden;
  • dat je doel helder blijft; laat het de wereld vooruit helpen.

Kom dit ervaren met Chinees nieuwjaar bij Volledig

Geplaatst door Helen IJsselmuiden op 29 december 2016