Klankdaoyin

Helende klanken zorgen voor een optimale samenwerking
tussen lichaam en geest.

Schrijf je in
Workshop Helende klanken

Workshop helende klanken

Klanken geven vibratie in je lichaam. Elke klank heeft zijn eigen gebied waar hij resoneert. Volgens de theorie van de Vijf elementen zijn bepaalde klanken verbonden met bepaalde organen en emoties. Door de klanken te maken, kun je gestagneerde energie in je organen weer in beweging brengen en uit je lichaam naar buiten afvoeren. Je organen kunnen dan beter functioneren.

helende klanken

Ademhalingstechnieken, klank en mantra

De workshop Helende klanken, ook wel klank daoyin bestaat uit drie delen. Het eerste deel bestaat uit ademtechnieken, zoals fluiten en zuchten, waardoor je emoties van woede, verdriet, angst, onrust en/of gepieker loslaat. Het tweede deel maak je klanken die vibratie geven in maag, longen, hart en nieren. Hierdoor kun je opgeslagen energie van niet verwerkte emoties uit de organen naar buiten brengen. Het derde deel is een mantra die zorgt dat geest en lichaam optimaal en in harmonie met elkaar samenwerken.

Daoyin

Daoyin

De workshop Helende klanken wordt ook wel klankdaoyin genoemd. Het woord daoyin beschrijft heel mooi wat het doel van het oefenen met klank is. Het woord daoyin bestaat uit twee begrippen. ‘Dao’ betekent ‘weg’ en ‘yin’ betekent ‘richting’. Kijk je naar het originele Chinese karakter van daoyin, dan zie je een gespannen boog. Daoyin wil zeggen, dat je je energie ergens naar toe leidt. Daoyin is een oefening waarbij je energie met je aandacht door je lichaam naar buiten geleidt en op deze wijze je lichaam ontdoet van afvalstoffen. Deze zijn ontstaan door emoties en/of verkeerde lichaamshouding.

Waar, wanneer en wat kost het?

niet gepland

 

 

 

Recensies workshop Helende klanken

Christel

Petje af voor hoe helder je het hebt georganiseerd en gepresenteerd!

Jacqueline

Een bijzondere ervaring om via Zoom aan de workshop helende klanken’ deel te nemen. Helen bracht naast een theoretisch kader en oefeningen interactie tussen de deelnemers tot stand. Bijzondere ervaring om te merken dat tijdens het luisteren naar de vibratie die de ander voortbrengt, dit ook energie en vibratie bij jezelf op gang brengt.

Al met al een ontspannende en verlichtende workshop. Iets waar we/ik in deze tijd extra behoefte aan heb en het weldadige effect op voorhand niet had kunnen inschatten.