Alle blogs met trefwoord: Zelfhelend vermogen

traag

De sneeuw viel gestadig omlaag. Het geluid veranderde van klank en verstilde. Verwonderd keek ik naar buiten. De takken van de bomen werden zwart en wit. Ze staken prachtig af tegen de hemel. Op het speelplein tegenover mijn huis bouwden kinderen een sneeuwpop. Anderen hielden een sneeuwballengevecht. Moeders kwamen hun kinderen met de slee van school ophalen. De tijd leek stil te staan. 

voortgaande beweging

Tijdens mijn vakantie in de Auvergne lag ik ’s avonds naar de sterren te kijken. Hoe langer ik keek, hoe meer ik er zag. Wat ik met mijn ogen toen niet kon zien, was dat de Melkweg spiralend beweegt.

Taijiwuxigong gaf mij mijn gezondheid terug

In 1992 reed een auto frontaal op mij als fietser in. Ik liep daarbij een whiplash op die slecht wilde helen. Taiji en qigong deden me goed. Van leerling werd ik leraar. Ik kwam echter niet van mijn klachten af. In 1999 werd ik getipt over het Buqi-instituut. Het eerste weekend dat de zus van Zhengyu, Shen Jin, gaf, zal ik niet licht vergeten. Ze gaf aan het begin geen enkele uitleg over wat er te gebeuren stond. We begonnen met een oefening die ‘wuxi’, half-spontane beweging, heet. Ik kon me er niets bij voorstellen. We werden in een houding gezet en toen begonnen zo’n 80 mensen om me heen te boeren, te gillen en te bewegen. Kortom: een kakofonie. Ik verkrampte totaal en dacht ‘dit ga ik nooit doen’. Na verloop van tijd zei Shen Jin dat het klaar was en iedereen stopte. Blijkbaar waren ze niet gek. De dag ging voort. Ik begreep niet wat er gebeurde, maar voelde de pijn uit mijn nek verdwijnen. De dag erop durfde ik terug te komen. Na het weekend was ik enige dagen pijnvrij na 7 jaren onafgebroken pijn. Wat was dat heerlijk! Ik ging door met de weekendtrainingen. De perioden zonder pijn werden langzaam maar zeker langer totdat ik geheel pijnvrij was en bleef.

Buqi, zelfgenezing in actie

Het weekend van 3 en 4 oktober 2015 gaf meester Shen Zhengyu les in Zeist. Hij is mijn trainer op dit moment in het buqi-systeem (taiji37, qigong en daoyin, Chan meditatie, buqi-healing). Zijn vader dr. Shen Hongxun heeft dit systeem op grond van zijn kennis in Oosterse en Westerse geneeskunde ontwikkeld. Hij overleed vier jaar geleden. Shen Zhengyu en Shen Jin, de dochter van dr. Shen, zetten ieder op eigen wijze het systeem voort. Shen Zhengyu doet dit door tijdens de trainingen qigong-oefeningen in essentie aan te leren. Daardoor kun je deze oefeningen gemakkelijk ook thuis doen. Zo behoud of verbeter je je gezondheid. Ook legt hij zijn kennis vast in boeken over de verschillende daoyin. In detail beschrijft hij daar hoe een oefening moet worden uitgevoerd. 

Zelfhelend vermogen

Ik snij me en bloed. Even later stelpt het bloed. Een paar dagen later is de wond genezen. Mijn huid is weer gaaf.