Online qigong en tai chi

De wekelijkse online lessen qigong en tai chi zijn interactief. Samen met anderen verlegt ieder zijn eigen grenzen. In de lessen ben je bezig om je horizon te verruimen, weidser en grootser dan je huis waar je het grootste deel van de dag verblijft. Hierdoor ontspan je, je voelt je fit en je ontmoet anderen. Je verbindt je vanuit energie en dat is zeker anders dan fysiek en toch stilt dit een behoefte aan nabijheid. In alle lessen is speciale aandacht om stres die ontstaat door het vele werken achter de computer ongedaan te maken.

Inhoud van de lessen

Elk online interactief lesuur heeft zijn eigen serie aan bewegingen op programma staan. Dat maakt het mogelijk om met plezier enige malen per week lessen te volgen. Op dinsdagmorgen besteden we aandacht aan de basis van qigong, zoals aarden, ontspannen en als één geheel bewegen. op woensdag tussen de middag kun je met een klassieke serie oefeningen, de acht brokaten, meedoen. Deze serie zorgt dat je energie vrij door je energiebanen stroomt. Op dit moment kun je geen online taiji volgen.

Deelnemers over online qigong en tai chi

Esther

“Een van de heel erg fijne dingen van lessen bij jou, zijn de ’verhaaltjes’. En ik ben er nu achter waarin dat ‘m zit. Het gaat erom dat jij waardevolle verbanden legt. Waardevol, omdat ze betekenis geven. En die betekenis kunnen ze krijgen, omdat jij met aandacht kijkt naar wat wordt gezegd, hoe het wordt gezegd, wat het lijf eigenlijk zegt, en of dat hetzelfde is; en in welke context het wordt gezegd.
Je legt verbanden tussen bijvoorbeeld seizoen en klachten. Of stemmingen. Tussen klacht en reactie. Of tussen ervaringen, of klachten, of problemen onderling! Tussen oefening en persoon.”

Bernardine

“Erg prettig, ik kom uit mijn hoofd, ontspanning in mijn schouders. Fijn om niet alleen maar achter je laptop te hoeven (thuis)werken, maar ook voor een digitale les en daarmee contacten. En de 8-brokaden is erg mooi en heeft effect wat diep doorwerkt. Het draagt voor mij echt bij aan een stukje meerwaarde, kwaliteit van mijn vrije woensdag en de rest van de week.”

Paul

“Rust, thuiskomen in mezelf, contact met anderen. Verrassend weinig anders. Heel prettig in deze hectische, onzekere tijd.”

Inschrijven voor online lessen qigong of tai chi

Inschrijfformulier

  • Op je inschrijving zijn annuleringsvoorwaarden van toepassing
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Online bij Vol-ledig

Je kunt bij Vol-ledig naast de wekelijkse lessen online ook de online cursus ‘In je lijf, in beweging, iedere dag opnieuw!’volgen.