Groepsles tai chi buiten in Zeist

Wekelijkse lessen tai chi in Zeist en Bunnik

In elke les staat één tai chi beweging centraal. Voorafgaand aan deze ene beweging doe je oefeningen uit qigong, ook een Chinese bewegingskunst, ademhalingsoefeningen, core awareness en/of meditatie. Zo leer je elk facet van die ene tai chi beweging kennen, voordat je hem gaat doen. Je krijgt vervolgens uitleg over wat die ene beweging voor je gezondheid kan betekenen en hoe de spirituele krijger in jou deze beweging toepast. Daarna heb je alle tijd om zelf te oefenen. De docent loopt rond en geeft ieder individueel aanwijzingen. Na zelf geoefend te hebben kun je vragen stellen of delen hoe een oefening is gegaan. Dit geeft nog meer verdieping.

 

Zomerprogramma

Duur van de les

De wekelijkse groepslessen tai chi worden gegeven in Zeist. De avondles duurt twee uur inclusief een pauze. Zo’n lekker lange les geeft je tijd en ruimte. Eerst ontdoe je je van de drukte van de afgelopen week. Daarna is er ruimte voor jou. Halverwege de les is er een pauze. Tijdens de pauze kun je, als je dat wilt, in gesprek raken met anderen.

 

Wat deelnemers van tai chi vinden

Wibichje

Boek: het wezen van T’ai Chi Ch’uan

‘Een prachtige bondige kernachtige inkijk in het wezen van tai chi. Ik heb het boekje met veel aandacht en gretigheid in een keer uitgelezen. En het leent zich om keer op keer opnieuw inspiratie uit te halen. Voor mij verhelderd het waar het in de beoefening van tai chi om draait. Prachtige principes die ook in het dagelijks leven van toepassing zijn. Ontwikkelen van bewustzijn, bewegen als water, afstemmen met energie, met je kern, met je vijand (de ander :-)). In mijn dagelijks leven neem ik de kracht van het vertragen mee, die ik nu wekelijks beoefen met de tai chi lessen. In het vertraagd bewegen/handelen is meer ruimte om op te merken hoeveel spanning er in mijn lijf zit. In de vertraging wordt dit losser en soepeler. De beoefening ervaar ik als uitdagend en heel nuttig, van effect op mijn hele wezen :-). Het boekje is een aanrader .‘  

Carla

Sinds september volg ik bij Helen de wekelijkse lessen Tai Chi in Zeist. Dit geeft mij ontspanning en plezier maar is tegelijkertijd een uitdaging. Een ideale combinatie.

Ook geeft het meer inzicht in hoe ik mij in de wereld presenteer en beweeg. Dat kan soms een beetje confronterend zijn maar daar houd ik wel van.

Zo kwam ik erachter dat er nogal wat spanning zit in mijn onderbuik.

Toen las ik in de nieuwsbrief over de workshop “dai mai en samenwerking tussen de meridianen”. Deze stond gepland voor 14 januari 2023. Ik wist daar niets van af maar heb me meteen ingeschreven. Het leek me een goed begin van het nieuwe jaar om de onderbuik wat extra aandacht te geven.

Behalve dat het een hele fijne ontspannen workshop was in een goede sfeer, heeft het me ook concreet iets opgeleverd. Ik kan nu veel beter contact maken met de onderbuik. Er is soms nog wel wat spanning maar het voelt veel minder als een ondoordringbare vesting die mijn lichaam in twee delen opsplitst zonder dat er sprake lijkt van een onderlinge verbinding.

Verder heb ik al jaren heel regelmatig een opgeblazen buik, vooral na spanning. Dit heb ik dus na de workshop niet meer gehad! Het is ongelooflijk maar waar.

Ik heb expres even gewacht om dit goede nieuws naar buiten te brengen. Nu, na 5 weken, durf ik het aan. Geweldig!

Prijzen wekelijkse lessen tai chi in Zeist

Bij de wekelijkse lessen tai chi in Zeist is het mogelijk om eenmaal gratis een proefles (niet in combinatie met andere acties) mee te doen.
Als in de door jou gewenste les plaats is, dan kun je direct starten. Je koopt vooraf een stappenkaart die op naam staat. Op je stappenkaart komt een persoonlijke boodschap te staan die je kan helpen deze periode weer een stap in heelwording te zetten.

In principe kies je een vaste lestijd.

Er zijn 3 tarieven:

 1. standaardprijs
 2. de prijs voor wie niet meer dan dat, kan betalen
 3. verhoogde prijs voor wie bovenop de standaardprijs nog eens de helft van de prijsverhoging bijdraagt voor wie een kleine portemonnee heeft.

Zo hoop ik, dat iedereen kan deelnemen. Mocht dat financieel toch niet kunnen, laat me dat dan weten.

De prijzen zien er als volgt uit:

Tarief 1 Tarief 2 Tarief 3
5 kwartier € 134,00 € 127,00 € 139,00

 

Deze kaart is voor 10 lessen en is 12 lesweken geldig. Je kunt binnen de geldigheidsperiode van de stappenkaart ook bij de andere lessen inhalen.

Inschrijving

Je inschrijving is definitief als ik het verschuldigde lesgeld heb ontvangen op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. HELM IJsselmuiden.

Twee lessen in één week

Wil je een twee lessen in de week volgen, dan betaal je voor de tweede les 50% van de prijs.

Annuleringsvoorwaarden

Op de prijzen zijn annuleringsvoorwaarden van kracht.

Aanmelden voor een proefles tai chi

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samen in vrijheid bewegen

Om te kunnen ontspannen en je te kunnen ontwikkelen is het nodig met elkaar een veilige ruimte te scheppen. Als we de volgende regels in acht nemen, dan gaat dat zeker lukken:

 • accepteer en respecteer de ander zoals hij/zij is en oordeel niet;
 • houd rekening met de grenzen die een ander aangeeft;
 • kom niet ongewenst te dichtbij en raak de ander niet aan tegen zijn of haar wil;
 • stel geen ongepaste vragen en maak geen ongewenste opmerkingen over iemands persoonlijke leven of anderszins;
 • wees online zichtbaar;
 • maak geen video- en audio-opnames of foto’s zonder toestemming van alle aanwezigen;
 • mocht iemand jou toch op een wijze benaderen die je niet prettig vindt, zeg dat dan tegen die persoon. Mochten jullie er niet uitkomen, dan kun je mij benaderen.