Zo werkt Chinese geneeskunde

Recensie door Lot

Boek een proefles qigong
Zo werkt Chinese Geneeskunde

Qigong, deel van de Traditionele Chinese geneeskunde

Sinds een paar weken volg ik lessen qigong. Qigong maakt deel uit van de Traditionele Chinese geneeskunde. Ik ben begonnen met qi gong om te ervaren wat het is. Al snel bleek dat ik het graag, zoals een echte westerling betaamt, wilde begrijpen wat ik deed. Aangezien ik niets van Traditionele Chinese geneeskunde wist, vroeg ik Helen om meer informatie en mocht ik dit boek lenen. Ze gaf aan dat dit boek geschreven door Ton Williams een hele eenvoudige uitleg was van de Traditionele Chinese geneeskunde. Nou voor mij was het totaal nieuw en ik heb nog wel eens een bladzijde opnieuw moeten lezen!

Traditionele Chinese wijze van denken versus de Westerse

Het meest indrukwekkende in het boek vond ik dat de Traditionele Chinese benadering echt iets heel anders is dan de Westerse benadering. De schrijver neemt je hier ook stap voor stap in mee. Mijn ‘normale’ manier van denken moet ik echt loslaten en ruimte geven voor een andere benadering.

De Vijf elementen in de Chinese geneeskunde is wel een vertaling van wat ik in mijn leven om me heen zie en zelf ervaar. Echter de organen die men er aan koppelt, is nieuw voor me.
Door het lezen van het boek is de benadering van hoe in balans komen mij duidelijker en hoop in de lessen te kunnen ervaren wat het met me doet.

Iets minder Shen en iets meer qi!

Deel je ervaring

Pagina printen