The dao of taijiquan

Recensie door Xiaohe. Volgens haar geeft het boek een antwoord op hoe je taijiquan kan beoefenen, zodat je het effect van de bewegingen voelt.

Recensie van Dao of taijiquan

The dao of taijiquan

Meester Jou heeft het boek ’Dao of taijiquan, way to rejuvenation’ geschreven op basis van literatuurstudie en eigen beoefening van taiji. Hij legt in dit boek de filosofie achter de bewegingen van tai chi uit.

Leer je lichaam kennen

Gevuld met energie

Voor mij heeft dit boek bijgedragen aan mijn bewustzijn van vorm. Vorm is een fysieke manifestatie van energie. En de vorm van taijiquan is een vertaling van de natuurlijke orde van bewegen en energie sturen in het universum met onze lichamen. Het maakt niet uit welke vorm je beoefent en of het tai chi heet, je voelt zelf of je beweging leeg is of gevuld is met energie. Onze lichaam hoort als één te bewegen samen met onze ziel en ons denken.

Alles is energie

Wanneer alles bij elkaar komt voelt bewegen als een natuurlijke manier van bestaan. In feite leren we over het sturen van onze bestaan in een wereld met verschillende expressies van energieën. We zijn één en vergeten het net zo makkelijk als dat onze voeten echt onderdeel van onze lichaam is en zorg nodig heeft.

Effect van je beweging

Daarom is het essentieel om onze lichaam te leren kennen. Het boek The Dao of Taijiquan geeft ons diepgang over hoe we tai chi kunnen beoefenen op een manier waar je het effect van de bewegingen voelt. Het geeft de lezers inzicht over de inhoud van tai chi.

Deel je ervaring

Pagina printen