Dao of taijiquan

The Dao of Taijiquan, Way to Rejuvenation, is geschreven door Jou, Tsung Hwa (ISBN 0-8048-1357-4). Voor mij heeft dit boek bijgedragen aan mijn bewustzijn van vorm. Vorm is een fysieke manifestatie van energie. En de vorm van taiji is een vertaling van de natuurlijke orde van bewegen en energie sturen in het universum met onze lichamen.

The dao of taijiquan door Jou, Tsung Hwa

Het maakt niet uit welke vorm je beoefent en of het taiji heet, je voelt zelf of je beweging leeg is of gevuld is met energie. Onze lichaam hoort als één te bewegen samen met onze ziel en ons denken. 

Wanneer alles bij elkaar komt voelt bewegen als een natuurlijke manier van bestaan. In feite leren we over het sturen van onze bestaan in een wereld met verschillende expressies van energieën. We zijn één en vergeten het net zo makkelijk als dat onze voeten echt onderdeel van onze lichaam is en zorg nodig heeft. 

Daarom is het essentieel om onze lichaam te leren kennen. Het boek The Dao of Taijiquan geeft ons diepgang over hoe we taiji kunnen beoefenen op een manier waar je het effect van de bewegingen voelt. Het geeft de lezers inzicht over de inhoud van taiji.

Geplaatst door Xiaohe op 21 mei 2019