Workshop Spiralend bewegen

vergroot je veerkracht

Workshop Spiralend Bewegen

Online workshop
Spiralend bewegen

Op zaterdag 13 november 2021 kun je meedoen met de online workshop ‘Spiralend bewegen’. Spiralende beweging is eigen aan alles wat leeft, van een cel tot de Melkweg. In de workshop ‘Spiralend bewegen’ ervaar je deze beweging in jouw lichaam. Je gaat hierdoor als één geheel bewegen. En de beweging zet zich ver buiten jouw lichaam voort tot hij samenvalt met de Kosmos. Vanuit de Kosmos spiraalt de energie terug tot in je DNA met helende energie. Dit alles geeft gezondheid, blijheid en energie.

Drakendans in Zeist

Draken Daoyin

In deze workshop neemt de Draken Daoyin, ook wel JinLong Daoyin, een centrale plaats in. De Chinese draak is een mythologisch schepsel. Wanneer hij door de lucht vliegt, zie je zijn hoofd, lange nek en staart prachtig in spiralen bewegen. Kijk maar goed naar de wolken; misschien zie je hem. Overal ter wereld is met Chinees Nieuwjaar de drakendans populair. De kleurrijke kostuums en de exotische dansen zorgen voor een boeiend spektakel. De uitvoering is echter dikwijls een puur lichamelijke gebeuren zonder innerlijke kracht.

Het is deze drakendans, die  dr. Shen Hongxun († 2011), lange tijd mijn leraar, inspireerde tot het ontwikkelen van de Draken Daoyin. Deze serie oefeningen begint en eindigt in stille aanwezigheid. Tussen begin en eind oefen je met de spiralende beweging. Hierdoor zijn het niet alleen de bewegingen die jou helen, maar je heelt ook door je verbondenheid met zowel het binnenste van jezelf, je DNA, als je verbondenheid met het leven.

Ervaringen met online workshops

Tineke over de workshop 'Spiralend bewegen'

Helen biedt op regelmatige basis een workshop van 3 uur aan op de zaterdagmorgen. Het is een heerlijke manier om het weekend te beginnen met een online sessie die je helpt om je meer bewust te worden van je lichaam. Dit keer draaide het letterlijk en figuurlijk om spiralen: een ronde, zachte beweging die van onderaf begint bij je voeten en doordringt tot ver boven je kruin. Die beweging kun je zelf in gang zetten. Je merkt hoe alles op elkaar inwerkt en in verbinding staat met elkaar. Helen leidt ons stap voor stap met aandacht voor ieders individuele punten door de oefeningen heen. Ze reikt alternatieven aan als het even niet goed lukt. Het eindresultaat: op wolkjes lopen en de rest van de dag een tintelend gevoel van energie. Probeer het ook eens!

Esther over de online workshop 'Ontspannen'

Na een drukke werkweek, de workshop ‘Ontspannen’ bij Helen van Vol-ledig. Klinkt heerlijk, daar ben ik aan toe! We beginnen met een meditatie die je de kans biedt echt wakker en helder te worden. Ik kijk weer fris de wereld in. Dan doen we massage-oefeningen, deels met een warmtebron wat echt onwijs ontspannend werkt. Vervolgens een blok staande oefeningen. We voeren ze langzaam uit, en je voelt de energie in en om je heen gewoon weer opschonen en tot rust komen. Er zit ook wat rek-en-strek in, dus eigenlijk rust vanuit een actieve houding. Dan doen we in tweetallen nog een mantra, de afwisseling tussen luisteren en zelf geluid maken is zo ontspannend dat m’n maatje en ik aan het eind spontaan de slappe lach krijgen. Helen eindigt met een oefening die je in je kracht zet en je verbindt met je hogere zelf. Daarmee stap ik vol rust en met overzicht m’n weekend in.

Gemma over online workshop 'Spiralend bewegen'

Na de workshop online spiralende beweging heb ik inspiratie voor een schilderij. In mijn eigen notitieboekje schrijf ik: kruipen! wie wist dat dat zo leuk was. En, verrassend: wie kan het geluid van een leeglopende ballon maken? Helen geeft rustig en vriendelijk de workshop in kleine stukjes, die samen opbouwen tot de spiralende beweging.

Een aanrader. De tijd vliegt om.

 

 

Draken Daoyin

Waar, wanneer en wat kost het?

Online

Op dit moment staat geen workshop gepland. Wil je hem graag op de agenda hebben, neem dan contact met me op.

Prijs: € 35,00.  Je inschrijving voor de workhsop ‘Spiralend bewegen’ is definitief als ik het verschuldigde lesgeld heb ontvangen op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. HELM IJsselmuiden. De annuleringsvoorwaarden zijn van kracht.

Bij mij is het Nederlandstalige boek van Shen Zhengyu JinLong daoyin (draken daoyin) voor € 45,00 te koop.

De volgende workshops op zaterdag staan gepland voor 11 december 2021, 15 januari en 19 februari 2022 en gaan over de wondermeridianen.