Recept Vijf elementen zoete linzenkoek
lekker bij de koffie of thee
Meer informatie Vijf elementen kookworkshop
Recept Vijf elementen zoete linzenkoek
Linzen stimuleren de vitaliteit van de nieren. Ze werken vochtafdrijvend en daardoor heilzaam voor hart en bloedcirculatie.
Recept voor 16 stukken
Ingrediënten zoete linzenkoek
275 g Du Puy linzen
snufje zout
50 ml witte wijn
50 g pure chocola
115 g peccannoten
2 el kaneel
snufje zout
25 g kokos vlokken
50 g notenpasta
25 g boter
7 el esdoornsiroop
Maak het gerecht in de aangegeven volgorde klaar!
M = metaal; W = water; H = hout; V = vuur; A = aarde
Bereiding
W Kook de linzen in 30 tot 45 min. gaar. Mix dit kort in de keukenmachine met zout,
H witte wijn
V cacao
A peccannoten en
M kaneel tot een deeg.
Bekleed een ondiepe bakvorm met bakpapier.
Verdeel het linzenmengsel gelijkmatig over de bodem.
Druk met een bolle kant van een eetlepel alles licht aan en zet 15 min. weg in de vriezer of eventueel koelkast.
A Ondertussen rooster je de kokosvlokken goudbruin in een droge koekenpan. Laat ze daarna afkoelen.
A Smelt de roomboter in een koekenpan. Roer de notenpasta en esdoornsiroop erdoor. Laat de saus iets afkoelen en schenk gelijkmatig over de linzentaart. Strooi daarna de kokosvlokken erover. Zet voor ongeveer 10 minuten terug in de vriezer.
Haal de linzenkoek uit de vriezer en snijd in stukken.
Jouw favoriete recept volgens
de Vijf elementen
Heb je een favoriet recept en wil je dat graag naar vijf elementen omgeschreven hebben? Stuur het me toe en ik doe het voor jou en plaats het als nieuw recept op mijn site.
Wil je een ander Vijf elementen recept dan dit recept met tomaat en ui? Een nagerecht bijvoorbeeld? Vijf elementen banaan-kokosmousse.
Wil je meer lezen over de theorie van de Vijf Elementen en voeding, dan kan ik je het boek
Voeding volgens de vijf elementen inleiding in de traditionele Chinese voedingsleer door B. Temelie, ISBN 9789063783051, aanbevelen.