Online

Met persoonlijke aandacht ontwikkel je je.

Geef je op voor een proefles
Online qigong en tai chi met persoonlijke aandacht voor jou

Online qigong en personal coaching

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht is essentieel bij online qigong en personal coaching. Aandacht voor jou maakt, dat jij je gezien voelt. Hierdoor ontstaat ruimte om je te ontwikkelen.

Persoonlijke aandacht bij online lessen en personal coaching betekent, dat je direct contact hebt met de docente. Je kunt met elkaar spreken, je kunt elkaar zien en ook energetisch elkaar voelen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid voor ontmoeting. Zij werkt vanuit een professionele studio waardoor jij precies kunt zien hoe ze beweegt. Als jouw webcam goed is opgesteld, dan kan zij jou zien en aanwijzingen geven.

Online qigong

Qigong is een Chinese bewegingskunst die stress verminderen en energie geven. Online qigong biedt je de mogelijkheid om meer te leren vertrouwen op de sensaties die jij in jouw lichaam waarneemt. Dit lichaamsbewustzijn wordt je uitgangspunt van je handelen. In je dagelijks leven kun je daardoor beter bij jezelf blijven en sta je voor wat je wilt.

Wie is online bij Vol-ledig?

Vanaf midden 30 tot diep in de 80 doen mensen met online qigong en online tai chi bij Vol-ledig mee.

Redenen om wekelijks taiji of qigong online met persoonlijke aandacht te beoefenen, is heel divers:

  • waar je ook bent, je kunt inloggen en deelnemen;
  • de afstand tot Utrecht of Zeist is te groot. Leeftijd en handicap kunnen hierbij een rol spelen;
  • behoefte aan andere mensen en tegelijk geen behoefte aan fysieke ontmoeting vanwege COVID-19. Deze mensen behoren veelal tot de kwetsbare doelgroepen of verlenen mantelzorg;
  • het spaart tijd; vooral een argument voor veertigers met baan en gezin.

Voor de cursus online qigong ‘In je lijf. In beweging Iedere dag opnieuw!‘ spelen andere redenen voor de deelnemers:

  • de gewoonte eigen maken om dagelijks te bewegen of qigong te beoefenen
  • leren vertrouwen op de eigen waarneming. Voor veertigers kan het een stap zijn in de ontdekkingstocht naar hoe ze een zinvollere bijdrage aan deze maatschappij kunnen leveren.

Deelnemers schrijven het volgende over wat ze bij Vol-ledig zoeken en wat ze vinden:

Esther over online qigong

“Een van de heel erg fijne dingen van online qigong bij jou, zijn de ’verhaaltjes’. En ik ben er nu achter waarin dat ‘m zit. Het gaat erom dat jij waardevolle verbanden legt. Waardevol, omdat ze betekenis geven. En die betekenis kunnen ze krijgen, omdat jij met aandacht kijkt naar wat wordt gezegd, hoe het wordt gezegd, wat het lijf eigenlijk zegt, en of dat hetzelfde is; en in welke context het wordt gezegd.

Je legt verbanden tussen bijvoorbeeld seizoen en klachten. Of stemmingen. Tussen klacht en reactie. Of tussen ervaringen, of klachten, of problemen onderling! Tussen oefening en persoon.”

Albertien over online tai chi:
Tai chi bevalt me goed. Het is fijn om even stil te staan en met energieën te werken. Ik vind je een vriendelijke en begripvolle, toegankelijke docente.

Online qigong tjdens de themadag van ME/CVS vereniging, Whiplash Stichting Nederland en FES Online qigong tijdens de themadag 2021 'Geldzaken' van FES, ME/CVS-vereniging en Whiplash Stichting Nederland

Een aantal opmerkingen uit de chat:

“Heerlijk om qigong te doen. Fijne oefeningen. Heerlijk mijn hoofd was helemaal overprikkeld na de eerste presentatie en nu weer ontspannen

Ik was op zoek naar oefeningen om thuis te doen. Dit ga ik ook proberen.

Hele prettige stem.

Rust in haar presentatie.

 

Dave over de online qigong cursus 'In je lijf. In beweging. Iedere dag opnieuw!'

“Ik vind deze online qigong cursus heel top. Mooie en heldere filmpjes met goede uitleg en niet al te moeilijke qigong-oefeningen, daardoor prima vol te houden. Ik merk er zelfs verdieping in te kunnen vinden. Na honderd dagen ben ik nl. gewoon weer opnieuw begonnen en voel ik dat het nu nog beter gaat dan aan het begin van de cursus, toen ik er nog niet zo in zat. Voor mij is deze online cursus ideaal om weer door te kunnen met qigong, (na drie jaar gestopt te zijn) omdat ik niet meer zo zit te wachten op groepslessen en van deze cursus iedere dag profijt kan hebben, omdat het zo’n enorme stimulans is om iedere dag te oefenen, al is het soms maar een kwartiertje!!!”

Boek een proefles qigong online

Heb je zin om met een gratis proefles qigong online mee te doen? Je bent welkom!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.