Alle blogs met trefwoord: Volledig

Chinees nieuwjaar 2018

Chinees nieuwjaar begon op 16 februari en wordt vandaag, 2 maart 2018, afgesloten met het Lantaarnfestival. Dit festival is naar Europa overgewaaid onder de naam ’China Light Festival’. Elk jaar heeft één teken uit de Chinese dierenriem. Het komende jaar staat in het teken van de ‘Hond’. De hond staat voor loyaliteit, trouw en je inzetten voor een groter doel. Dit liep als rode draad door het feest.

Word wakker

Kukeleku! Word wakker, wees alert. Laat je niet in slaap houden door halve waarheden, door oplossingen die gestoeld zijn op onvrede of door angsten. Word wakker en word stil, zodat je geest zich kan verruimen. Luister naar jouw hoogste waarden en diepste verlangens. Stel een doel dat bijdraagt aan het welzijn van de wereld en waarbij niemand op grond van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook wordt uitgesloten. Ga aan de slag! Met dit recept kan het Jaar van de Haan een betere wereld tot resultaat hebben, waarin jij je thuis voelt.

Zomerverhalen 2018

De zomer is alweer op zijn retour: de dagen worden korter; de schaduwen worden langer; het zomerprogramma 2018 ’Bijtanken’ is voorbij. De tijd is aangebroken om verhalen te vertellen. 

In gesprek met Helen IJsselmuiden

Vol-ledig, de school van Helen, bestaat twintig jaar. Op een zonnige zaterdag in februari wordt dit in Zeist gevierd met een programma dat varieert van een demonstratie zwaard tot workshops taiji, qigong en meditatie, van lekker eten of thee proeven tot poëzie en vorm geven aan je grootste verlangen. Het is er een komen en gaan van mensen.

Echt feest

Vandaag, 29 februari 2016, bestaat Vol-ledig 20 jaar. Op 13 februari hebben zo’n vijftig mensen dit en het begin van het Jaar van de Aap samen met mij groots gevierd. Ik voelde me die dag gedragen. Vele handen zorgden voor de schoonmaak en aankleding van de zaal, gebak, maaltijd, kaartjes verkoop en koffie en thee. Zoals Anna schreef ‘vele handen maken licht werk’. Ik kon me concentreren op het geven van de workshops, op genieten van deze dag en van feestvarken zijn. 

Doen met aandacht

Met veel plezier en nieuwsgierigheid had ik me opgegeven voor de workshop Benedictijns time management. Een cadeautje van Helen aan haar cursisten ter ere van het zestien jarig bestaan van Vol-ledig (29 februari 2012). Een mooier gebaar had Helen wat mij betreft niet kunnen bedenken.