Qigong brengt lichaam en geest in balans

Kom een proefles qigong meedoen.
Tai chi Helen IJsselmuiden

Qigong

Qigong brengt lichaam en geest in balans. Qigong bestaat uit gezondheidsoefeningen die een druk hoofd, spanning, vermoeidheid, ongemak of pijn doen verdwijnen. Je voelt je weer soepel, lekker in je vel en je hebt energie voor tien. Je kunt de wereld weer aan. In contact met je lichaam voel je hoe jij wilt en kunt meebewegen met de veranderingen van het leven, groot of klein.

Qigong bij Vol-ledig

Je kunt bij Vol-ledig op verschillende wijzen qigong beoefenen, van wekelijkse lessen in Utrecht en Zeist tot online lessen.

Wie ontmoet je op qigong?

Je ontmoet bij Vol-ledig vrouwen en mannen met of zonder een lichamelijke beperking. De leeftijd ligt tussen de dertig en de tachtig. Voor werkenden is qigong een manier om spanning los te laten en tot zichzelf te komen. Mensen met een beperking ontdekken waar hun grenzen en hun mogelijkheden liggen. Ze kunnen hierdoor hun energie beter gebruiken. Mensen, die een zwaar emotionele tijd doormaken of hebben dorgemaakt, vinden rust en balans.

Wie ontmoet je op qigong?

Deelnemers schrijven het volgende over wat ze bij Vol-ledig zoeken en wat ze vinden:

Jacqueline

“Na jarenlang yoga gedaan te hebben was ik toe aan iets nieuws, een verdere verdieping. Qi gong brengt mij die verdieping. Qi gong vind ik subtieler dan yoga. Het leert mij hoe heel kleine bewegingen een grote impact hebben. Ik ben me bewuster geworden van waar spanningen in mijn lichaam zitten en hoe ik die kan loslaten. Ik vind het knap hoe Helen direct ziet waar een verkramping zit en je hierbij helpt. Ze geeft persoonlijk aandacht zonder de behoeften van anderen in de groep uit het oog te verliezen.

Het is voor mij een soort opnieuw leren bewegen: vanuit mijn bekken, gebruikmakend van de energiestromen.
Helen, dankjewel voor je lessen die je op een vrolijke en speelse manier geeft.”

Joyce

“Ik wil je even een compliment maken. Ik vind dat je onder allerlei omstandigheden de kunst verstaat rustig en professioneel overkomt en les kunt geven aan de groep. Een recent en mooi voorbeeld was afgelopen donderdagavond in de Oosterkerk In Zeist. Ik voelde me helemaal opgebrand en gespannen toen ik na drie kwartier zoeken uiteindelijk met o.a. je rustige stem doorgeleid werd naar de plek van de qigongles.

Het was voor mij ook een bijzondere les toen je samen met ons de drukpunten op voeten en handen als onderdeel van de les behandelde. Ik snapte de oefeningen en het resultaat was bijzonder. En ook de oefening met de bal onder de borsten. Ik voelde wat ik moest voelen: ontspanning en verkwikkend gevoel.

Ik ging als herboren naar huis en heb er goed van geslapen.”

Lex

“De ziekte van Parkinson tast sluipenderwijs je emotionele, mentale en motorische souplesse aan.
Met 1x per week qchi kung-les bij Vol-ledig (aanvullend op de medicatie) is de verstijving van mijn lichaam door de ziekte van Parkinson merkbaar minder. Bovendien helpen de meditatieve oefeningen bij qigong mijn lichaam en geest te ontspannen, oefeningen die ik ook thuis kan doen.
Chi kung is voor mij hulp bij souplesse in denken en doen!”

Uitnodiging voor een les qigong
in Utrecht, Zeist of online

Heb je zin om een keer mee te doen met een gratis proefles tai chi of qigong?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.