Workshop Ontspannen

Ruimte voor jezelf.

Schrijf je in voor deze workshop
Ontspannen

Workshop Ontspannen

De online workshop Ontspannen is voor ieder die uit de dagelijkse beslommeringen wil stappen en zich ontdoen van opgebouwde stress. Stress herken je aan bijvoorbeeld vermoeidheid, gespannen spieren, kort lontje, piekeren of snelle ademhaling. In deze workshop laat je je spanning los. Er komt weer ruimte voor jou.

 

Hier en nu

De online workshop Ontspannen begint met om je heen te kijken, zodat je hier en op dit moment aanwezig bent. Dat is het enige moment waarin je kunt ontspannen; niet als je gedachten nog bij het telefoongesprek van gisteren waren of vooruitsnellen naar wat morgen op de agenda staat.

Taijiwuxigong gaf mij mijn gezondheid terug

Qigong

Stress ervaar je in je lichaam bijvoorbeeld als ongemak, pijn, overbelasting van spieren, misselijkheid of oppervlakkige ademhaling. Daar waar klachten in je lichaam zijn, is je energie gestagneerd. Met qigong-oefeningen breng je deze gestagneerde energie weer in beweging, zodat energie je niet meer nodig hebt je lichaam kan verlaten. Geleidelijk aan beweegt  je lichaam weer als één geheel. Je voelt je soepel in je lijf.  Het ‘willen en doen’ maakt geleidelijk aan plaats voor ‘zijn’.

Ervaren wat in je leeft

Ontspannen kun je de sensaties in je lichaam ervaren. Je ademhaling wordt ruimer. Je komt in diepe rust. Vanzelf ontstaat beweging. Je geeft hierin mee. Traag en vloeiend beweeg je. Lichaam en geest vormen weer één geheel.

Adem

Adem en aandacht samen kunnen jou op diep niveau helen. Met de meditatie ‘Je hoofdmeridianen volgen‘ laat je je energie vrij door je lichaam stromen. Overal is nu warmte en tinteling. Je voelt je vitaal.

Je hoofdmeridianen volgen

Je verbinden met het leven

Je adem verbindt je met het leven. Met de inademing ontvang je het leven. Met de uitademing laat je los en geef jij aan het leven. Samen met een ander zing je in voortdurende afwisseling een mantra. Je geest komt nog verder tot rust. Je verbindt je met de ander en met het grote geheel.

Na de online workshop Ontspannen

Na de online workshop Ontspannen voel je je blij, soepel en zelfverzekerd.

Ervaringen met online workshops

Margreet over de online workshop YiJin daoyin

Ik werd erg blij van deze workshop.

Helen neemt je met kleine stapjes mee in de bewegingen die we maken en bouwt het rustig op. De filmpjes van bijvoorbeeld de natuurlijke beweging van dieren in de workshop verduidelijken de bewegingen. Als het nodig is geeft ze individuele aanwijzingen en er is voldoende ruimte om je ervaringen te delen en vragen te stellen.

Wat ik heel prettig vind, is de rust die Helen bewaart, zonder dat het langdradig wordt. Ik ben zelf iemand die nogal houdt van tempo, maar in de workshop is de rust juist prettig. Op die manier kan ik bij mijn eigen ervaring blijven.

Voor mij is het geen enkel probleem dat workshop online is, dat werkt prima.

Aan het eind van de workshop voelde ik me rustiger en veel sterker en voelde ik ruimte in delen van mijn lichaam waar dat eerst niet zo was.

 

Voor mij is het een heel prettige manier om stil te staan bij mijn eigen lijf en hier goed voor te zorgen.

Esther over de online workshop Ontspannen

Na een drukke werkweek, de workshop ‘Ontspannen’ bij Helen van Vol-ledig. Klinkt heerlijk, daar ben ik aan toe! We beginnen met een meditatie die je de kans biedt echt wakker en helder te worden. Ik kijk weer fris de wereld in. Dan doen we massage-oefeningen, deels met een warmtebron wat echt onwijs ontspannend werkt. Vervolgens een blok staande oefeningen. We voeren ze langzaam uit, en je voelt de energie in en om je heen gewoon weer opschonen en tot rust komen. Er zit ook wat rek-en-strek in, dus eigenlijk rust vanuit een actieve houding. Dan doen we in tweetallen nog een mantra, de afwisseling tussen luisteren en zelf geluid maken is zo ontspannend dat m’n maatje en ik aan het eind spontaan de slappe lach krijgen. Helen eindigt met een oefening die je in je kracht zet en je verbindt met je hogere zelf. Daarmee stap ik vol rust en met overzicht m’n weekend in.

Tineke over de online workshop Je onderste dantian verwarmen

Het was een online workshop – maar eigenlijk bleek dat helemaal niet hinderlijk. Ik had echt het gevoel dat we met elkaar in eenzelfde ruimte waren. Het duidelijkste was dat met een aparte oefening waarbij we in tweetallen eenzelfde klank beurtelings uitspraken. De afwisseling daarin werd tot een mantra, waarbij de energie stroomde.

De opdrachten werden vanaf de basis goed opgebouwd, met uitleg waar je op moest letten. Helen was daarbij individueel behulpzaam door aanwijzingen te geven hoe de oefening verdiept kon worden.

Na elk blokje was er steeds gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Het meest bijzondere vond ik de sensatie van koud-warm en het tintelen of juist ‘zwaar’ worden van delen van het lichaam. Zo sterk had ik dat nog niet eerder meegemaakt.

Hoewel ik echt een beginneling ben op dit gebied, kon ik over het algemeen alles goed volgen. Ik was onder de indruk van de rust en de zorgvuldigheid van Helen ten opzichte van de deelnemers. Het smaakt naar meer!

Waar, wanneer en wat kost het?

Online

Zaterdag 29 mei 2021 10.00 – 13.00 uur

Prijs: € 35,00.  Je inschrijving is definitief als ik het verschuldigde lesgeld heb ontvangen op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. HELM IJsselmuiden. De annuleringsvoorwaarden zijn van kracht.

De volgende workshop op zaterdag staat gepland voor:
19 juni 2021    –   psoas en lichaamsbewustzijn

Ja, ik doe mee met de online workshop Ontspannen

Workshop ontspannen

  • Ik geef me op voor de workshop Ontspannen voor zaterdag 29 mei 2021 van 10.00 - 13.00 uur online.
  • Op je inschrijving zijn annuleringsvoorwaarden van toepassing
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.