Zo werkt Chinese geneeskunde

Sinds een paar weken volg ik de lessen qi gong en kom er voor het eerst mee in aanraking.

Ik ben er gewoon aan begonnen om het te gaan ervaren. Al snel bleek dat ik het graag, zoals een echte westerling denkt, het wilde begrijpen wat ik deed.  Aangezien ik niets wist van Chinese geneeskunde, vroeg in Helen om meer informatie en mocht ik dit boek lenen. Ze gaf aan dat dit boek een hele eenvoudige uitleg was van de Chinese geneeskunde, nou voor mij was het totaal nieuw en heb nog wel eens een bladzijde opnieuw moeten lezen!

Zo werkt Chinese Geneeskunde door T. Williams

Het meest indrukwekkende in het boek Zo werkt Chinese Geneeskunde door T. Williams,
ISBN 90 215 2797 9 vond ik dat de Chinese benadering echt iets heel anders is dan de westerse benadering, en de schrijver neemt je hier ook stap voor stap in mee.

Mijn ‘normale’ manier van denken moet ik echt loslaten en ruimte geven voor een andere benadering.

De vijf elementen in de Chinese geneeskunde is ook wel een vertaling van wat ik ook in mijn leven om me heen zie en zelf ervaar, maar de organen die men er aan koppelt, is nieuw voor me.

Door het lezen van het boek is de benadering van hoe in balans komen mij duidelijker en hoop vooral in de lessen te kunnen ervaren wat het met me doet.

Iets minder Shen en iets meer qi!   

Geplaatst door Lot op 13 februari 2019