Weekend vrij, weekend jij 2019

Ingrid:
in stille gratie
beweeg jij – volmaakt in Zen
jouw ziel rustgevend
Ik ben leeg …
dat bleek de bedoeling
 
Elk jaar organiseert Vol-ledig een ‘weekend vrij, weekend jij’. Verdeeld over het weekend trainen we 7 uur rondom een bepaald thema. Dit jaar vierden we ‘weekend vrij, weekend jij’ van 29 t/m 31 maart 2019. Het thema was ‘verbinden’. Dit thema verkenden we met qigong, core awareness en meditatie.
 
Ditmaal konden we van het natuurvriendenhuis Allardsoog in Eén-West een zaal gebruiken die wijds uitzicht gaf over de velden (in de tekening rechts boven). Alleen dit al maakte onze geesten ruimer. Zaterdagmorgen legde ik aan de hand van diverse filmfragmenten uit wat core awareness is. Je beweegt, net als een waterplant of een baby in moeders buik, van binnen naar buiten en weer terug. Op deze wijze kun je wat binnen in je leeft tot uitdrukking brengen in de buitenwereld.
 
Hans:
Indrukwekkende reis door koraalriffen en vruchtwater met een vriendelijke foetus. Dat bleek slechts voorspel. Ik blijk ook zelf te kunnen komen in de sfeer van gedragen worden, spontaan bewegen, opgenomen worden en bewogen door de ‘oersoep’. Mooie oefening met bijna leeggelopen ballen en deskundig begeleid door Helen.

Weekend jij, weekend vrij tekening door Ingrid Vermeer

 
Ingrid van Studio YellowDays heeft in haar prachtige tekening een aantal citaten uit het boek ‘Core awareness’ van Liz Koch opgenomen. Misschien kun je het lezen. Ik kan het boek je van harte aanbevelen.
 
De core awareness oefening en de qigong versterkten elkaar. Steeds inniger verbonden we ons met onszelf.
 
Zaterdagavond had Ruud een fantastisch diner voor ons bereid (op de tekening van Ingrid zie je het uitzicht van waar we aten). De avond was een menging van katjes die muizen en vrolijke stemmen.
 
Zondag werd, ondanks het vroege uur door het ingaan van de zomertijd, met dezelfde intensiteit getraind als de dag ervoor. Na de lunch was het weekend alweer voorbij.
 
Conny:
‘Weekend vrij, weekend jij’ bleek een goede naam voor dit weekend. Hele weekend fijne lessen, ontspanning, gezelligheid en heerlijk gegeten.

Geplaatst door Helen IJsselmuiden op 19 april 2019