online qigong en tai chi interactief

Online qigong en tai chi

In de wekelijkse online lessen qigong en tai chi heb je persoonlijk contact met de docente en met de andere deelnemers. Het onderling contact is essentieel om je te ontwikkelen. Samen met de anderen verlegt ieder zijn eigen grens. Vanuit een professionele studio zie je de docente volledig in beeld en zo nodig kan ze inzoomen op een detail. Als jij ook zorgt dat je met je webcam helemaal in beeld bent, dan kan ze je instructies op maat geven.

In de lessen ben je bezig je horizon te verruimen, weidser en grootser dan het beeldscherm waar je naar kijkt. Zelfs de tijd vergeet je. Door een ruime horizon en tijdloosheid ontspan je, eventuele ongemakken verdwijnen en je hoofd komt tot rust. Je lichaamsbewustzijn groeit. Nadien voel je je opgewekt en zit je goed in je vel.

Online aanbod qigong en tai chi

Je vindt de actuele lestijden in de agenda. Elk online interactief lesuur qigong heeft zijn eigen dynamiek en zijn eigen thema die aan het begin van het seizoen gezamenlijk wordt vastgesteld.

Mochten de geplande lestijden je niet schikken, laat me weten wat je wel past. Misschien zijn er meer gegadigden voor een andere tijd. Bij twee deelnemers wil ik al een nieuwe les inplannen. Je krijgt dan een half uur les tegen de prijs van een les van 5 kwartier. In een dergelijke les kan ingegaan worden op wat er op dat moment speelt bij de beide deelnemers. Groeit de groep aan tot 4 personen, dan krijg je 3 kwartier les; bij 6 personen wordt het een uur en boven de 6 personen is het de normale 5 kwartier.

Qigong

Qigong brengt lichaam en geest in balans. Qigong bestaat uit gezondheidsoefeningen die een druk hoofd, spanning, vermoeidheid, ongemak of pijn doen verdwijnen. Je voelt je weer soepel, lekker in je vel en je hebt energie voor tien. Je kunt de wereld weer aan. In contact met je lichaam voel je hoe jij wilt en kunt meebewegen met de veranderingen van het leven, groot of klein.

 

Tai chi

De Chinese bewegingskunst tai chi geeft de spirituele krijger in jou handen en voeten. Onzekerheid en negativiteit hoef je niet langer vast te houden. Elke beweging begint met gronden. Je verbindt je met de aarde. De aarde geeft je de kracht om je uit te strekken naar het licht. Je kunt dan ervaren wat in je lichaam leeft. Dit lichaamsbewustzijn brengt je bij je innerlijk weten. Je komt in beweging en je neemt de ruimte in die jij nodig hebt om te groeien. Tegelijk geef je de ander zijn ruimte. Op de grens ontmoet je elkaar, nabij en met mededogen. Als spirituele krijger blijk je onbegrensde mogelijkheden te hebben..

Online beoefenen we taiji uitsluitend met losse bewegingen en geen serie van oefeningen. Dat maakt dat je tai chi op een kleine oppervlakte kunt beoefenen.

Op dit moment bied ik geen online tai chi aan. Heb je daar wel behoefte aan, laat het me weten. Ik kan het dan als nog op programma zetten.

Deelnemers over online qigong en tai chi

Paul

“Rust, thuiskomen in mezelf, contact met anderen. Verrassend weinig anders. Heel prettig in deze hectische, onzekere tijd.”

Bernardine
“Erg prettig, ik kom uit mijn hoofd, ontspanning in mijn schouders. Fijn om niet alleen maar achter je laptop te hoeven (thuis)werken, maar ook voor een digitale les en daarmee contacten. En de 8-brokaden is erg mooi en heeft effect wat diep doorwerkt. Het draagt voor mij echt bij aan een stukje meerwaarde, kwaliteit van mijn vrije woensdag en de rest van de week.”

Cynthi
“De kleine bewegingen brengen een mooi nieuw lichaamsbewustzijnsproces op gang.”

Marja

Wat een oplossing, dat ik nu van een afstand toch mee kan doen aan jouw lessen. Ik herinner me dat ik indertijd ook zoveel baat had bij jouw les, toen je hier aan huis geweest bent. En nu met online qigong meteen weer. Ik kwam in mijn bekken, op een aangename manier. Ik voelde me steviger. En na de les had ik een verbeterde handfunctie, zelfs de fysio merkte het op de volgende ochtend.

Karin:
Ik vind je een prettige docent. Wat leg je de bewegingen zorgvuldig uit en je brengt het ook zo goed in beeld. Je bent heel rustig.

