ShenBuqi Tuina Qi-massage

door Shen Zhengyu

Shen Zhengyu onderwijst ShenBuqi Tuina Qi-massage

Training in ShenBuqi Tuina Qi-massage

Dit weekend is een inleiding tot ShenBuqi Tuina Qi-massage. ’s Morgens geeft Shen Zhengyu 3 behandelingen waarbij jij toekijkt. ’s Middags leer je deze techniek zelf toe te passen.  Hierbij besteedt Shen Zhengyu uitgebreid aandacht aan hoe je kunt voorkomen dat je afvalstoffen van een ander overneemt. Zo verwerf je een basis waarmee je zelf aan de slag kan. Deze cursus is toegankelijk voor iedereen. Voorkennis is niet noodzakelijk.

 

Buqi-systeem visie op ontstaan ziekte

ShenBuqi Tuina Qi-massage

Tuina massage is de traditionele Chinese massage. ShenBUQI®Tuina Qi-massage combineert de traditionele massage met BUQI®-healing. Dr. Shen Hongxun, de vader van Shen Zhengyu, heeft BUQI®-healing ontwikkeld. Het doel ervan is afvalstoffen, binqi, af te voeren. Afvalstoffen ontstaan door de stofwisseling, verkeerde lichaamshouding, vastgehouden emoties en/of vastgeroeste denkpatronen. Als de afvalstoffen zijn afgevoerd, dan zijn spieren en bindweefsel weer zacht en soepel. Het verlicht gezwollen gewrichten, reumatische pijn en botontkalking. De bloedstroom onder de huid verbetert, waardoor opgehoopt vocht verdwijnt. Ook de stofwisseling op celniveau verbetert.

Hoe geef je een ShenBuqi Tuina Qi-massage in COVID-19 tijd?

Bij BUQI®-healing maak je uitsluitend gebruik van energiekracht. Energiekracht is een combinatie van o.a. de kracht dan de energiecentra, ademhalingskracht, celvibratiekracht en mentale kracht. Zo verplaats je afvalstoffen door de meridianen. Je raakt de cliënt dus niet aan. Om verspreiding van Corona te voorkomen heeft Shen Zhengyu vanuit het gedachtegoed van BUQI®-healing allerhande methoden ontwikkeld om toch een effectieve Tuina massage te geven zonder directe aanraking. Te denken valt aan het gebruik van warme zoutkompressen en van een bal. En natuurlijk wordt dit aangevuld met technieken uit BUQI®-healing.

Shen Zhengyu

Shen Zhengyu

Shen Zhengyu (Xinjiang °21-04-1965) is de zoon van Dr. Shen Hongxun en Dr. Xia Tingyu. Op jonge leeftijd werd hij assistent van zijn vader. Hij verwierf hierdoor diepgaande kennis in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Hij is de oprichter van het Taiji Centrum vzw en ShenBUQI®International.

Shen Zhengyu geeft naast wekelijkse lessen in België ook Taiji Nanpai, Meditatie, Qi-Daoyin, Taijiwuxigong en Buqi-opleidingen in België, Frankrijk, Nederland en Noorwegen.

Waar en wanneer

Zaterdag 5 september 2020 van 10.00 – 17.00 uur
Zondag 6 september 2020 van 10.00 – 16.30 uur
Je kunt 1 of 2 dagen meedoen.
Je kunt je ook opgeven voor een behandeling waarbij dus deelnemers toekijken.
Shen Buqi qi-massage, Kwartellaan 13, Zeist

Inschrijven voor ShenBuqi Qi-massage

Aanmeldformulier healing & coaching

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.