Beperkende overtuigingen loslaten

Recensie door Sandra. Zij ervaart de theorie van epigenetica in een workshop van Shen Zhengyu

Boek een proefles qigong
Bruce Lipton De biologie van je overtuiging

Beperkende overtuigingen loslaten

Epigenetica draait om het bestuderen van hoe omgevingsfactoren je DNA activeren of uitschakelen. Omgevingsfactoren kunnen zijn ritme, bewegen, eten en stress. Inmiddels is door wetenschappers vastgesteld, dat slechts 5% van een ziekte door erfelijkheid komt. Bruce Lipton was één van de eersten die zich op dit gebied specialiseerde. Hij schrijft in zijn boek ‘De biologie van de overtuiging’, dat het de genen in de cel zijn, die zorgen dat de cel zich kan vermenigvuldigen. De celwand is het brein. Vele onderzoeken en 2/3 van het boek verder concludeert hij, dat het de omgeving is die bepaalt of de eigenschappen, die in het DNA gecodeerd zijn, zich ook manifesteren. Zijn advies is beperkende overtuigingen over jezelf los te laten. Schep een heilzame omgeving, is zijn advies.

Terug naar het oorspronkelijke trillingsniveau van een cel

Meester Shen Zhengyu gaf in maart 2018 zijn training YiJin daoyin in Bunnik. Hij opende met exact dezelfde vraag: ‘hoe kun je je veelal diepgewortelde negatieve overtuigingen over jezelf loslaten?’. Voor hem ligt het antwoord bij de cellen. Elke cel heeft een eigen, uniek vibratieniveau. Daarop functioneert de cel het beste. Dit trillingsniveau verandert onder invloed van overtuigingen. Eigenlijk zegt hij hetzelfde als Bruce Lipton en de epigenetica.

Met qigong verander je de trilling van een cel

In qigong versterk je met de vibratie van de aarde de vibratie van je eigen cellen. Je neemt de juiste lichaamshouding aan, je ontspant je en je laat je adem in harmonie met je beweging komen.

En dan gebeurt het!

Celwanden openen zich voor positieve energie

Uiterlijk zie je dat mensen minder gecontroleerd bewegen. Je ziet gezichten ontspannen en ogen die helder kijken. Van binnen voel je verkramping rondom je overtuigingen smelten. Je overtuigingen verwaaien; beetje bij beetje. Je scheidt ze als het ware uit, zoals je dat met plassen doet. Je cellen keren terug naar hun natuurlijke vibratieniveau. De celwanden openen zich om positieve energie toe te laten.

Deel je ervaring

Pagina printen