Soepel en zacht
sta je in je kracht.

Met qigong kun je spanning loslaten en energie opdoen.

Ervaar je kracht!

Qigong in Utrecht en Zeist

Qigong brengt lichaam en geest in balans. Qigong bestaat uit gezondheidsoefeningen die een druk hoofd, spanning, vermoeidheid, ongemak of pijn doen verdwijnen. Je voelt je weer soepel, lekker in je vel en je hebt energie voor tien. Je kunt de wereld weer aan. In contact met je lichaam voel je hoe jij wilt en kunt meebewegen met de veranderingen van het leven, groot of klein.

Wie ontmoet je op qigong?

Je ontmoet bij Vol-ledig vrouwen en mannen met of zonder een lichamelijke beperking. De leeftijd ligt tussen de dertig en de tachtig. Voor werkenden is qigong een manier om spanning los te laten en tot zichzelf te komen. Mensen met een beperking ontdekken waar hun grenzen en hun mogelijkheden liggen. Ze kunnen hierdoor hun energie beter gebruiken. Mensen, die een zwaar emotionele tijd doormaken of hebben dorgemaakt, vinden rust en balans.

Wie ontmoet je op qigong?

Deelnemers schrijven het volgende over wat ze bij Vol-ledig zoeken en wat ze vinden:

Jacqueline

“Na jarenlang yoga gedaan te hebben was ik toe aan iets nieuws, een verdere verdieping. Toen kwam Qigong op mijn pad, Qigong brengt mij die verdieping. Qigong vind ik subtieler dan yoga, het leert mij hoe heel kleine bewegingen een grote impact hebben. Ik ben me bewuster geworden van waar spanningen in mijn lichaam zitten en hoe ik die kan loslaten. Ik vind het knap hoe Helen direct ziet waar een verkramping zit en je hierbij helpt. Ze geeft persoonlijk aandacht zonder de behoeften van anderen in de groep uit het oog te verliezen.

Het is voor mij een soort opnieuw leren bewegen: vanuit mijn bekken, gebruikmakend van de energiestromen.
Helen, dankjewel voor je lessen die je op een vrolijke en speelse manier geeft.”

Ruth

“Vorige week fietste ik na de woensdagochtend qigong-les terug naar huis. Ik had met mijn oudste zoon van 10 jaar afgesproken en hij stond al buiten voor de deur op mij te wachten. Ik reed naar hem toe en begroeten hem zoals gewoonlijk. Hij keek mij zeer aandachtig aan, glimlachte en na een tijdje en zei hij:
‘Wat zie je er mooi uit na je sikunges of hoe dat dan ook mag heten’.”

Lex

“De ziekte van Parkinson tast sluipenderwijs je emotionele, mentale en motorische souplesse aan.
Met 1x per week qigong-les bij Vol-ledig (aanvullend op de medicatie) is de verstijving van mijn lichaam door de ziekte van Parkinson merkbaar minder. Bovendien helpen de meditatieve oefeningen bij qigong mijn lichaam en geest te ontspannen, oefeningen die ik ook thuis kan doen.
Qigong is voor mij hulp bij souplesse in denken en doen!”

Uitnodiging voor een les Qigong of Tai chi

Heb je zin om een keer mee te komen doen? Je bent welkom voor één gratis kennismakingsles Qigong of Tai chi.

  • Zodra ik je email heb ontvangen, dan stuur ik je waar en wanneer je met een kennismakingsles kunt meedoen. Vol-ledig respecteert je privacy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.