Het geheim van chi, lessen van een qigong meester

Brigitta: Ik vond het boek van Peter Meech, Het geheim van Chi, lessen van een chi kung meester (ISBN 978 90 202 0314 1) heerlijk luchtig en gemakkelijk leesbaar.

Wel verbaasde ik mij erover dat Dr. Chow zijn energie gaf aan zijn leerling en vervolgens boos werd omdat deze leerling die energie ook weer had weggegeven.

Ik ben blij dat ik bij jou op les leer om mijn eigen energie te pakken of vrij te maken, hoe je het wilt noemen.
Wel vond ik het mooi dat Dr. Chow kon wijzen waar de energielek zat en dat ook kon verhelpen.
Wat me stoorde, maar dat ligt volledig aan mij, is dat geheimzinnige gedoe. Dat komt omdat ik al veel gelezen heb over deze materie en ik geneigd ben te denken: ‘Ja, nou weet ik het wel hoor. Toch begrijp ik dat het zo goed is, omdat Dr. Chow daarmee niet bij voorbaat de ervaring die de leerling zal hebben ‘afpakt’.

Recensie Het geheim van chi Peter Meech

Rob: als je in dit onderwerp geïnteresserd bent, dan kan dit boek een goede introductie zijn. Ik vond het heel leuk dat een tweetal keren Carlos Castaneda werd genoemd. Ik heb veel aan zijn boeken gehad.

Geplaatst door Brigitta, Rob op 7 maart 2017