Tigerfeeling - Das perfekte Beckenbodentraining für Sie und Ihn

Recensie over Tigerfeeling

Power aus dem Beckenboden für sie und ihn!

Unser Beckenboden ist DAS Powerzentrum unseres Körpers. Eine optimal trainierte Beckenbodenmuskulatur kann deshalb für Gesundheit, Schönheit und Lebensfreude wahre Wunder wirken! Das TIGERFEELING®-Beckenbodenprogramm von Benita Cantieni macht Spaß und führt zu einem wunderbaren Körperbewusstsein. Ein trainierter Beckenboden bringt kraftvolle Anmut, mehr Spannkraft, Geschmeidigkeit und besseren Sex. Denn die gezielten Übungen helfen bei Blasenschwäche, Inkontinenz, Orgasmusschwierigkeiten oder Rückenbeschwerden.

Das sinnliche Beckenbodentraining für Männer und Frauen – einfach, effektiv und erfolgreich.

Rencensie door Alex

In de QiGong lessen van Helen kregen we bij een oefening de opdracht om de navel uit te strekken vanaf het schaambeen tot het borstbeen. Dat mag een vreemde opdracht zijn als je die voor het eerst krijgt, maar gelukkig zijn we inmiddels wel wat gewend als het om lichaamsbewustzijn gaat.

Nieuwsgierig naar de achtergrond van de hele oefening heb ik daarom het boek van Benita Cantieni (Auflage 6 – 2017) geleend. Een boek dat ik waarschijnlijk nooit zou kopen omdat het veel pretenties uitstraalt en vooral lijkt op een Pilates-look-a-like. Tot zover de eerste oppervlakkige waarneming.

Het boek zelf is in leesbaar Duits geschreven en het koste me geen moeite om het inleidende deel helemaal door te lezen. De kern van het verhaal draait om het spierstelsel dat zich onder de bekkenbodem bevindt, de Levator Ani of Anusdrager genaamd. (Op zijn Duits: Beckenbodenmuskulatur)

Haar betoog over het belang van deze spieren weet ze op een toegankelijke en logische manier over te brengen. Wat ik hier alleen mis is het begin: hoe is ze hier op gekomen? Wat was de aanleiding?
Zelf geeft ze aan dat ze in het verleden allerlei remedies zocht voor haar “verkrummelte Wirbelsäule” maar nergens een oplossing vond totdat ze besloot om bestaande modellen van de fysiologie en anatomie los te laten en zelf begon met voelen, waarnemen en uitproberen. Zo heeft ze alles zelf ontdekt wat bij mij niet helemaal geloofwaardig overkomt.

Haar uitleg over het belang van het bekken zelf (en de onderliggende spierbundel), of beter gezegd het linker- en rechterbekken, is overtuigend. Ze vergelijkt het lichaam met een kast en geeft hiermee aan hoe belangrijk de samenhang tussen de verschillende onderdelen is. En ook de relatie die ze legt met verschillende lichamelijke klachten klinkt logisch.

Alleen veronderstelt ze bij de lezer nogal wat kennis, die ik in ieder geval niet heb. En wat mij vooral stoort zijn de afbeeldingen of beter gezegd het ontbreken ervan. Waar zit die Levator? En hoe ziet mijn bekken eruit?
Gelukkig heeft Google daarvoor een mooie oplossing, een 3D weergave van ons lijf. Hiervoor heb je Chrome nodig en neem je als URL: https://www.zygotebody.com/. Nadat je gekozen hebt voor je geslacht en links met de regelaar de juiste weergave gekozen hebt, kun de Levator Ani zien. In dit programma heet deze spierbundel trouwens iliococcygeus.

Conclusie: een interessant boek voor mensen die al bekend zijn met haar methode, maar niet geschikt als zelfhulpboek. En voor mij vooral een aanleiding om hier mee verder aan de slag te gaan!

Laat uw reactie achter

Pagina printen