Taiji met zwaard

Taiji is een Chinese bewegingskunst die je ook met zwaard kunt beoefenen. Daarnaast is taiji ook goed voor je gezondheid en is het een martiale kunst: 

 • genezingskunst: bij taiji met zwaard richt je je energie van binnen naar buiten. Hierdoor kunnen afvalstoffen, ontstaan door emoties en/of verkeerde lichaamshouding je lichaam verlaten. Je energie gaat weer vrij stromen. Je komt met lichaam en geest in balans.
 • bewegingskunst: de langzaam, voortgaande bewegingen geven je uithoudingsvermogen en kracht.
 • martiale kunst: je ontwikkelt doelgerichte focus en je stelt je grenzen.

Al deze drie aspecten komen in de les aan bod. De les begint met (qigong-)oefeningen om je lichaamsbewustzijn te verdiepen, om een juiste lichaamshouding te krijgen en je gewrichten zo te gebruiken dat je soepel kunt bewegen. Daarna ga je aan de slag met het zwaard en leer je weer een stukje van de zwaardvorm. In de vorm voer je alle bewegingen met het zwaard achter elkaar uit. Je bent ongeveer anderhalf jaar bezig om de hele vorm te leren. Daarna verdiep en verfijn je elke beweging tot jij niet meer de vorm doet. Je bent één met de beweging geworden. >> Lees ook de blog ’Mijn zwaard en ik’

Je bent welkom om een kennismakingsles mee te doen.

Resultaten die Taiji met zwaard je kunnen geven

 • meer energie
 • soepel in je lichaam en stabieler evenwicht
 • ontspanning van lichaam, geest en adem
 • gegrond
 • juiste lichaamshouding
 • beter slapen
 • afname pijnklachten
 • meer zelfvertrouwen
 • grotere weerbaarheid zowel in het psychische als lichamelijke vlak

Verschillen tussen taiji met zwaard en taiji

 • door gebruik van een zwaard worden je bewegingen groter dan bij taiji. Dit attendeert je op spanning in je schoudergebied en nodigt je uit om deze los te laten. De grote beweging geeft blijdschap.
 • taiji en taiji met zwaard kun je zien als yin en yang, als tegengestelden. Bij taiji ligt het accent meer op het ervaren hoe de energie jou in beweging brengt. Bij taiji met zwaard ligt het accent meer op het naar buiten toe brengen van je aandacht en energie.
 • taiji met zwaard leert je om een voorwerp, zoals een zwaard, fiets of pen als één geheel met jezelf te gebruiken. Dit spaart energie en maakt je bewegingen soepeler en effectiever.

Taiji met zwaard lessen

De lessen taiji met zwaard kunnen zowel in groepslessen als individueel gevolgd worden. Over individueel lees je meer onder ‘en nog meer’

Groepslessen taiji met zwaard

De groepslessen taiji met zwaard worden gegeven in Zeist. En avondles duurt twee uur. Dit geeft jou de tijd om én de drukte van de afgelopen week achter je te laten én ruimte om jezelf te ontwikkelen. Na uitgebreide uitleg over een oefening ga je zelf met de oefening aan de slag. Ik loop rond en geef ieder persoonlijk aanwijzingen, zodat je de oefening op jouw passende wijze kunt uitvoeren. Halverwege de les is er een pauze. Tijdens de pauze kun je, als je dat wilt, in gesprek raken met anderen.

Je kunt mij vragen stellen tijdens of na de les. Ik plaats je vraag in de les in een breder perspectief, zodat ook andere deelnemers profijt van jouw vraag kunnen hebben. Na de les kan ik specifiek op jouw situatie ingaan.

 

 

zwaard

Waar, Wanneer

ZEIST

Laan van Eikenstein 2

TAIJI ZWAARD
Dinsdag 19:30 - 21:30 uur

 

 

Geen les: 25 december 2018, 1 januari en 26 februari 2019

Prijzen

Je inschrijving is definitief als ik het verschuldigde lesgeld heb ontvangen op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. H. IJsselmuiden te Bunnik. Alleen voor de lessen van Shen Zhengyu betaal je op de dag zelf aan de zaal.

Bij de wekelijkse lessen is het mogelijk om één gratis kennismakingsles (niet in combinatie met andere acties) mee te doen. Als er plaats is, dan kun je direct met de lessen starten. Je koopt hiervoor een stappenkaart die op naam staat. Een stappenkaart is goed voor 10 lessen en is 12 lesweken geldig, behalve voor de dinsdagavond. Voor deze avond is de stappenkaart 10 weken geldig.

avondkaart    € 180,00
ochtendkaart € 113,00

In principe kies je een vaste lestijd. Kun je een keer niet, dan kun je een week overslaan of die week op een andere les volgen. Eén avondles is gelijk aan twee ochtendlessen.

Voor een tweede vaste les betaal je 50% van de lesprijs.

Restitutie van lesgeld is niet mogelijk evenmin als verlenging van de periode waarin de stappenkaart geldig is.

 Geef je nu op >>

 

Aly:

Geest vrij
Geaard blijven
Volg het zwaard
Grote gerichtheid
Ontspanning en strekking
Het zwaard doet het werk
Als je meewerkt gaat het lekker
Verbinding tussen hemel en aarde
Schoonheid van de beweging
Thuiskomen
in je lichaam