Chinees nieuwjaar

Het Chinese nieuwjaar begint meestal de tweede volle maan na midwinter. Dit jaar is dat 18 februari. Het feest duurt een week en soms wel langer. Net als hier met Kerstmis zoekt de familie elkaar op. Vaak hebben mensen een week vrij.

collage-geit-mensen-web

Vol-ledig viert het Chinees nieuwjaar op zaterdag 21 februari op de Godfried van Seijstlaan 41 in Zeist. Dit feest openen we om 10.00 uur met een demonstratie taiji zwaard door een groep studenten van Vol-ledig. Daarna worden diverse workshops gegeven en vindt een theeproeverij plaats. Tussendoor kun je genieten van vijf-elementen hapjes. Graag stel ik de mensen die aan deze feestelijke dag meewerken aan je voor.

Erna de Jong

Toen Erna kind was, kwam haar vader met de geit Kees thuis. Volgens de vorige eigenaar was hij onhandelbaar; zo niet voor Erna. Ze genoot van zijn karakter. Als hij genoeg had van aan de lijn aan een paal te staan, dan maakte hij zich los en ging op de dorpsstraat wandelen. Hoewel de geit een kuddedier is, heeft elke geit zijn eigen karakter. Ze zijn allemaal nieuwsgierig, maar de ene kijkt toch liever de kat uit de boom, terwijl de ander meteen op je afstapt. Dat ziet Erna bij de geiten die ze onder haar hoede heeft op de kinderboerderij van een school in Bilthoven. Ook zijn geiten speels en halen ze streken uit. Over dit alles vertelt ze je. Leer mij de geit kennen!

Nel Pak

Nel Pak is kunstenaar. Ze maakt houtsneden. Ze schildert met inkt. De afgelopen periode zocht ze naar focus door louter cirkels en strepen te trekken. Daarna ontstond als vanzelf ander werk. Ze schildert graag beesten en mensen. Het bijzondere bij dieren is hun vacht. Een vacht heeft wel tienduizend haren en toch vormen deze haren één geheel. Ze laat je kennismaken met cirkels en strepen. Wie weet wat daar uit voortkomt.

Bas van Leeuwen

De passie van Bas voor thee is zo groot, dat hij zijn baan opgezegd heeft en zijn huis verkocht. Hij is van Groningen naar Zeist verhuisd, omdat hij hier een winkel van Simon Levelt kon beginnen. Er zijn vele verschillende soorten thee en toch komen ze maar van twee verschillende theebomen. Voor iedereen is er wel een theesoort die hem of haar smaakt. Het vinden van die thee is het leukste van Bas zijn werk. Met deze proeverij wijdt hij je in in de wereld van thee, een rijkdom van geur en smaak.

Helen IJsselmuiden

Graag introduceer ik ook mezelf bij je. Al bijna 20 jaar geef ik meditatie en de bewegingskunsten taiji en qigong. Iedereen voorspelde me dat ik taiji als hobby zou verliezen, als ik les zou gaan geven. Niets is minder waar gebleken. De dag starten met meditatie en taiji of qigong is nog altijd een moment voor mezelf waarvan ik met volle teugen geniet. Ik heb geen vast programma. Ik kies waar ik zin en behoefte aan heb. Zo blijft meditatie, qigong en taiji levend en geef ik vanuit bevlogenheid les.

Kom je dit feest met ons vieren?

Dit feest samen met Erna, Nel, Bas en Arnoud, mijn studenten en vrijwilligers te organiseren geeft me veel energie. Samen kun je zoveel meer. We verrijken elkaar.

Kom je op 21 februari vanaf 10.00 uur met ons dit geweldige feest vieren?

 

Geplaatst door Helen op 30 januari 2015