Zo werkt Chinese geneeskunde

Recensie van het boek Zo werkt de Chinese geneeskunde

T. Williams, ISBN 90 215 2797 9

Samenvatting Bol.com

Na de acupunctuur hebben in de afgelopen jaren ook andere oorspronkelijk Chinese geneeswijzen hun plaats ingenomen in het aanbod van de westerse gezondheidszorg: voedingsleer, kruidengeneeskunde, Qi Gong en meditatie, om een aantal belangrijke te noemen. Maar waarom gaat het daarbij nu precies? En wat zijn de gemeenschappelijke uitgangspunten? Een must voor iedereen die wel eens met een van de Chinese geneeswijzen te maken heeft gehad of er meer over wil weten!

Recensie door Lot

Sinds een paar weken volg ik de lessen qi gong en kom er voor het eerst mee in aanraking.

Ik ben er gewoon aan begonnen om het te gaan ervaren. Al snel bleek dat ik het graag, zoals een echte westerling denkt, het wilde begrijpen wat ik deed. Aangezien ik niets wist van Chinese geneeskunde, vroeg in Helen om meer informatie en mocht ik dit boek lenen. Ze gaf aan dat dit boek een hele eenvoudige uitleg was van de Chinese geneeskunde, nou voor mij was het totaal nieuw en heb nog wel eens een bladzijde opnieuw moeten lezen!

Het meest indrukwekkende in het boek vond ik dat de Chinese benadering echt iets heel anders is dan de westerse benadering, en de schrijver neemt je hier ook stap voor stap in mee.
Mijn ‘normale’ manier van denken moet ik echt loslaten en ruimte geven voor een andere benadering.

De vijf elementen in de Chinese geneeskunde is ook wel een vertaling van wat ik ook in mijn leven om me heen zie en zelf ervaar, maar de organen die men er aan koppelt, is nieuw voor me.
Door het lezen van het boek is de benadering van hoe in balans komen mij duidelijker en hoop vooral in de lessen te kunnen ervaren wat het met me doet.

Iets minder Shen en iets meer qi!

Laat uw reactie achter

Pagina printen