Vijf elementen tai chi met waaier

Schrijf je in
Shen Zhengyu demonstreert tai chi met waaier in Zeist

Tai chi met waaier

Tai chi kun je ook met een waaier beoefenen. Tai chi met waaier ziet er heel sierlijk en mooi uit. Anderen zien de waaier, zeker als je er mesjes aan zet, meer als wapen. Shen Zhengyu onderwijst taiji waaier vanuit het gezondheidsaspect. De waaier vormt een verlengstuk van je lichaam en vraagt dat je je bewegingen groter en ronder maakt. Vanzelf geeft dit ook ruimte en ontspanning in je hoofd. Daarnaast staat ieder weekend een bepaald thema centraal. De thema’s zijn ontleend aan de theorie van de Vijf Elementen, de vijf basiskrachten in dit leven. Je leert elk weekend een serie bewegingen die je achter elkaar kunt uitvoeren.

Vijf elementen

De theorie van de Vijf Elementen ontstond zo’n 2000 jaar geleden in China. Men zag dat in de natuur en in de mens vijf krachten werkzaam waren. Ze noemden deze krachten water, hout, vuur, aarde en metaal. Wanneer je weet welke kracht je het beste kunt inzetten, dan kun je soepel met veranderingen omgaan.

Correlaties van de Vijf Elementen

ElementSeizoenYin-orgaanYang-orgaanKlimaat
waterwinternierenblaaskou
houtlentelevergalblaaswind
vuurzomerhart,
pericardium
dunne darm,
3-voudige verwarmer
warmte
aardenazomermiltmaagvocht
metaalherfstlongendikke darmdroogte

 

Vijf elementen tai chi met waaier

In het weekend van 6 en 7 maart 2021 leer je de tai chi-bewegingen kennen vanuit het element ’metaal’. Kijk je naar de natuur, dan zie je dat in het najaar de sappen in de bomen zich beginnen terug te trekken. De bladeren vallen. De boom is kaal en zijn structuur zichtbaar. Dit is het element ‘metaal’. In dit weekend is er aandacht voor de overgang van de ene beweging naar de andere. In die overgang verzamel je je weer intern om gevoed naar de volgende beweging te kunnen gaan. Aandacht is er ook voor de long- en dikke darmmeridiaan die bij het element ‘metaal’ horen.

In de training leer je het element en de principes van tai chi kennen. En je leert een vorm die je thuis kunt beoefenen.

Deze cursus is toegankelijk voor iedereen. Voorkennis is niet noodzakelijk. De aangeboden tai chi-principes zijn niet alleen van toepassing in de waaiervorm maar kunnen ook toegepast worden in andere tai chi-vormen.

Lees ook de blog ’Vijf elementen en tai chi waaier’

Shen Zhengyu

Vijf elementen tai chi met waaier wordt door meester Shen Zhengyu onderwezen. Shen Zhengyu (Xinjiang °21-04-1965) is de zoon van Dr. Shen Hongxun en Dr. Xia Tingyu. Op jonge leeftijd werd hij assistent van zijn vader en verwierf hierdoor diepgaande kennis in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Hij is de oprichter van het Taiji Centrum vzw en ShenBUQI®International.

Shen Zhengyu geeft naast wekelijkse lessen in België ook Taiji Nanpai, Meditatie, Qi-Daoyin, Taijiwuxigong en Buqi-opleidingen in België, Frankrijk, Nederland en Noorwegen.

Waar, wanneer en wat kost het

Rode Kruis, Kwartellaan 13, Zeist

Zaterdag 6 maart 2021 van 10.00 – 17.00 uur Taiji waaier element metaal
Zondag 7 maart 2021 10.00 – 16.30 uur Taiji waaier element metaal

Je kunt 1 of 2 dagen meedoen.

De kosten zijn voor het gehele weekend € 150,00. Per dag € 80,00. Bij de prijs is koffie, thee en soep inbegrepen.

 

Inschrijven voor Vijf elementen tai chi met waaier

Aanmeldformulier healing & coaching

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.