Workshops Wondermeridianen

energie voor verandering mobiliseren

Ja, ik doe mee met de workshop(s)
Workshops Wondermeridianen

Workshops Wondermeridianen

In de drie workshops Wondermeridianen ervaar je door middel van qigong, ademhalingsoefeningen en meditatie het effect van deze meridianen in jouw lichaam. De wondermeridianen, ook wel extra meridianen genoemd, geven je de energie om soepel met energieslurpende veranderingen om te gaan. Energieslurpende veranderingen zijn bijvoorbeeld COVID-19, een reorganisatie, ouder worden, een scheiding of een verkeersongeval. Door de workshops ‘Wondermeridianen’ gaat je energie sterker door deze meridianen stromen. Lichamelijke of geestelijke zaken die vast zitten, komen weer in beweging.

Wie ben jij?

De eerste van de workshops Wondermeridianen ging over 3 meridianen die bij de conceptie ontstaan: chong mai, ren mai en du mai. Deze workshop bracht je bij jouw essentie. Wie ben je en wat is wezenlijk voor jou? Door chong mai stroomt de energie van het grote geheel en de energie die jij van je ouders hebt meegekregen. Deze energie zet je aan te worden wie je in wezen bent. Ren mai is als een moeder die zorgt voor haar kind. Je ontspant. Je hebt de rust om letterlijk en figuurlijk te verteren. De energie van ren mai stroomt omlaag.  Moeder aarde geeft je opwaartse beweging, veerkracht. Je energie stroomt nu door du mai omhoog. Je geest opent zich voor een wijdser perspectief en je komt in actie overeenkomstig jouw natuur en in harmonie met het grote geheel. Chong mai brengt balans tussen rust en beweging.

Deze workshop bracht je in balans en gaf focus in je leven.

Eigenwaarde, de basis om je essentie te realiseren

Stevig in je schoenen staan

De tweede van de workshops Wondermeridianen gaat over jouw verhouding tot plaats en tijd. Het zijn 4 meridianen, yin qiao mai, yang qiao mai, yin wei mai en yang wei mai, die jou op je plaats en op het juiste moment in de tijd doen voelen. Yin wei mai zorgt voor goede samenwerking van het weefsel in jouw lichaam en van jouw emoties. Yang wei mai geeft je de kracht om jouw plaats in het grote geheel in te nemen. Door yin qiao mai en yang qiao mai ben je in het hier en nu. Je neemt je standpunt in en zet dat in de wereld. Deze processen vinden in ritme plaats. Telkens weer van binnen naar buiten en van buiten weer naar binnen. Na inademen komt uitademen.

In deze workshop hervind je je eigen ritme en ervaar je dat jij op de juiste plaats in je leven bent. Je staat stevig in je schoenen.

Met aandacht bewegen

Dai mai en samenwerking tussen de meridianen

De derde van de workshops Wondermeridianen gaat over de laatste wondermeridiaan dai mai, de gordelmeridiaan. Deze meridiaan loopt horizontaal en omvat alle andere meridianen. Deze kan ook de opslag van onverwerkte emoties zijn. In de workshop aandacht voor een soepel bekken. Op deze manier komt er meer stroming in de andere wondermeridianen, zodat je aandacht kunt hebben voor de samenwerking tussen de wondermeridianen. Speciale samenwerking vindt plaats tussen:

  • chong mai en yin wei mai: reguleren het bloed en de energie die door de hoofdmeridianen stroomt;
  • du mai en yang qiao mai: helpen oude patronen die groei belemmeren los te laten;
  • ren mai en yin qiao mai: zorgen voor balans tussen rechts en links. Ze geven je zelfvertrouwen;
  • dai mai en yang wei mai: helpen je emoties te transformeren, zodat je een volgende levensfase kunt ingaan.

De samenwerking van de wondermeridianen versterk je door met aandacht te bewegen. Je wordt stil van binnen en van daaruit beweeg je. Je bent op het juiste moment, op de juiste plaats met de juist hoeveelheid energie.

Ervaringen met de workshops Wondermeridianen

De workshops Wondermeridianen zijn voorheen op locatie gegeven.

Erik over 'Wie ben je?'

