Workshop Spiralend bewegen

vergroot je veerkracht

Schrijf je in
Workshop Spiralend Bewegen

Online workshop
Spiralend bewegen

Op zaterdag 13 november 2021 kun je meedoen met de online workshop ‘Spiralend bewegen’. Spiralende beweging is eigen aan alles wat leeft, van een cel tot de Melkweg. In de workshop ‘Spiralend bewegen’ ervaar je deze beweging in jouw lichaam. Je gaat hierdoor als één geheel bewegen. En de beweging zet zich ver buiten jouw lichaam voort tot hij samenvalt met de Kosmos. Vanuit de Kosmos spiraalt de energie terug tot in je DNA met helende energie. Dit alles geeft gezondheid, blijheid en energie.

Drakendans in Zeist

Draken Daoyin

In deze workshop neemt de Draken Daoyin, ook wel JinLong Daoyin, een centrale plaats in. De Chinese draak is een mythologisch schepsel. Wanneer hij door de lucht vliegt, zie je zijn hoofd, lange nek en staart prachtig in spiralen bewegen. Kijk maar goed naar de wolken; misschien zie je hem. Overal ter wereld is met Chinees Nieuwjaar de drakendans populair. De kleurrijke kostuums en de exotische dansen zorgen voor een boeiend spektakel. De uitvoering is echter dikwijls een puur lichamelijke gebeuren zonder innerlijke kracht.

Het is deze drakendans, die  dr. Shen Hongxun († 2011), lange tijd mijn leraar, inspireerde tot het ontwikkelen van de Draken Daoyin. Deze serie oefeningen begint en eindigt in stille aanwezigheid. Tussen begin en eind oefen je met de spiralende beweging. Hierdoor zijn het niet alleen de bewegingen die jou helen, maar je heelt ook door je verbondenheid met zowel het binnenste van jezelf, je DNA, als je verbondenheid met het leven.

Ervaringen met online workshops

Tineke over de workshop 'Je onderste dantian verwarmen'

Het was een online workshop – maar eigenlijk bleek dat helemaal niet hinderlijk. Ik had echt het gevoel dat we met elkaar in eenzelfde ruimte waren. Het duidelijkste was dat met een aparte oefening waarbij we in tweetallen eenzelfde klank beurtelings uitspraken. De afwisseling daarin werd tot een mantra, waarbij de energie stroomde.

De opdrachten werden vanaf de basis goed opgebouwd, met uitleg waar je op moest letten. Helen was daarbij individueel behulpzaam door aanwijzingen te geven hoe de oefening verdiept kon worden.

Na elk blokje was er steeds gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Het meest bijzondere vond ik de sensatie van koud-warm en het tintelen of juist ‘zwaar’ worden van delen van het lichaam. Zo sterk had ik dat nog niet eerder meegemaakt.

Hoewel ik echt een beginneling ben op dit gebied, kon ik over het algemeen alles goed volgen. Ik was onder de indruk van de rust en de zorgvuldigheid van Helen ten opzichte van de deelnemers. Het smaakt naar meer!

Esther over de online workshop 'Ontspannen'

Na een drukke werkweek, de workshop ‘Ontspannen’ bij Helen van Vol-ledig. Klinkt heerlijk, daar ben ik aan toe! We beginnen met een meditatie die je de kans biedt echt wakker en helder te worden. Ik kijk weer fris de wereld in. Dan doen we massage-oefeningen, deels met een warmtebron wat echt onwijs ontspannend werkt. Vervolgens een blok staande oefeningen. We voeren ze langzaam uit, en je voelt de energie in en om je heen gewoon weer opschonen en tot rust komen. Er zit ook wat rek-en-strek in, dus eigenlijk rust vanuit een actieve houding. Dan doen we in tweetallen nog een mantra, de afwisseling tussen luisteren en zelf geluid maken is zo ontspannend dat m’n maatje en ik aan het eind spontaan de slappe lach krijgen. Helen eindigt met een oefening die je in je kracht zet en je verbindt met je hogere zelf. Daarmee stap ik vol rust en met overzicht m’n weekend in.

Yvonne over online workshop 'Hoofd, hart en buik verbinden'

Na enige tijd geen qigong te hebben gedaan, heb ik mij toch weer bij jou aangesloten. Ik ben blij dat ik heb meegedaan aan de workshop buik, hart en hoofd verbinden. Het voelt goed om weer even stil te staan en te luisteren naar het lichaam. De begeleiding van de oefeningen door jouw rustige stem vind ik erg prettig en het helpt me om met de aandacht erbij te blijven. De workshop gaf me ontspanning en ruimte, zowel in het lichaam als in het hoofd. De oefeningen hebben mij nieuwe energie gegeven en volledige ontspanning. Ik vind ook dat je de on-line les professioneel aanpakt en het gebruik van meer camera’s werkt goed om ook  de kleine bewegingen zichtbaar te maken.  De workshop heeft mij doen besluiten weer wekelijks de qigong lessen te gaan volgen.

 

Draken Daoyin

Waar, wanneer en wat kost het?

Online

Zaterdag 13 november 2021 10.00 – 13.00 uur

Prijs: € 35,00.  Je inschrijving voor de workhsop ‘Spiralend bewegen’ is definitief als ik het verschuldigde lesgeld heb ontvangen op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. HELM IJsselmuiden. De annuleringsvoorwaarden zijn van kracht.

Bij mij is het Nederlandstalige boek van Shen Zhengyu JinLong daoyin (draken daoyin) voor € 45,00 te koop.

De volgende workshops op zaterdag staan gepland voor 11 december 2021, 15 januari en 19 februari 2022 en gaan over de wondermeridianen.

Ja, ik doe mee met de workshop

Inschrijfformulier Workshop Spiralend Bewegen

  • Ik schrijf me in voor de workshop 'Spiralend bewegen' op zaterdag 13 november 2021 van 10.00 - 13.00 uur online.
  • Op je inschrijving zijn annuleringsvoorwaarden van toepassing
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.