In je lijf. In beweging. 
Iedere dag opnieuw!

Met de 100-daagse online cursus ‘In je lijf. In beweging. Iedere dag opnieuw!’ maak je je de gewoonte eigen om elke dag aandacht aan jouw welzijn te schenken. Tien minuten luister je naar de sensaties van jouw lichaam. Dit helpt je om een leven te scheppen dat jou past. Twintig minuten beoefen je qigong, een Chinese bewegingskunst. Qigong ontspant je en geeft je energie.

Lichaamsbewustzijn maakt dat je op de juiste wijze je lichaam gebruikt. Hierdoor ontwikkel je een goed gevoel van plaats en tijd. Dit geeft meer zelfvertrouwen en zelfwaardering. Als vanzelf ga je je grenzen beter bepalen en aangeven. Hierdoor ontstaat ruimte om ten volle te leven.

Door het beoefenen van qigong leer je je energie vrij door je lichaam te laten stromen. Deze vrije doorstroming van energie geeft fysieke en emotionele balans, je immuunsysteem wordt sterker, je ademhaling wordt rustiger, de spijsvertering kan beter zijn werk doen, je krijgt een meer ontspannen gestrekte lichaamshouding en een gezondere bloeddruk.

De cursus duurt 100 dagen. Dit geeft je alle tijd om je de gewoonte eigen te maken om dagelijks voor je eigen welzijn te zorgen. Het zorgen voor je eigen welzijn wordt net zo gewoon als dagelijks je tanden poetsen. In die 100 dagen groeit jouw lichaamsbewustzijn. Je komt meer in balans.

Vóór aanvang van de cursus ontmoeten we elkaar. In deze ontmoeting kijken we welke specifieke aandachtspunten er voor jou zijn. En gaan we na hoe jij het beste de oefeningen kunt uitvoeren. Zo kan iedereen met en zonder een lichamelijke beperking meedoen.

Iedere 10 dagen ontvang je een nieuwe les met instructiefilms van de oefeningen voor deze periode. Het schriftelijke materiaal is opgebouwd uit

  • verdieping van het thema van die les (bijvoorbeeld aarden, veerkracht);
  • relevante kennis van jouw lichaam of geest;
  • ideeën om het geleerde in het dagelijks leven toe te passen;
  • aandacht voor wat je verlangt met deze cursus te bereiken.

Na ontvangst van een nieuwe les blijven de oude lessen tot je beschikking. Na 110 dagen zijn de lessen niet meer beschikbaar.

In die 100 dagen vinden 2 groepsbijeenkomsten plaats waarin we de oefeningen nogmaals doen en jij de ruimte hebt om te delen en vragen te stellen. Vanwege deze twee groepsbijeenkomsten is er een vaste startdatum, maximaal een maand na jouw inschrijving.

Waar en Wanneer

De eerstvolgende groep start juli 2019. 

PrijS

€ 300,00 over te maken op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. H. IJsselmuiden. 

 Geef je nu op >>

Helen over de cursus ’In je lijf. In beweging. Iedere dag opnieuw!’:

"Ik ben een van de leerlingen van Vol-ledig die regelmatig een lessen serie heeft gevolgd in de afgelopen jaren of een bepaald evenement en een keer ben ik met een weekend mee geweest. Taiji en qigong trekken mij aan omdat de bewegingen die je maakt het concentreren makkelijker maakt dan bijvoorbeeld mediteren. Omdat ik graag elke dag bewust een rustmoment wil inlassen ben ik met deze 100 daagse begonnen en nu ben ik op dag 115 al aangeland. Door de ondersteunende films ben ik in staat geweest elke dag de oefeningen ook werkelijk te doen en uit gaan kijken naar het dagelijkse moment van oefenen. En wat zo leuk is: je kunt overal oefenen, omdat er hele kleine bewegingen zijn die een ander toch niet ziet. Zo wordt een wachtmoment bij de bus of in een rij ineens een heilzame oefening en een moment voor jezelf."

 

Els over de cursus ’In je lijf. In beweging. Iedere dag opnieuw!’:

"Ik begon aan de 100 dagen met stijve, opgezette benen, vaak gevoelloze voeten, pijn en stijfheid in onderrug en tussen mijn schouderbladen, slechte en onregelmatige ademhaling, raar watterig hoofd met pijnsteken en scheuten en vooral veel uitstelgedrag en stress. Vooral die laatste dingen zaten me behoorlijk in de weg maar kreeg ik niet veranderd. 

Na een paar dagen oefenen begon ik weer te dromen, dit had ik echt al in tijden niet meer bewust gedaan. Ik werd met meer energie wakker, was vrolijker en begon ook meer activiteiten te ontplooien. Alles kwam letterlijk weer een beetje in beweging. 

Het voelde echt als een soort cadeau aan mezelf om iedere ochtend te beginnen met de oefeningen en mede door de opbouw ook echt een reden om er vroeger voor uit bed te komen. Na ongeveer dertig dagen werd het heel zwaar omdat het ook een soort “heilig moeten” was geworden. Ik vond dit een heel raar gebeuren. Aan de ene kant voelde het oefenen iedere dag heel erg goed en deed ik het over het algemeen met een goed gevoel, maar aan de andere kant was het ook een “verplichting” omdat ik aan de honderd dagen was begonnen. Dit heeft best wat frustratie opgeleverd en wat doorzettingsvermogen gevraagd, maar was ook heel leerzaam omdat ik op de een of andere manier in staat was daar met een soort helikopterview naar te kijken en wel door te gaan met iedere dag qigong. 

Na honderd dagen sta ik er veel beter voor dan voordat ik begon. Sommige klachten zijn verdwenen en andere een stuk verbeterd. Ik ben nu veel bewuster van dingen die in mijn lijf of energie spelen en reageer er vaak ook op. Nog steeds een stijve hark maar wel flexibeler dan hiervoor en me vooral ook veel bewuster tijdens de oefeningen waar het fout gaat, waardoor ik eerder kan corrigeren. 

Het is ook een hele goede oefening in vastpakken en weer loslaten geweest:-). Na tien dagen kostte het me moeite om de oefeningen los te laten en aan de volgende serie te beginnen. Door de herhaling werden de oefeningen heel “eigen” waardoor ik dieper kon gaan voelen en ook meer ging stromen en dat maakte dat ik ze vaak niet kwijt wilde! 

Ik ben heel blij dat ik er aan ben begonnen, het heeft mij echt een grote stap vooruit laten maken, zowel geestelijk als lichamelijk en me letterlijk weer in beweging laten komen.”