Online groeien tot voorbij
jouw einder

Tai chi en qigong met aandacht voor jouw ontwikkeling.

Boek een gratis online proefles tai chi of qigong
Online qigong en tai chi met persoonlijke aandacht voor jou

Online qigong en tai chi met
persoonlijke aandacht voor jou

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht is essentieel bij online qigong en tai chi. Persoonlijke aandacht voor jou maakt, dat jij je gezien voelt. Hierdoor ontstaat ruimte om je te ontwikkelen.

Persoonlijke aandacht bij online qigong en tai chi betekent, dat je direct contact hebt met de docente. Je kunt met elkaar spreken, je kunt elkaar zien en ook energetisch elkaar voelen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid voor ontmoeting. Zij werkt vanuit een professionele studio waardoor jij precies kunt zien hoe ze beweegt. Als jouw webcam goed is opgesteld, dan kan zij jou zien en aanwijzingen geven.

Online qigong en tai chi

Qigong en tai chi zijn Chinese bewegingskunsten die stress verminderen en energie geven. Online qigong en tai chi biedt je de mogelijkheid om meer te leren vertrouwen op de sensaties die jij in jouw lichaam waarneemt. Dit lichaamsbewustzijn wordt je uitgangspunt van je handelen. In je dagelijks leven kun je daardoor beter bij jezelf blijven en sta je voor wat je wilt.

 

Wie is online bij Vol-ledig?

Vanaf midden 30 tot diep in de 80 doen mensen online bij Vol-ledig mee.

Redenen om wekelijks taiji of qigong online met persoonlijke aandacht te beoefenen, is heel divers:

  • waar je ook bent, je kunt inloggen en deelnemen;
  • de afstand tot Utrecht of Zeist is te groot. Leeftijd en handicap kunnen hierbij een rol spelen;
  • behoefte aan andere mensen en tegelijk geen behoefte aan fysieke ontmoeting vanwege COVID-19. Deze mensen behoren veelal tot de kwetsbare doelgroepen of verlenen mantelzorg;
  • het spaart tijd; vooral een argument voor veertigers met baan en gezin.

Voor de cursus online qigong ‘In je lijf. In beweging Iedere dag opnieuw!‘ spelen andere redenen voor de deelnemers:

  • de gewoonte eigen maken om dagelijks te bewegen of qigong te beoefenen
  • leren vertrouwen op de eigen waarneming. Voor veertigers kan het een stap zijn in de ontdekkingstocht naar hoe ze een zinvollere bijdrage aan deze maatschappij kunnen leveren.

Deelnemers schrijven het volgende over wat ze bij Vol-ledig zoeken en wat ze vinden:

Esther over online qigong

“Een van de heel erg fijne dingen van lessen bij jou, zijn de ’verhaaltjes’. En ik ben er nu achter waarin dat ‘m zit. Het gaat erom dat jij waardevolle verbanden legt. Waardevol, omdat ze betekenis geven. En die betekenis kunnen ze krijgen, omdat jij met aandacht kijkt naar wat wordt gezegd, hoe het wordt gezegd, wat het lijf eigenlijk zegt, en of dat hetzelfde is; en in welke context het wordt gezegd.

Je legt verbanden tussen bijvoorbeeld seizoen en klachten. Of stemmingen. Tussen klacht en reactie. Of tussen ervaringen, of klachten, of problemen onderling! Tussen oefening en persoon.”

Jacqueline over online workshop
'Helende klanken'

“Een bijzondere ervaring om via Zoom aan de workshop helende klanken’ deel te nemen. Helen bracht naast een theoretisch kader en oefeningen interactie tussen de deelnemers tot stand. Bijzondere ervaring om te merken dat tijdens het luisteren naar de vibratie die de ander voortbrengt, dit ook energie en vibratie bij jezelf op gang brengt.

Al met al een ontspannende en verlichtende workshop. Iets waar we/ik in deze tijd extra behoefte aan heb en het weldadige effect op voorhand niet had kunnen inschatten.”

Dave over de cursus 'In je lijf. In beweging. Iedere dag opnieuw!'

“Ik vind deze cursus heel top. Mooie en heldere filmpjes met goede uitleg en niet al te moeilijke qigong-oefeningen, daardoor prima vol te houden. Ik merk er zelfs verdieping in te kunnen vinden. Na honderd dagen ben ik nl. gewoon weer opnieuw begonnen en voel ik dat het nu nog beter gaat dan aan het begin van de cursus, toen ik er nog niet zo in zat. Voor mij is deze online cursus ideaal om weer door te kunnen met qigong, (na drie jaar gestopt te zijn) omdat ik niet meer zo zit te wachten op groepslessen en van deze cursus iedere dag profijt kan hebben, omdat het zo’n enorme stimulans is om iedere dag te oefenen, al is het soms maar een kwartiertje!!!”

Boek een proefles
online qigong of tai chi

Heb je zin om een keer mee te doen met een gratis online proefles* tai chi of qigong? Je bent welkom!
Na de lockdown kun je de gratis proefles ook in Utrecht of Zeist volgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.