Alle blogs van: maart 2018

Centeren

Thomas Crum is van huis uit Aikido-leraar. Hiij heeft zich toegelegd op mensen te leren vanuit hun onderste energiecentrum in hun kracht te staan. Men kan dan zonder geweld een conflict oplossen. In dit boek beschrijft hij allerlei facetten van aanwezig zijn in je onderste energiecentrum. Het belangrijkste is te aanvaarden wat zich voordoet. Je kunt een kijkje nemen op zijn website. Interessant is de video, waarin hij je laat zien wat hij doet.

Chinees nieuwjaar 2018

Chinees nieuwjaar begon op 16 februari en wordt vandaag, 2 maart 2018, afgesloten met het Lantaarnfestival. Dit festival is naar Europa overgewaaid onder de naam ’China Light Festival’. Elk jaar heeft één teken uit de Chinese dierenriem. Het komende jaar staat in het teken van de ‘Hond’. De hond staat voor loyaliteit, trouw en je inzetten voor een groter doel. Dit liep als rode draad door het feest.

In je midden

Verbonden met hemel en aarde ken jij jouw plaats op deze aarde en kun je in harmonie leven. Waarachtige mensen, zoals Christus en Boeddha, riepen hemel en aarde als getuige op, als ze door het kwaad belaagd werden. Veel religies kennen prosternaties, ‘ter aarde werping’. Het beeld van een prosternatie bij het Labrang Klooster in Gansu (China) staat me nog helder voor ogen. Ohm mani padme hum, ohm mani padme hum en de gebedsmolen draaide verder. De pelgrim kwam omhoog en wierp zich weer op de grond. Het ‘zichtbare’ en het ‘onzichtbare’ vielen samen.