Leonie:
Ik stond vanochtend na de les van gisterenavond en mijn eigen innerlijk werk voor het eerst sinds tijden zonder rugpijn op. Dus qigong heeft me al na 3 lessen mega veel opgeleverd!

 

Annemarie

Wat was ik blij toen ik jongstleden mei hoorde van de mogelijkheid online-qigonglessen te volgen bij Helen.

Ik wist dat ze lessen in de open lucht gaf, heerlijk, maar voor mij niet gunstig. Daarvoor moest ik met het OV reizen, trein en bus en dat werd door de overheid sterk afgeraden (net zoals nu overigens). Dus dit was de oplossing.

Sinds die tijd zit ik op de afgesproken tijd klaar voor mijn laptop op een rustige plek in huis. Helen weet als geen ander rust te scheppen. En dat heb ik af en toe hard nodig.

De concentratie voor de oefeningen komt gemakkelijk in je eigen omgeving, er is weinig afleiding. Als je behoefte hebt aan meer uitleg of merkt dat iets niet prettig gaat, is er alle gelegenheid Helen om hulp te vragen. Het is wonderbaarlijk hoe goed dat overkomt op het scherm, of ze naast je staat!

Er is altijd een rondje “hoe gaat het met je”en op die manier ben je toch bij elkaar betrokken.

Voor mij zijn deze lessen heel waardevol, voor lichaam èn geest.

Prijzen online qigong en tai chi

Bij de wekelijkse lessen qigong in Utrecht en Zeist is het mogelijk om één maal gratis een proefles (niet in combinatie met andere acties) mee te doen.
Als in de door jou gewenste les plaats is, dan kun je direct starten. Je koopt vooraf een stappenkaart die op naam staat. Op je stappenkaart komt een persoonlijke boodschap te staan die je kan helpen deze periode weer een stap in heelwording te zetten.

In principe kies je een vaste lestijd.

Er zijn 3 tarieven:

 1. standaardprijs
 2. de prijs van 2022 voor wie niet meer dan dat, kan betalen
 3. verhoogde prijs voor wie bovenop de standaardprijs nog eens de helft van de prijsverhoging bijdraagt voor wie een kleine portemonnee heeft.

Zo hoop ik, dat iedereen kan deelnemen. Mocht dat financieel toch niet kunnen, laat me dat dan weten.

De prijzen zien er als volgt uit:

Tarief 1Tarief 2Tarief 3
5 kwartier€ 127,00€ 118,00€ 132,00

 

Deze kaart is 12 lesweken geldig. Je kunt binnen de geldigheidsperiode van de stappenkaart ook bij de andere lessen inhalen. Als je bij een les met een andere tijdsduur wilt inhalen: één les van 2 uur is gelijk aan 2 lessen van 5 kwartier.

Inschrijving

Je inschrijving is definitief als ik het verschuldigde lesgeld heb ontvangen op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. HELM IJsselmuiden.

Twee lessen in één week

Wil je een twee lessen in de week volgen, dan betaal je voor de tweede les 50% van de prijs.

Inschrijving

Je inschrijving is definitief als ik het verschuldigde lesgeld heb ontvangen op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. HELM IJsselmuiden.

Twee lessen in één week

Wil je een twee lessen in de week volgen, dan betaal je voor de tweede les 50% van de prijs.

Annuleringsvoorwaarden

Op de prijzen zijn annuleringsvoorwaarden van kracht.

Ja, ik doe mee met online lessen
qigong of tai chi

Aanmeldformulier healing & coaching

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Online bij Vol-ledig

Je kunt bij Vol-ledig naast de wekelijkse lessen online ook de online cursus ‘In je lijf, in beweging, iedere dag opnieuw!’ volgen.

Samen in vrijheid bewegen

Om te kunnen ontspannen en je te kunnen ontwikkelen is het nodig met elkaar een veilige ruimte te scheppen. Als we de volgende regels in acht nemen, dan gaat dat zeker lukken:

 • accepteer en respecteer de ander zoals hij/zij is en oordeel niet;
 • houd rekening met de grenzen die een ander aangeeft;
 • kom niet ongewenst te dichtbij en raak de ander niet aan tegen zijn of haar wil;
 • stel geen ongepaste vragen en maak geen ongewenste opmerkingen over iemands persoonlijke leven of anderszins;
 • wees online zichtbaar;
 • maak geen video- en audio-opnames of foto’s zonder toestemming van alle aanwezigen;
 • mocht iemand jou toch op een wijze benaderen die je niet prettig vindt, zeg dat dan tegen die persoon. Mochten jullie er niet uitkomen, dan kun je mij benaderen.