Long Covid; herstellen van Long COVID

Herstellen van long covid

Met qigong, een Chinese bewegingskunst, kun je weer grip krijgen op je eigen leven. De grip die mensen met long covid (post covid klachten, de restverschijnselen van COVID-19) zijn kwijt geraakt:

  • altijd maar moe en/of
  • een lichaam dat in chaos verkeert en pijnsignalen afgeeft en/of
  • een geest die geen rust in het lichaam vindt met hersenmist, slapeloosheid, depressie of angst als gevolg.

Qigong werkt op al deze de klachten in. Uit onderzoek in ‘The American Journal of Geriatric Psychiatry’ heeft qigong een heilzaam effect op:

  • het verminderen van stress en emoties. De stresshormonen nemen af, waardoor het reptielenbrein tot rust komt. Je bent hierdoor minder emotioneel en gestrest. Energie voor herstel komt tot je beschikking.
  • het versterken van de ademhalingsspieren. Hierdoor hervatten ze hun ritme van strekken en ontspannen. Dit geeft weer de normale spierspanning
  • het remmen van ontstekingen
  • het verbeteren van het immuunsysteem. In qigong start je met het leren activeren van het onderste energiecentrum in je onderbuik. Dit heeft een positief effect op je hormoonhuishouding en op je lymfesysteem.
online qigong en tai chi interactief

Aanbod Vol-ledig

Je kunt bij Vol-ledig zowel individueel als in groepsverband qigong beoefenen.

De groepsles voor mensen met long covid is op dinsdag online van 11.30 – 12.30 uur. Op dit moment is de aanmelding onvoldoende om deze groep weer op te starten. Je kunt na twee individuele sessies instromen in een qigong-les waaraan iedereen kan deelnemen. In de eerste individuele sessie komt aan de orde hoe het met jou is en waar je behoefte aan hebt. Je krijgt dan oefeningen mee naar huis. De tweede keer doen we die oefeningen nogmaals en passen we ze aan of breiden ze uit waar nodig. Ook krijg je een introductie hoe een groepsles in zijn werk gaat, zodat je moeiteloos kunt instromen. In de groepslessen is altijd ook individuele aandacht en speel ik verder in op wat je nodig hebt.

Kies je voor een individueel traject, dan staat jouw ontwikkeling centraal. Naast oefeningen kunnen we gebruik maken van healing & coaching.

Individuele aandacht tijdens les qigong

Samenspel deelnemer en docent

Iedereen, ongeacht zijn conditie, kan qigong beoefenen. Hieronder zie je twee filmpjes van een qigong-serie, die de acht brokaten heet. In de ene versie wordt de serie staand en in de andere versie zittend uitgevoerd. Het is de docent die je leert hoe jij met de hoeveelheid energie die je op dat moment hebt, de oefening kunt uitvoeren. Dan gaat de oefening voor jou werken en verminderen klachten. Het gaat dus om het harmonieuze samenspel tussen docent en deelnemer. De deelnemer is bereid te oefenen; liefst ook in het dagelijks leven. De docent biedt de juiste oefeningen op de voor de deelnemer passende wijze aan.

Acht Brokaten staand

Acht Brokaten zittend

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht is essentieel, zowel bij online-lessen als lessen op locatie. Je leert door de persoonlijke aanwijzingen hoe jij jouw energie in beweging kunt brengen. Lichaam, adem en geest verbinden zich dan met elkaar. Persoonlijke aandacht maakt ook, dat je je als mens gezien voelt. Je krijgt de ruimte om los te komen van het label ‘patiënt’ en je als mens te ontwikkelen.

Persoonlijke aandacht bij online qigong betekent, dat je direct contact hebt met de docente. Je ziet elkaar en je kunt met elkaar praten. Ook heb je energetisch contact. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid voor ontmoeting. Zij werkt vanuit een professionele studio waardoor jij precies kunt zien hoe ze beweegt. Als jouw webcam goed is opgesteld, dan kan zij jou zien en gerichte aanwijzingen geven.

Wat deelnemers ervaren

Theo

Door de ademhalingsoefeningen uit de lessen ‘Herstellen van long ovid’ is na 4 lessen al te merken dat langzaam maar zeker ademen gemakkelijker gaat. De oefeningen maken je er bewust van hoe ongemakkelijk je ademt, en de docente speelt daar goed op in door je de weg te wijzen naar verbetering, zo nodig met individuele feedback.

Ga je regelmatig met de trein: een aantal oefeningen kun je prima zittend doen zonder dat het opvalt.

Dian

Vond het een heel prettige les vanmorgen, ben daarna wat rustiger en even wat minder benauwd.

Appie
Doordat ik meer lichaamsbewustzijn krijg weet ik beter mijn grenzen te stellen.

Miriam

Ik durf weer adem te halen en mijn adem naar mijn buik te laten gaan. Ik accepteer dat ik hoest. Ik durf weer te vertrouwen op mijn lijf.

Zoë
Ik voel weer ruimte in mijn lichaam. De beweging kan vanuit mijn onderste energiecentrum weer door mijn hele lichaam golven. Mijn onrust is verminderd.

Waar, wanneer en wat kost het?

Mogelijkheid 1:

Dinsdag 11.30 – 12.30 uur online. Je kunt eerst een proefles doen voor je beslist.

Mocht deze tijd je niet schikken, stuur me een email. Bij voldoende aanmeldingen kan er ook op een ander tijdstip een les gegeven worden.

Prijs: € 103,00 voor 10 lessen.

Mogelijkheid 2:

Prijs: € 259,00. Hiervoor krijg je 2 individuele bijeenkomsten van 1 uur en een stappenkaart van 10 lessen van 5 kwartier.

Je inschrijving is definitief als ik het verschuldigde lesgeld heb ontvangen op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. HELM IJsselmuiden. De annuleringsvoorwaarden zijn van kracht.

 

Herstellen van long covid

  • Op je inschrijving zijn annuleringsvoorwaarden van toepassing
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.