Buqi-healing en Coaching

Met buqi-healing, tuina zelfmassage en individuele coaching kun je weer een heel mens worden. Buqi-healing, tuina-zelfmassage en individuele coaching stimuleren jouw zelfhelingsvermogen: het vermogen om te herstellen van lichamelijke of psychische pijn of ongemak.

>> Lees ook de blog over zelfhelend vermogen
>>Lees ook de blog over buqi-healing

Buqi-healing

Door de jaren heen kunnen afvalstoffen, ontstaan door een slechte lichaamshouding en/of emoties, zich in je lichaam ophopen. Je energie gaat minder stromen. Dit maakt je lichaam zwak en vatbaar voor ziekten. Met buqi-healing breng ik jouw energie sterker in beweging, zodat afvalstoffen jouw lichaam kunnen verlaten. Het resultaat is dat je zelf helend vermogen weer zijn werk kan doen. Na de buqi-behandeling voel je je lichter, blijer, soepeler en heb je geen of minder pijn. 

Tijdens de buqi healing leer je ook qigong- of taiji-oefeningen, die je thuis kunt doen. Hiermee versterk en onderhoud je de resultaten van de buqi-healing.

In de afgelopen jaren heb ik mensen behandeld

  • met emoties die zich lichamelijk vast hebben gezet.
  • die willen gronden in hun lijf.
  • met houdingsklachten. Zij hervonden hun natuurlijk gestrekte en ontspannen houding.
  • die een operatie aan één van hun gewrichten wilden uitstellen, niet ondergaan of in afwachting van de operatie waren. Buqi-healing geeft mogelijk voldoende soelaas om een operatie met onduidelijk resultaat definitief af te blazen. In afwachting van de operatie kan buqi-healing de pijnklachten verminderen.
  • met kanker die bestraald worden of chemotherapie krijgen. Ze hebben daardoor minder last van bijwerkingen.
  • met chronische ziekte om afvalstoffen af te voeren en daardoor meer energie te hebben.

 

Coaching

Coaching helpt je om helderheid te krijgen in thema’s die telkens terugkeren in je leven. De coaching start met jouw verlangen helder te krijgen. Wat verlang jij ten diepste? Of wat wil jij het liefst hier in deze wereld neerzetten? In het licht van dit verlangen kijken we naar jouw thema’s en ontdek je hoe deze thema’s zich tot jouw diepste verlangen verhouden. De coaching ondersteunt je om jouw verlangen te realiseren. Als vanzelf lossen dan de thema’s die lastig leken, maar in feite jou uitnodigden om weer je eigen spoor op andere wijze te hernemen, zich op. 

In voorbereiding op de bijeenkomsten doe je thuis oefeningen die gericht zijn op ademhaling, beweging of kunstzinnige vormgeving.

buqi_Vol ledig

Waar, Wanneer

BUNNIK

Boslaan 26

Bel me om een individuele afspraak te maken bij mij thuis: 030-2341912

Prijzen

Eén individuele afspraak duurt een uur en kost € 62,00

Geef je nu op >>

Ed over Buqi-healing en coaching:

"Coaching sessie met Helen via Zoom is net zo prettig als een waarbij je bij elkaar in dezelfde kamer bent. Ik had al eerder coaching (en healing) buqi sessies van Helen gehad en had daar veel baat bij. Was tijd om de boel weer op te frissen en dat nu online gedaan. Helen is iemand die erg goed luistert naar je vragen, wat je vertelt maar nog beter snel tot de kern komt van wat daar achter zit. En dat doet ze zonder een moment zweverig te zijn, heel aards, direct zonder bot te zijn en met gevoel voor humor. De oefeningen die ze je aanreikt zijn simpel en makkelijk uit te voeren. Het is ook geen strak schema waarbij je druk zou voelen om prestaties te leveren en aan het schema te voldoen. Al bij het uitvoeren van een oefening ga je vaak al wat voelen en het is dan ook een plezier om te doen. Gewoon even tijd aan jezelf besteden en daarvan de vruchten plukken. Je komt echt opgefrist en vol energie uit zon’n sessie. Ik heb dan ook gelijk vervolg sessies afgesproken en daar veel zin in."

Jessica over Buqi-healing en coaching:

Via een sportcoördinator van de gemeente Utrecht, kwam ik bij Helen terecht. Ik kamp met chronische pijnklachten en ben daardoor regelmatig vermoeid. Helen heeft me geleerd hoe ik warme zoutcompressen kan maken en daarmee de pijn kan afvoeren. Het was een wonderbaarlijke ervaring. Heel simpel, effectief en doeltreffend.

Ik heb Helen leren kennen als een inspirerende en enthousiaste persoonlijkheid. Ze kan goed luisteren, ziet altijd tal van mogelijkheden en heeft een arsenaal aan ideeën, oplossingen en praktische mogelijkheden in het begeleiden van mensen.

Wie je ook bent en wat er ook met je aan de hand is. Daarbij is ze erg empathisch en biedt ze alle veiligheid om samen met haar te zoeken naar wat wel kan.

Ik kan Helen van harte aanbevelen als je op wat voor manier dan ook in beweging gezet wilt worden.

Uit de mailbox:

Marjolein: Ik wil je nogmaals bedanken voor jouw bijdrage aan het herstel van mijn gebroken been. Na een jaar zonder botgroei is afgelopen jaar, na mijn derde operatie, het herstel op gang gekomen, mede dankzij de buqi-healing. Met als voorlopig hoogtepunt dat ik vorige week weer op de ski’s heb gestaan!

 

Erik over Buqi-healing en coaching:

"Mijn lijf weet wat het nodig heeft, en als ik naar mijn gevoel luister, heb ik geen coaching nodig. Helaas is het waarnemen van mijn gevoel niet vanzelfsprekend. Ik heb moeite met het gebied tussen middenrif en bekken. Dat vind ik jammer, want ik wil mijn hele lijf voelen.
Gelukkig zijn er coaches/therapeuten, die me leren om te voelen en te blijven waarnemen, zonder in gedachten weg te schieten. Soms neem ik een prive sessie bij Helen. De aandacht van Helen helpt me om langer bij mijn (onrustige) gevoel te blijven. Daarna bespreken we de ervaring en overleggen we welke oefening op dit moment geschikt voor me is. 
Ik vraag me weleens af wat er gebeurt tijdens een sessie. Het lijkt alsof de Buqi van Helen contact kan maken zonder me aan te raken. Dit Buqi contact geeft me stabiliteit en nodigt me uit."

Geesje over Buqi-healing en coaching:

"Stond vandaag glimlachend op en voel me opgeruimt en geen maagpijn."

Luna over Buqi-healing en coaching:

“Al enkele jaren kom ik regelmatig bij Helen voor buqi healing en coaching. Deze behandelingen zijn voor mij een moment van ‘loslaten’, opladen en nieuwe inzichten. Mede door de buqi healings blijft het in mij stromen in een tijd waarin er veel in mijn leven gebeurt en ‘te verwerken’ is. Ik blijf heel.
Laatst was ik wederom bij Helen en vroeg het hartgebied om aandacht. Ik lag ontspannen op de behandeltafel met mijn ogen dicht terwijl er spontane beweging door mijn lichaam bewoog. Ik ervoer dat Helen bezig was het hartgebied ‘leeg te trekken’: de binqi en blokkades op te ruimen. Het beeld van een ‘ontspannen, zachte open hart operatie’ kwam bij me op. Nadat Helen klaar was en de spontane beweging weer tot rust gekomen was, voelde het alsof ik in een nieuw lichaam zat: zacht, opgeruimd en vol energie.”