Alle blogs van: juni 2015

Stralen

Ik luister stil naar de golfslag die ik in mezelf hoor. Golven van geluk wisselen elkaar af met golven van verdriet, blijdschap, boosheid, angst en verwondering. Elke golf heeft zijn eigen geluid. Ik kijk en zie hoe het licht gebroken wordt in oneindige scharkeringen van purper naar rood, geel, groen, blauw en violet. Elke golf heeft zijn eigen geluid en kleur. Ik ben in vervoering over mijn innerlijke schoonheid. Stil geworden, voel ik mijn gezicht veranderen. Het ontspant zich en er komt fonkeling in mijn ogen. Rustig wachtend breekt de zon door en straal ik. Ik hoef er niets voor te doen dan te zijn. Zo simpel is het leven.

Vijf elementen salade van pompoen, champignons en linzen

In de theorie van de Vijf Elementen hebben we maar heel weinig salade van rauwe ingrediënten nodig. Rauwkost kost ons lichaam veel energie om te verteren. We hebben een klein beetje rauw nodig om bloed en sappen op te bouwen. Als je in de zomer graag salade eet, dan kun je alle of een deel van je groente koken of bakken. Hierdoor hoeft je lichaam weinig energie te leveren om de salade te verteren.

Chi walking

Het boek Chi walking (ISBN 978-90-6963-914-7) gaat over de techniek van Chi walking, over het wandelen met energie, gebruik makend van de zwaartekracht en de energie vanuit je kern.  Het echtpaar Dreyer heeft deze manier van wandelen op basis van taiji, pilatus en yoga technieken beschreven. Zij delen de techniek op in vijf stappen:

Zijn waar je bent

De lessen van Vol-ledig nodigen je uit om te zijn waar je bent: met alles, je haren die vandaag wel of niet goed zitten, je lichaam zoals het is, ook dat pijntje hier of daar, je glimlach of juist je verdrietige ogen. Alles en alles. Jij mag er zijn zoals je bent hier en op dit moment. Misschien raakt dit aan een diep verlangen in jou. En hoe moeilijk is het tijdens de lessen te zijn waar je bent. Je wilt meedoen, dat zou toch moeten kunnen.