Bekijk de promo!
Met de 100-daagse online cursus ‘In je lijf. In beweging. Iedere dag opnieuw!’ maak je je de gewoonte eigen om elke dag aandacht aan jouw welzijn te schenken. Tien minuten luister je naar de sensaties van jouw lichaam. Dit helpt je om een leven te scheppen dat jou past. Twintig minuten beoefen je qigong, een Chinese bewegingskunst. Qigong ontspant je en geeft je energie.

lees meer>>

Online qigong-cursus

Je wilt alle ballen in de lucht houden: werk, thuis, familie en sociaal leven. En dan ook nog wekelijks naar de fitness, gezond eten en zo af en toe een bodyscan om maar te zorgen dat je gezond blijft. Het is wel heel veel van het goede en het kost je soms meer energie dan dat het je oplevert. Wat je eigenlijk wilt, is tijd en rust om te ervaren wat voor jou wezenlijk is en daarop je beslissingen nemen en handelen.

De 100-daagse online-cursus qigong ‘In je lijf. In beweging. Iedere dag opnieuw!’ helpt je de gewoonte eigen te maken dagelijks een half uur tijd te nemen voor jezelf. Het zorgen voor je welzijn wordt dan net zo gewoon als dagelijks tanden poetsen. Tien minuten ervaar je de sensaties in jouw lichaam. Van daaruit kom je in beweging en beoefen je twintig minuten qigong, een Chinese bewegingskunst.

Lees ook het artikel over de online qigong-cursus ’In je lijf. In beweging. Iedere dag opnieuw!’

Lichaamsbewustzijn en qigong

Lichaamsbewustzijn maakt dat je op de juiste wijze je lichaam gebruikt. Daardoor ontwikkel je een goed gevoel van plaats en tijd. Dit geeft meer zelfvertrouwen en zelfwaardering. Als vanzelf ga je je grenzen beter bepalen en aangeven. Hierdoor ontstaat ruimte om ten volle te leven.

Door het beoefenen van qigong leer je je energie vrij door je lichaam te laten stromen. Deze vrije doorstroming van energie geeft fysieke en emotionele balans, je immuunsysteem wordt sterker, je ademhaling wordt rustiger, je spijsvertering kan beter zijn werk doen, je krijgt een meer in ontspanning gestrekte lichaamshouding en een gezondere bloeddruk.

Inhoud online cursus qigong

Vóór aanvang van de cursus ontmoeten we elkaar. In deze ontmoeting van een uur kijken we welke specifieke aandachtspunten er voor jou zijn. En gaan we na hoe jij het beste de oefeningen kunt uitvoeren. Zo kan iedereen met en zonder een lichamelijke beperking meedoen.

Iedere 10 dagen ontvang je een nieuwe les met instructiefilms van de oefeningen voor de komende periode. Het schriftelijke materiaal is opgebouwd uit

  • uitleg en verdieping van het thema van die les (bijvoorbeeld aarden, veerkracht);
  • relevante kennis van jouw lichaam of geest;
  • ideeën om het geleerde in het dagelijks leven toe te passen;
  • aandacht voor wat je verlangt met deze cursus te bereiken;
  • literatuur tips voor degenen die een verdere verdieping in een thema zoeken..

Na ontvangst van een nieuwe les blijven de oude lessen tot je beschikking. Na 110 dagen kun je een abonnement nemen op de cursus, zodat je de cursus kunt blijven gebruiken.

In die 100 dagen vinden 2 groepsbijeenkomsten plaats waarin we de oefeningen herhalen, jij de ruimte hebt om te delen en vragen te stellen. Deze bijeenkomsten duren 1 à 1,5 uur, afhankelijk van de groepsgrootte. Vanwege deze twee groepsbijeenkomsten is er een vaste startdatum, maximaal een maand na jouw inschrijving.

Mensen met niet aangeboren hersenletsel

De cursus ‘In je lijf. In beweging. Iedere dag opnieuw!’ is heel geschikt voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Je bepaalt zelf het moment waarop je de oefeningen doet. Je kunt het in drie periodes van tien minuten verdelen. Je hebt geen last van externe prikkels. Deze cursus draagt zeker bij aan beter hanteerbaar worden van je emoties, een verbetering van je concentratie en beter weten hoeveel energie je hebt en waar je die voor wilt inzetten.

