vijf elementen banaan-kokosmousse

Banaan als zoetmiddel

Als je zin hebt in een niet te versmaden Vijf Elementen toetje, dat zeer snel te bereiden is, dan is dit een recept voor jou. Naast de zoetigheid van banaan wordt geen extra suiker toegevoegd. Houd wel rekening dat het tenminste een uur in de koelkast moet opstijven!

2 personen

Ingrediënten

1 blaadje witte gelatine (of agar-agar als je vegetarisch bent)
1 grote banaan
4 eetl. kokos
mespunt steranijs
snufje kruidnagel
½ eetl. citroensap
6 eetl. sinaasappelsap
1 theel. Grand Marnier of minder naar smaak
1 dl. slagroom

Maak het gerecht in de aangegeven volgorde klaar!
M = metaal; W = water; H = hout; V = vuur; A = aarde

Bereiding:

In kom met ruim water gelatine 5 minuten laten weken.

A Banaan pellen en in een kom doen samen met de kokos, prakken en dooreen mengen.
M Daarna de steranijs toevoegen en weer doorroeren;
W evenzo met de kruidnagel.
H Tenslotte voeg je citroensap en 4 eetl. sinaasappelsap toe en meng je erdoor.
In steelpan verwarm je de laatste 2 eetl. sinaasappelsap. Zodra het kookt, zet je het vuur uit. Haal de gelatine uit het water en knijp hem goed uit. Los hem op in de hete sinaasappelsap. Roer dit door het banaanmengsel.
V Roer ook de Grand Marnier erdoor.
A Klop de slagroom in een kom stijf en schep het luchtig door het banaanmengsel tot het egaal door elkaar zit. Verdeel het over twee schaaltjes. Laat het tenminste 1 uur in de ijskast opstijven.

Uitserveren:
je kunt de schaaltjes versieren met bijvoorbeeld chocoladerasp.

Heb je een favoriet recept en wil je dat graag naar vijf elementen omgeschreven hebben? Stuur het me toe en ik doe het voor jou en plaats het als nieuw recept op mijn site.

Wil je meer lezen over de theorie van de Vijf Elementen en voeding, dan kan ik je het boek
Die Fünf-Elemente-Küche für Einsteiger door Ch. Seifert, ISBN 9783432107769, aanbevelen.

Laat uw reactie achter

Pagina printen