In de aanpak van Helen gaat het om ervaren, dus geen uitgebreide theoretische inleidingen. We gingen direct aan de slag met een warming up. Na een uitleg over de het ontstaan van de wondermeridianen, starten we met Qigong oefeningen om de werking van de wondermeridianen te ervaren. Tijdens de Qigong oefeningen leer ik opnieuw dat de ruimte voor beweging vanuit de liezen komt. Als ik de correcte beweging maak, ervaar ik een voedend contact met de aarde door mijn voetzolen. De afwisseling tussen Qigong en meditaties maakt dat de tijd voorbij vliegt.

Tijdens het schrijven vraag ik mezelf af, wat me zal bijblijven van deze dag. Voor mij is dat het plezier in bewegen en het ervaren van de energie die door mijn lichaam stroomt.

Machteld over 'Stevig in je schoenen staan'

De uitdrukking ’Hakken in het zand’ staat voor standvastigheid die is doorgeslagen naar onbeweeglijkheid en die de schijn van macht verwoordt. In tijden van verandering niet heel handzaam.

In de workshop ‘Stevig in je schoenen staan’ zijn wij bezig geweest te ervaren dat hakken belangrijk zijn bij het innemen van je eigen plek in tijd en ruimte. Voeten die via hielen en enkels de verbinding met de aarde doorgeven aan lichaam en hoofd. Daarbij zijn de wondermeridianen de geleiders en dus belangrijk.

Door de verbinding in mezelf te ervaren ervaar ik ook de ruimte die er is voor mezelf. Het ervaren van die ruimte geeft me het vertrouwen dat ik er mag zijn zoals ik ben op de plaats en in de tijd van dit leven. Door dat vertrouwen is er ruimte voor de ander en ruimte voor verandering.

Dit heb ik tijdens de workshop mogen meemaken. Dank aan mijn 3 mede workshoppers, het is onbegrijpelijk dat er niet meer mensen in de rij staan. Dank aan Helen die altijd enthousiast haar kennis doorgeeft en helpt blokkades te overwinnen.

Joyce over 'Met aandacht bewegen'

Iets in de omschrijving van de invulling van deze workshop trok me aan. Ik geloof de woorden ’gewenste veranderingen’. Ik doe al jaren qigong en dit soort zaterdagen zijn voor mij altijd een welkome aanvulling voor een groter lichamelijk effect doordat er meer tijd is en ook omdat ik dan beter begrijp hoe de oefeningen werken en waarom ze zo fijn zijn.

De workshop ’met aandacht bewegen’ begon met diverse plaatjes over de wondermeridianen en de ligging ervan in het lichaam. De eerst oefening is met een warm zoutzakje op de buik op/bij de navel. Heel prettig de warmte daar. Het geeft rust en de wereld wordt klein. Alleen ik en die warme plek. Daarna beginnen we met buigen en strekken van de rug(gengraat). Het kost me moeite om ‘wakker’ te worden en te gaan bewegen. We vervolgen de dag met nog vele staande oefeningen uit qigong en tai chi. Het effect is anders: dieper en intenser. Niet gemakkelijk, maar zeker de moeite waard. Laat de veranderingen maar komen.

Waar en wanneer?

online

Zaterdag 11 december 2021 10.00 – 13.00 uur / heeft reeds plaats gevonden
‘Wie ben ik?’ over de wondermeridianen chong mai,  ren mai en du mai

Zaterdag 15 januari 2022 10.00 – 13.00 uur
‘Stevig in je schoenen staan’ over yin qiao mai, yang qiao mai, yin wei mai en yang wei mai

Zaterdag 19 februari 2022 10.00 – 13.00 uur
‘Met aandacht bewegen’ over dai mai en de samenwerking tussen de wondermeridianen

Je kunt kiezen welke workshops je meedoet. Elke workshop vormt een afgerond geheel. Je kunt ook kiezen om alle drie de workshops ‘Wondermeridianen’ te volgen.

Wat kost het?

€ 40,00 per workshop vooraf over te maken op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. H. IJsselmuiden onder vermelding van de workshop(s), die jij meedoet. Je inschrijving is na ontvangst van het lesgeld definitief.

Ja, ik doe mee

Inschrijfformulier Workshops Wondermeridianen

  • Op je inschrijving zijn annuleringsvoorwaarden van toepassing
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel je ervaring

Pagina printen