Vijf elementen kookworkshop

Vijf elementen maaltijden geven je energie, je voelt je in harmonie.

Aanvragen kookworkshop
Vijf elementen kookworkshop

Vijf elementen kookworkshop

Bij een gezonde leefstijl hoort zowel beweging als voeding. Dit wisten de Chinezen al ver voor Christus. Zij keken naar de natuur en ontwikkelden de leer van de Vijf Elementen.

Inhoud workshop

De workshop bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.  Het theoretisch gedeelte bestaat uit uitleg over de basisprincipes: yin/yang en de theorie van de Vijf elementen. Tijdens het praktische gedeelte bereiden en eten we gezamenlijk de maaltijd. Na de workshop kun je je favoriete recepten nog lekkerder laten smaken.

Vijf elementen in de oedende cyclus

Yin/yang en de Vijf elementen

Als je heet eet, zoals sambal, dan slaan je de vlammen uit. Dit is ‘yang’ voedsel. Yang voedsel zorgt dat je de energie hebt om zowel lichamelijk als geestelijk actief te zijn. Eet je yoghurt, dan voel dat koud van binnen. Dit is ‘yin’ voedsel. Yin voedsel heb je nodig om je bloed en andere vloeistoffen in je lichaam op te bouwen. Afhankelijk van het klimaat en jouw constitutie heb je een bepaalde verhouding tussen yang en yin voedsel nodig.

Heel lang geleden bestudeerden Chinezen de natuur. Ze kwamen tot de conclusie dat in de natuur vijf krachten werkzaam zijn. Deze krachten noemden ze water, hout, vuur, aarde en metaal. Zo zijn er ook vijf smaken en die werden gekoppeld aan die vijf krachten. Wanneer je de ingrediënten voor een gerecht in deze volgorde toevoegt, dan brengt dat harmonie in je eten. Je proeft de afzonderlijke ingrediënten en ze vormen een eenheid. Bovendien geeft een dergelijke maaltijd je meer energie, dan wanneer je de ingrediënten in een andere volgorde bij elkaar doet.

Lees het recept vijf elementen salade van pompoen, linzen en champignons
Lees het recept vijf elementen banaan-kokosmousse

Thema's van de Vijf elementen kookworkshop

Je kunt uit een zestal vijf elementen workshops kiezen:

  • high tea: speciale soorten thee met zoete en hartige lekkernijen;
  •  Indonesische rijsttafel: een uitgebreide rijsttafel voor zowel de vleeseter als de vegetariër;
  • tapas van de zijderoute: een vegetarisch avontuur;
  • barbecue: voor een warme zomeravond voor zowel de vleeseter als de vegetariër;
  • maaltijd voor de lente: een lichte, voedende maaltijd;
  • winterkost: maakt je heerlijk warm van binnen.

Waar, wanneer en wat kost het

Graag kom ik bij jou thuis de kookworkshop geven om iets te vieren of omdat je met een groep mensen geïnteresseerd bent in Vijf Elementen koken. De workshops kunnen ook gegeven worden als bedrijfsuitje of teambuilding. De workshop duurt 4 tot 4,5 uur. In onderling overleg maken we daarvoor een afspraak.

De kosten voor de kookworkshop zijn per persoon: € 43,00. Dit is inclusief het lesboek en exclusief de benodigde levensmiddelen. De locatie waar ik in de kookworkshop kom geven is in de omgeving van Utrecht. De prijs is voor een groep van minimaal 10 personen. Onder de 10 personen overleggen we met elkaar en kijken of we een prijs kunnen vinden die voor iedereen acceptabel is.
Het eten kost ongeveer € 15,00 per persoon en dat reken je ter plekke af.
Voor een workshop verder dan 30 kilometer van Utrecht komen er extra kosten bij.

Boek een Vijf elementen kookworkshop

Aanmeldformulier healing & coaching

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.