Vanuit je midden
ontspannen en gestrekt

Taiji en qigong zijn twee Chinese bewegingskunsten
die dezelfde basis hebben.

Online interactieve lessen tai chi bij Vol-ledig

Online cursus Basisprincipes
tai chi en qigong

Bij de Chinese bewegingskunsten tai chi en qigong laat je je energie vrij door je lichaam stromen. Daardoor voel je je energiek en opgewekt. Van een filmpje op YouTube kun je dat niet leren. Misschien betwijfel je of dat – hoe dan ook – online mogelijk is. Mogelijk is het zeer zeker, als je persoonlijke aandacht krijgt. Dat krijg je in deze cursus, die uit 5 lessen bestaat. Én deze cursus begint helemaal bij het begin. Jij kunt dus zonder enige voorkennis met of zonder een lichamelijke beperking aan deze cursus meedoen.

 

Gronden, ontspannen en nog meer

De inhoud van deze cursus ligt ten dele vast en ten dele is hij afhankelijk van de vragen van de deelnemers. Vast staat, dat de thema’s ontspannen, gronden, in je midden zijn en bewegen als één geheel op programma staan. Als je ontspant, gaat je energie vanzelf stromen. Door te gronden krijg je veerkracht. In je midden heb je aandacht voor waar je mee bezig bent en dan kun je als één geheel bewegen. Elke spier in je lichaam doet dan mee zonder overbelast te raken. Lichaam en geest komen in balans. Ook leer je in deze cursus het verschil tussen qigong en tai chi kennen en ervaren.

Resultaat

Qigong en tai chi geven je dus ontspanning, veerkracht, een ontspannen en gestrekte lichaamshouding, pijn verdwijnt of neemt af en veel meer positieve resultaten. Genoeg om het voor vijf keer onder professionele leiding te komen beoefenen. Na de online cursus Basisprincipes tai chi en qigong kun je met een gedegen basis doorstromen naar de wekelijkse lessen.

Waar, wanneer en wat kost het?

Online

Van maandag 15 maart  t/m maandag 19 april 2021 van 19.15 – 20.30 uur; geen les 5 april.

Kosten € 57,00 Je inschrijving is definitief als ik het verschuldigde lesgeld heb ontvangen op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. HELM IJsselmuiden. Hierop zijn de annuleringsvoorwaarden van kracht.

Wat deelnemers va de cursus vonden

Corien

Dank voor alle tijd en aandacht die in ons geïnvesteerd hebt, je kunt het goed uitleggen zeg..! Ondanks de online mogelijkheden die we hebben kon je goed tot me doordringen. Het heeft me gebracht: ‘met aandacht aanwezig zijn in mijn lichaam’. Dat blijft mijn thema voor dit jaar

Ik probeer nu het geleerde toe te passen in dagelijkse routine, herhalen van het geleerde en gevoelde.

Eva

Al een tijdje op zoek kwam ik bij Vol-ledig de cursus basisprincipes tai chi en qigong tegen. Deze introductiecursus is voor wie nog niets, of zoals ik een klein beetje, van deze Chinese bewegingskunsten weet.

Heel erg fijn! Op deze manier waren de 2 vormen waar ik me voor interesseer naast elkaar te ervaren.

Wegens de lockdown is de cursus online gegeven. Door de manier waarop Helen les geeft, merkte ik al gauw niet meer dat ik naar een laptop stond te kijken.

Met een groep van 5 ontdekkers had Helen tijdens de cursus ruim de tijd voor ieder: in persoonlijk contact, aanvullende uitleg waar nodig, vragen naar en ingaan op de ervaringen van de deelnemers. Voor ieder uit de groep was er gerichte aandacht en made-to-measure aanpassing als dat door beperking(en) nodig was.

Voor mij heeft de cursus Basisprincipes gebracht wat ik graag wilde: op een prettige manier in een aantal lessen duidelijk krijgen welke van de 2 vormen, tai chi of qigong, het best past bij mijn hoofd, lijf en energiesysteem.

Het mooie is dat er na deze cursus instroommogelijkheden zijn in vervolglessen.

Helen, dankjewel voor je open manier van zijn.

Ja, ik wil de cursus Basisprincipes tai chi en qigong meedoen

Inschrijvingsformulier Cursus Basisprincipes tai chi en qigong

  • Ik geef me op voor de cursus Basisprincipes tai chi en qigong die 15 maart 2021 start.
  • Op je inschrijving zijn annuleringsvoorwaarden van toepassing