Bewust beter bewegen

Wat een mooi boek, Bewust Beter Bewegen van Denise Bloemen en Inge Maassen (ISBN 978-90-822584-0-0). Voor mij gaat het over het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Zoals Helen in haar lessen ook aangeeft zijn we heden ten dage in de Westerse wereld redelijk ver van ons natuurlijke zijn geraakt. Door werk achter een bureau, stress en tijdsdruk die we onszelf opleggen ontstaan blokkades. Door yoga en haptonomie was ik me al redelijk bewust van mijn lichaam. Door de tai chi te ervaren en tekst en uitleg van Helen- die een aantal gelijke oefeningen uit het boek geeft- krijg ik nog meer de kans om mijn lichaamsbewustzijn in het dagelijks leven te integreren en zo Bewust Beter te Bewegen. Met zo min mogelijk blokkades waardoor de energie in mijn lijf vrij kan stromen. Waarbij ik de tegenstellingen die er zijn in het leven (kracht-souplesse, snel-langzaam,groot-klein,samen-alleen etc.) makkelijker met elkaar kan verbinden en daarmee in mijn kracht kom te staan.

Bewust Beter Bewegen Denise Bloemen Inge Maassen

Het boek beschrijft heel simpele oefeningen om in het dagelijks leven te oefenen. Zoals het aarden en ervaren van jouw nulpunt. Het nulpunt geeft ons balans en fysieke aanwezigheid op een diep niveau. Door dit te blijven ervaren maakt dat je onder alle omstandigheden dicht bij jezelf kan blijven. Denise beschrijft op een heldere manier hoe je dit nulpunt kunt ervaren en hoe je dat zittend, in de tram, bus, metro of tijdens een moeilijk gesprek kan doen.

Kortom een praktisch en heel mooi boek over Bewust Beter Bewegen en alle mooie dingen die dat oplevert.

Geplaatst door Alice op 22 november 2017