Workshop Je onderste dantian verwarmen

Ervaar diepe rust en vitaliteit.

Schrijf je in voor de online workshop
'Je onderste dantian verwarmen'
Je onderste dantian verwarmen

Online workshop
'Je onderste dantian verwarmen'

In de online workshop Je onderste dantian verwarmen maak je je onderbuik lekker warm. Je kunt dit doen door te zorgen dat je zwaartepunt in dat gebied (Ren Mai 6) brengt, maar ook door je adem daar te laten rusten, evenals je aandacht. Na de online workshop voel je je geworteld in je onderste dantian, ook wel onderste energiecentrum genaamd. Dit geeft je diepe geborgenheid en rust. Je vindt stilte in jezelf. Uit deze rust komt beweging voort. Het yin verandert vanzelf in yang en vice versa. Yang geeft je energie en stuwt je op tot realiseren. Je voelt je vitaal en levenslustig. Je bent in de flow.

Onderste dantian, Ren Mai 6, Zee van energie

Ligging van je onderste energiecentrum

Je onderste energiecentrum ligt ongeveer 3 centimeter onder je navel en ongeveer 4 centimeter in je lichaam. In tai chi en qigong ontwikkel je dit centrum als eerste. Meestal duurt het jaren, voordat je dit centrum voelt. Indirect merk je zijn activiteit meteen: je krijgt het warm en je tintelt van leven. Wie niet vertrouwd is met tai chi of qigong, kent het als zijn krachtcentrum. Bij het optillen van bijvoorbeeld je wekelijkse boodschappen span je je buikspieren aan, je zorgt voor een rechte rug, je ademt in en met de kracht van je benen kom je omhoog. Op deze wijze tillen wordt je onderste energiecentrum geactiveerd.

Yin daalt naar onderste dantian en yang stijgt daaruit op

Inhoud workshop

In de online workshop beginnen we met het zwaartepunt in de dantian te brengen. Met qigong maak je spanning, die dat in de weg staat, los en zorg je dat het lichaam weer als één geheel kan bewegen. Ook met qigong doe je oefeningen om het onderste dantian wakker en actief te maken. Vervolgens komen oefeningen met adem en aandacht, zodat je ook die in je onderste energiecentrum kunt laten rusten. Hierdoor ontstaat diepe rust en stilte in jezelf. Vanuit deze rust wil als vanzelf beweging voortkomen. Je volgt deze beweging en geniet van je eigen schoonheid.

online qigong en tai chi interactief

Waar, wanneer en wat kost het?

De online workshop is op zaterdag 16 januari 2021 van 10.00 – 13.00 uur.

De kosten zijn € 35,00. Je inschrijving is definitief als ik het verschuldigde lesgeld heb ontvangen op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. HELM IJsselmuiden. De annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing.

Recensies online workshops

Christel over online workshop 'Helende Klanken'

Petje af voor hoe helder je het hebt georganiseerd en gepresenteerd!

Esther over online workshop 'Ontspannen'

Na een drukke werkweek, de workshop ‘Ontspannen’ bij Helen van Vol-ledig. Klinkt heerlijk, daar ben ik aan toe! We beginnen met een meditatie die je de kans biedt echt wakker en helder te worden. Ik kijk weer fris de wereld in. Dan doen we massage-oefeningen, deels met een warmtebron wat echt onwijs ontspannend werkt. Vervolgens een blok staande oefeningen. We voeren ze langzaam uit, en je voelt de energie in en om je heen gewoon weer opschonen en tot rust komen. Er zit ook wat rek-en-strek in, dus eigenlijk rust vanuit een actieve houding. Dan doen we in tweetallen nog een mantra, de afwisseling tussen luisteren en zelf geluid maken is zo ontspannend dat m’n maatje en ik aan het eind spontaan de slappe lach krijgen. Helen eindigt met een oefening die je in je kracht zet en je verbindt met je hogere zelf. Daarmee stap ik vol rust en met overzicht m’n weekend in.

Ja, ik doe mee met de workshop

Inschrijfformulier Je onderste dantian verwarmen

  • Ik schrijf me in voor de workshop 'Je onderste dantian verwarmen' op zaterdag 16 januari 2021 van 10.00 - 13.00 uur online.
  • Op je inschrijving zijn annuleringsvoorwaarden van toepassing
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.