Workshop Je adem bevrijden

Tevreden met het leven

Schrijf je in
Workshop Je adem bevrijden

Online workshop
Je adem bevrijden

Op zaterdag 27 maart kun je meedoen met de online workshop ‘Je adem bevrijden’. Als je vrij ademt, dan ontstaat vanzelf na de uitademing een rustpauze. In deze rustpauze wordt je geheeld en ontstaat transformatie. Je verandert. Na de rustpauze vult de adem je weer zonder dat jij moeite doet. In de daarop volgende uitademing laat je gedachten en emoties mee oplossen in de ruimte. Weer volgt een rustpauze en weer stroomt de adem naar binnen en vernieuwt je. Ademen is als de golven van de zee.

Zo vrij adem je meestal niet. Je adem wordt ingeperkt door gedachten en emoties. In deze workshop bevrijd je je hiervan. Misschien heb je geleerd om je adem te gebruiken, waardoor de rustpauze tussen uit- en inademing ontbreekt. Deze keert tijdens de workshop weer terug.

 

Lichaamshouding

De workshop begint met qigong-oefeningen. Deze oefeningen maken, dat je energie van top tot teen krachtig door je heen stroomt en afvalstoffen mee naar buiten afvoert. Afvalstoffen ofwel blokkades kunnen ontstaan zijn door onafgewerkte emoties, verkeerde lichaamshouding en/of schadelijke stoffen uit je omgeving. Als de afvalstoffen je lichaam hebben verlaten, dan kan je lichaam zijn oorspronkelijke fiere, ontspannen en gestrekte houding hernemen. Dit geeft al lucht. Je ademt vrijer.

Lichaamsbewustzijn

Je fiere houding en je adem zorgen, dat hoofd, hart en buik verbonden zijn. Je geest wordt hierdoor helder en geeft ruimte voor lichaamsbewustzijn. Met oefeningen uit core-awareness neem je de voortdurend veranderende sensaties in je lichaam waar. Je laat je vanuit je centrum naar buiten bewegen en weer terug. Emoties en gedachten houden je niet langer meer vast. Je adem krijgt een langzaam ritme van uitademen, rust en vol laten stromen.

Vrij ademen

Met klank kom je nog dieper tot rust in jezelf en je verbindt je als vanzelf met de kosmos. Zonder dat jij moeite hoeft te doen, vindt heling plaats. Je verandert. Er is ruimte gekomen voor jouw adem. Je ademt vrij. Je klampt je niet meer vast. Je durft uit te ademen en te verblijven in stille rust. Het leven doet jou weer vol stromen. Je ontvangt het leven precies zoals het is. Je wilt het niet anders hebben dan het is. Het leven is verandering en het is goed.

Waar, wanneer en wat kost het?

Online

Zaterdag 27 maart 2021 10.00 – 13.00 uur

Prijs: € 35,00.  Je inschrijving is definitief als ik het verschuldigde lesgeld heb ontvangen op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. HELM IJsselmuiden. De annuleringsvoorwaarden zijn van kracht.

De volgende workshops op zaterdag staan gepland voor:
17 april 2021   –   YiJin daoyin
29 mei 2021    –   lichaamsbewustzijn

 

 

 

 

Ervaringen met online workshops

Tineke over de workshop 'Je onderste dantian verwarmen'

Het was een online workshop – maar eigenlijk bleek dat helemaal niet hinderlijk. Ik had echt het gevoel dat we met elkaar in eenzelfde ruimte waren. Het duidelijkste was dat met een aparte oefening waarbij we in tweetallen eenzelfde klank beurtelings uitspraken. De afwisseling daarin werd tot een mantra, waarbij de energie stroomde.

De opdrachten werden vanaf de basis goed opgebouwd, met uitleg waar je op moest letten. Helen was daarbij individueel behulpzaam door aanwijzingen te geven hoe de oefening verdiept kon worden.

Na elk blokje was er steeds gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Het meest bijzondere vond ik de sensatie van koud-warm en het tintelen of juist ‘zwaar’ worden van delen van het lichaam. Zo sterk had ik dat nog niet eerder meegemaakt.

Hoewel ik echt een beginneling ben op dit gebied, kon ik over het algemeen alles goed volgen. Ik was onder de indruk van de rust en de zorgvuldigheid van Helen ten opzichte van de deelnemers. Het smaakt naar meer!

Esther over de online workshop 'Ontspannen'

Na een drukke werkweek, de workshop ‘Ontspannen’ bij Helen van Vol-ledig. Klinkt heerlijk, daar ben ik aan toe! We beginnen met een meditatie die je de kans biedt echt wakker en helder te worden. Ik kijk weer fris de wereld in. Dan doen we massage-oefeningen, deels met een warmtebron wat echt onwijs ontspannend werkt. Vervolgens een blok staande oefeningen. We voeren ze langzaam uit, en je voelt de energie in en om je heen gewoon weer opschonen en tot rust komen. Er zit ook wat rek-en-strek in, dus eigenlijk rust vanuit een actieve houding. Dan doen we in tweetallen nog een mantra, de afwisseling tussen luisteren en zelf geluid maken is zo ontspannend dat m’n maatje en ik aan het eind spontaan de slappe lach krijgen. Helen eindigt met een oefening die je in je kracht zet en je verbindt met je hogere zelf. Daarmee stap ik vol rust en met overzicht m’n weekend in.

Yvonne over online workshop 'Hoofd, hart en buik verbinden'

Na enige tijd geen qigong te hebben gedaan, heb ik mij toch weer bij jou aangesloten. Ik ben blij dat ik heb meegedaan aan de workshop buik, hart en hoofd verbinden. Het voelt goed om weer even stil te staan en te luisteren naar het lichaam. De begeleiding van de oefeningen door jouw rustige stem vind ik erg prettig en het helpt me om met de aandacht erbij te blijven. De workshop gaf me ontspanning en ruimte, zowel in het lichaam als in het hoofd. De oefeningen hebben mij nieuwe energie gegeven en volledige ontspanning. Ik vind ook dat je de on-line les professioneel aanpakt en het gebruik van meer camera’s werkt goed om ook  de kleine bewegingen zichtbaar te maken.  De workshop heeft mij doen besluiten weer wekelijks de qigong lessen te gaan volgen.

 

Ja, ik doe mee met de workshop

Inschrijfformulier Workshop Je adem bevrijden

  • Ik schrijf me in voor de workshop 'Je adem bevrijden' op zaterdag 27 maart 2021 van 10.00 - 13.00 uur online.
  • Op je inschrijving zijn annuleringsvoorwaarden van toepassing
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.