Vol-ledig

Vol-ledig is een eenvrouwsbedrijf. Mijn naam is Helen IJsselmuiden (1963). De geschiedenis van Vol-ledig begint op 29 februari 1996. Die dag wist ik van een zwarte pagina in mijn levensgeschiedenis een witte te maken. Stichting Vol-ledig werd opgericht en ik kon hiervoor vrijwilligerswerk doen. Vier jaar daarvoor was ik op de fiets door een auto frontaal aangereden. Daarna had ik geen dag zonder pijn, geen dag zonder concentratie- en oogproblemen. Wel had ik levenslust die me ertoe aanzette om mogelijkheden te zoeken om toch een leven te leiden dat mij vreugde brengt. De doelstelling van Vol-ledig was en is ‘de zelfredzaamheid van mensen vergroten door hun kwaliteiten te stimuleren’. Met stichting Vol-ledig kon ik uitvinden wat te doen met mijn kwaliteiten en mijn beperkingen. Dit vroeg om veel zelfkennis en zelfacceptatie. In 1997 vroeg mijn toenmalige docente qigong mij een groep mensen met reuma of fibromyalgie te onderwijzen. Ik heb drie lessen gegeven en wat bleek: zij kregen energie van mijn lessen en ik ook. Ik begon met intensieve scholing in taiji, qigong, healing en meditatie bij het Buqi-instituut. Door meester Shen Hongxun (†2011) ben ik een leraar geworden met kennis van zaken. Door de jaren heen heb ik veel leservaring opgebouwd. Voor mij is taiji en qigong een levensstijl geworden. In 2002 kon stichting Vol-ledig ontmanteld worden en ben ik als ZZP’er onder dezelfde naam verder gegaan. Ik ben sindsdien in staat om weer mijn eigen brood te verdienen. Nog steeds train ik intensief bij meester Shen Zhengyu (www.taijicentrum.org), de zoon van Shen Hongxun. Hierdoor blijft mijn lesaanbod zich vernieuwen en kunnen mijn deelnemers blijven doorgroeien. Mijn kennis, kunde en vaardigheden wil ik graag met jou delen, zodat ook jij jouw kwaliteiten steeds meer kan inzetten voor een leven dat je past.

Heb je belangstelling voor mijn feitelijke levensloop, lees dan meer op LinkedIn.

Zelfredzaamheid

Elke mens heeft een oneindige rijkdom aan kwaliteiten in zich. Het leven vormt ons en brengt bepaalde kwaliteiten aan het licht. Andere kwaliteiten cultiveren we zelf. De overige blijven onaangeroerd en vaak ongekend in onszelf.
Met alles wat ik aanbied, wil ik graag jouw oneindige rijkdom aan kwaliteiten aanboren, zodat je kan kiezen welke ervan je verder wilt ontwikkelen, omdat die nu relevant in jouw leven zijn. Hierdoor kun je je makkelijker aanpassen aan de veranderingen die het leven met zich meebrengt. Je zelfredzaamheid ofwel de mogelijkheid om een leven te leiden dat jou met hart en ziel past, neemt toe.

Een leven vol energie

De vogel maakt zich los uit de kringen die hem binden. Zwevend in de ruimte kan hij zien wie hij wezenlijk is en wat hem vervulling geeft. Met deze visie keert hij terug naar beneden waar hij steeds meer gaat leven vanuit zijn hart en waardoor hij en de ander steeds meer tot hun recht komen.

De volheid van het leven vinden, is de leegte aanvaarden. De leegte is je geest zó ruim laten worden dat zowel de zonzijdeals de schaduwzijde van jouw leven erin aanwezig kan zijn. Dat leidt tot een leven vol energie.

vol ledig Helen IJsselmuiden