Wekelijkse lessen 'Herstellen van COVID-19 met qigong'

Zelf aan de slag om weer je vitaal en gezond te voelen.

Boek een proefles
Qigong bvordert herstel van Long Covid

Herstel van Long COVID door qigong

Qigong is een Chinese bewegingskunst die herstel van Long COVID bevordert. Qigong bestaat uit bewegingsoefeningen, geleide meditaties en ademhalingsoefeningen.

In augustus 2020 stond in ‘The American Journal of Geriatric Psychiatry’ een onderzoek naar de werking van qigong bij herstel van COVID-19. Het blijkt dat qigong een heilzaam effect heeft:

  • qigong vermindert stress en emoties. De stresshormonen nemen af, waardoor het reptielenbrein tot rust komt. Je bent hierdoor minder emotioneel en gestrest. Energie komt tot je beschikking voor herstel.
  • qigong versterkt de ademhalingsspieren. Hierdoor hervatten ze hun ritme van strekken en ontspannen. Dit geeft weer de normale spierspanning
  • qigong remt ontsteking.
  • qigong verbetert het immuunsysteem. In qigong start je met het leren activeren van het onderste energiecentrum in je onderbuik. Dit heeft een positief effect op je hormoonhuishouding en op je lymfesysteem.

Bewegingsoefeningen

In de wekelijkse lessen ‘Herstellen van COVID-19 met qigong’ beoefenen we een serie van 8 bewegingen, de acht brokaten genoemd. Brokaat is iets van onschatbare waarde. Dat is deze oefeningenreeks. Bij dagelijkse beoefening kan deze reeks je je gezondheid teruggeven. De serie is al minstens 9 eeuwen oud. Je kunt de acht brokaten zittend of staand uitvoeren. Ook kan de intensiteit aangepast worden aan jouw individuele conditie. De serie begint met een oefening die de energie in jouw lichaam reguleert en de circulatie daarvan bevordert. Beoefenaren merken dit, doordat hun hele lichaam aangenaam warm wordt. Daarna volgen oefeningen om elk orgaan op te schonen en te versterken. Zo wordt je energie weer gewekt en versterkt.

De acht brokaten

Ademhalingsoefeningen

In de wekelijkse lessen ‘Herstel van COVID-19 met qigong’ beoefenen we naast de acht brokaten ook de ‘helende klanken’. Klanken geven vibratie in je lichaam. Elke klank heeft zijn eigen gebied waar hij resoneert. Volgens de theorie van de Vijf elementen zijn bepaalde klanken verbonden met bepaalde organen en emoties. Door deze klanken te maken, kun je gestagneerde energie in je organen weer in beweging brengen en uit je lichaam naar buiten afvoeren. Je organen kunnen dan beter functioneren. Emoties nemen af.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht is essentieel bij online qigong. Dat maakt, dat je je als mens gezien voelt. Je krijgt de ruimte om los te komen van het label ‘patiënt’ en je als mens te ontwikkelen. Natuurlijk is er ook aandacht voor jouw specifieke klachten.

Persoonlijke aandacht bij online qigong betekent, dat je direct contact hebt met de docente. Je kunt met elkaar spreken, je kunt elkaar zien en ook energetisch elkaar voelen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid voor ontmoeting. Zij werkt vanuit een professionele studio waardoor jij precies kunt zien hoe ze beweegt. Als jouw webcam goed is opgesteld, dan kan zij jou zien en gerichte aanwijzingen geven.

Wat deelnemers aan deze lessen ervaren

Theo

Door de ademhalingsoefeningen uit de lessen ‘Herstel Van COVID-19 met qigong’ is na 4 lessen al te merken dat langzaam maar zeker ademen gemakkelijker gaat. De oefeningen maken je er bewust van hoe ongemakkelijk je ademt, en de docente speelt daar goed op in door je de weg te wijzen naar verbetering, zo nodig met individuele feedback.

Ga je regelmatig met de trein: een aantal oefeningen kun je prima zittend doen zonder dat het opvalt.

Dian

Vond het een heel prettige les vanmorgen, ben daarna wat rustiger en even wat minder benauwd.

Waar, wanneer en wat kost het?

De lessen zijn online, zodat je geen energie in vervoer hoeft te steken.

Dinsdag 11.30 – 12.30 uur

Mocht deze tijd je niet schikken, stuur me een email. Bij voldoende aanmeldingen kan er ook op een ander tijdstip een les gegeven worden.

Prijs: € 95,00 voor 10 lessen.  Je inschrijving is definitief als ik het verschuldigde lesgeld heb ontvangen op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. HELM IJsselmuiden. De annuleringsvoorwaarden zijn van kracht.

Ja, ik wil graag herstellen

Gratis proefles

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.