wekelijkse lessen qigong

Wekelijkse lessen in Utrecht, Zeist en Bunnik

De groepslessen qigong worden gegeven in Utrecht, in Zeist en in Bunnik. Meestal start een les met een meditatieve oefening waardoor je hoofd tot rust komt. Het kan een energetische meditatie zijn, een ademhalingsoefening of een visualisatie. Daarna kom je in beweging. Elke beweging wordt uitgebreid uitgelegd. Hierna doe je op jouw tempo en met jouw mogelijkheden zelf de oefening. Geleidelijk groeit jouw lichaamsbewustzijn. Tijdens de les en ook na de les kun je me vragen stellen. In de les plaats ik je vraag in een breder perspectief, zodat ook andere deelnemers profijt van jouw vraag kunnen hebben. Na de les kan ik specifiek op jouw situatie ingaan.

Naast de groepslessen in Zeist en Utrecht kun je ook online lessen volgen.

De docent geeft aanwijzingen tijdens de wekelijkse lessen qigong

Duur van de les

Een avondles duurt twee uur. Dit geeft jou de tijd om de drukte van de afgelopen week achter je te laten. En het geeft je ruimte om jezelf te ontwikkelen. Halverwege de les is er een pauze. Tijdens de pauze kun je, als je dat wilt, in gesprek raken met anderen.

De ochtendlessen duren vijf kwartier. Daar is geen pauze.

Wat deelnemers van de lessen qigong vinden

Deelnemers schrijven het volgende over wat ze bij Vol-ledig zoeken en wat ze vinden:

Brenda

Qigong is een mooie manier om terug dichter bij jezelf te komen, het geeft steeds een soort doorstroming heelheid en rust. Ik raad het iedereen aan die beter zijn eigen energiebalans wil beheren.

Ruth

Vorige week fietste ik na de woensdagochtend qigong-les terug naar huis. Ik had met mijn oudste zoon van 10 jaar afgesproken en hij stond al buiten voor de deur op mij te wachten. Ik reed naar hem toe en begroeten hem zoals gewoonlijk. Hij keek mij zeer aandachtig aan, glimlachte en na een tijdje en zei hij:
‘Wat zie je er mooi uit na je sikunges of hoe dat dan ook mag heten’.

Prijzen van de wekelijkse lessen qigong

Bij de wekelijkse lessen qigong in Utrecht en Zeist is het mogelijk om één maal gratis een proefles (niet in combinatie met andere acties) mee te doen.
Als in de door jou gewenste les plaats is, dan kun je direct starten. Je koopt vooraf een stappenkaart die op naam staat. Op je stappenkaart komt een persoonlijke boodschap te staan die je kan helpen deze periode weer een stap in heelwording te zetten.

In principe kies je een vaste lestijd.

Er zijn 3 tarieven:

 1. standaardprijs
 2. de prijs voor wie niet meer dan dat kan betalen
 3. verhoogde prijs voor wie bovenop de standaardprijs nog eens de helft van de prijsverhoging bijdraagt voor wie een kleine portemonnee heeft.

Zo hoop ik, dat iedereen kan deelnemen. Mocht dat financieel toch niet kunnen, laat me dat dan weten.

De prijzen zien er als volgt uit:

Tarief 1Tarief 2Tarief 3
5 kwartier€ 134,00€ 127,00€ 139,00

 

Deze kaart is voor 10 lessen en is 12 lesweken geldig. Je kunt binnen de geldigheidsperiode van de stappenkaart ook bij de andere lessen inhalen.

Inschrijving

Je inschrijving is definitief als ik het verschuldigde lesgeld heb ontvangen op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. HELM IJsselmuiden.

Twee lessen in één week

Wil je een twee lessen in de week volgen, dan betaal je voor de tweede les 50% van de prijs.

Annuleringsvoorwaarden

Op de prijzen zijn annuleringsvoorwaarden van kracht.

Aanmelden voor een proefles qigong
in Utrecht of Zeist

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samen in vrijheid bewegen

Om te kunnen ontspannen en je te kunnen ontwikkelen is het nodig met elkaar een veilige ruimte te scheppen. Als we de volgende regels in acht nemen, dan gaat dat zeker lukken:

 • accepteer en respecteer de ander zoals hij/zij is en oordeel niet;
 • houd rekening met de grenzen die een ander aangeeft;
 • kom niet ongewenst te dichtbij en raak de ander niet aan tegen zijn of haar wil;
 • stel geen ongepaste vragen en maak geen ongewenste opmerkingen over iemands persoonlijke leven of anderszins;
 • wees online zichtbaar;
 • maak geen video- en audio-opnames of foto’s zonder toestemming van alle aanwezigen;
 • mocht iemand jou toch op een wijze benaderen die je niet prettig vindt, zeg dat dan tegen die persoon. Mochten jullie er niet uitkomen, dan kun je mij benaderen.