Werkgevers

Als bedrijf verwacht je dat medewerkers prestaties leveren waarmee ze bijdragen aan de organisatiedoelen. Er kunnen redenen zijn waarom dat niet (meer) lukt en/of medewerkers tegen grenzen aanlopen. Je waardeert het als werknemers bij tijds signaleren als de werkdruk voor hen te hoog is of de balans tussen zakelijk en privé verstoord is geraakt. Hierdoor kun je met elkaar in overleg gaan voordat ziekte of arbeidsconflict ontstaat. Preventie staat hoog in je vaandel.

De cursus ‘In je lijf. In beweging. Iedere dag opnieuw!’ levert hiervoor een goede bijdrage:

  • de vitaliteit van de werknemer neemt toe;
  • de concentratie van de werknemer verbetert;
  • de werknemer leert zich een doel te stellen, het enthousiasme hiervoor te houden en zijn doel te realiseren;
  • de werknemer krijgt meer vertrouwen in eigen kunnen;
  • de werknemer ontwikkelt fysieke en mentale veerkracht waardoor het omgaan met onverwachte omstandigheden verbetert.

 Het bedrijf faciliteert en de werknemer neemt de verantwoordelijkheid voor zijn leven. Hierdoor kun je elkaar op tijd vinden en met elkaar tot overeenstemming komen.

 

 

Waar en Wanneer

De eerstvolgende groep start september 2019. De individuele bijeenkomst is in Bunnik en de groepsbijeenkomsten in Zeist.

Voor bedrijven kom ik, indien gewenst, op locatie voor de individuele bijeenkomsten en de groepsbijeenkomsten.

PrijS

€ 300,00 over te maken op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. H. IJsselmuiden. 

Het abonnement om toegang te blijven houden tot de films, schriftelijke informatie en groepsbijeenkomsten kost € 150,00 per jaar.

Bedrijven betalen per cursus € 300,00 excl. BTW. Om op locatie te komen maak ik graag een offerte.

 Geef je nu op >>

Aly over de cursus ’In je lijf. In beweging. Iedere dag opnieuw!’:

"Ik vind deze cursus heel top. Mooie en heldere fimpjes met goede uitleg en niet al te moeilijke qigong-oefeningen, daardoor prima vol te houden. Ik merk er zelfs verdieping in te kunnen vinden. Na honderd dagen ben ik nl. gewoon weer opnieuw begonnen en voel ik dat het nu nog beter gaat dan aan het begin van de cursus, toen ik er nog niet zo in zat. Voor mij is deze online cursus ideaal om weer door te kunnen met qigong, (na drie jaar gestopt te zijn) omdat ik niet meer zo zit te wachten op groepslessen en van deze cursus iedere dag profijt kan hebben, omdat het zo’n enorme stimulans is om iedere dag te oefenen, al is het soms maar een kwartiertje!!!"

Helen over de cursus ’In je lijf. In beweging. Iedere dag opnieuw!’:

"Ik ben een van de leerlingen van Vol-ledig die regelmatig een lessen serie qigong heeft gevolgd in de afgelopen jaren of een bepaald evenement en een keer ben ik met een weekend mee geweest. Taiji en qigong trekken mij aan omdat de bewegingen die je maakt het concentreren makkelijker maakt dan bijvoorbeeld mediteren. Omdat ik graag elke dag bewust een rustmoment wil inlassen ben ik met deze 100 daagse begonnen en nu ben ik op dag 115 al aangeland. Door de ondersteunende films ben ik in staat geweest elke dag de qigong-oefeningen ook werkelijk te doen en uit gaan kijken naar het dagelijkse moment van oefenen. En wat zo leuk is: je kunt overal oefenen, omdat er hele kleine bewegingen zijn die een ander toch niet ziet. Zo wordt een wachtmoment bij de bus of in een rij ineens een heilzame oefening en een moment voor jezelf."