Online interactieve workshop YiJin daoyin

Versterk je pezen en spieren

Schrijf je in
Ontwikkel je lichaamsbewustijn

Online workshop YiJin daoyin

Op zaterdag 17 april 2021 kun je meedoen met de online, interactieve workshop ‘YiJin daoyin’. Deze workshop heeft als doel jouw hele lichaam als één geheel samen te laten werken. Een effect is, dat je middenrif hierdoor soepeler beweegt, waardoor je ruimer ademhaalt. Een ander effect is dat jouw spieren en pezen versterkt worden.

YiJin daoyin een serie qigong-oefeningen

YiJin daoyin bestaat uit een serie van qigong-oefeningen. De serie begint met je zwaartepunt in je bekken te brengen. Hierdoor activeer je je energiecentrum in je onderbuik. Dit geeft je de kracht om jouw energie sterker door je lichaam te laten stromen. Hierdoor verlaten afvalstoffen, die zijn ontstaan zijn door slechte lichaamshouding en/of onverwerkte emoties, je lichaam. Met als gevolg dat je lichaam soepeler wordt.

Daoyin

Daoyin

Daoyin zegt iets over de wijze van trainen. Het woord ‘daoyin’ bestaat uit twee delen: ‘dao’ dat ‘weg’ of ‘methode’ betekent en ‘yin’. ‘Yin’ heeft als karakter een gespannen boog. Dat wil zeggen dat je richting geeft aan wat je doet. Vergelijk dit met een boogschutter: hij kijkt, spant zijn boog, kijkt opnieuw, schat zijn doel in, laat de pijl los en volgt met zijn ogen de pijl volgen tot deze zijn doel heeft bereikt. Daoyin betekent dan ook zoveel als het leren hoe jij je energie de gewenste richting kunt geven.

Het versterken van pezen en spieren

Je traint je spieren en pezen op lichaamsvriendelijke manier. Hierdoor word je soepel en sterk zonder risico op blessures.

In alle oefeningen ontspan je je spieren, te beginnen bij de diep gelegen spier die onder- en bovenlichaam met elkaar verbindt, de psoas. Je laat je geest ruim worden. Door zowel lichaam als geest tegelijkertijd te ontspannen wordt je ontspanning dieper. Je komt in een staat waarin je ’s morgens wakker wordt: zachte spieren en weinig gedachten.

Als reflex op deze diepe ontspanning, die is ontstaan door je geest ruim te maken, strek je. Spieren en pezen verlengen zich. Hierdoor krijgen je gewrichten ruimte om te bewegen. Afvalstoffen, die je stijf maakten en misschien voor pijn zorgden, komen vrij. Met aandacht leid je deze afvalstoffen naar buiten je lichaam.

Voor wie

Aan deze workshop kun je meedoen met en zonder een lichamelijke beperking. Elke oefening kan naar eigen mogelijkheden worden uitgevoerd. Deze oefeningen zijn gebruikt in het onderzoek naar het effect van qigong bij het herstel van COVID-19. De uitkomsten van dit onderzoek zijn positief. Deze workshop is daarom van harte aanbevolen aan mensen met resterende klachten na COVID-19.

Waar, wanneer en wat kost het?

Online

Zaterdag 10.00 – 13.00 uur; geen datum gepland. Mail me om je interesse door te geven.

Prijs: € 35,00.  Je inschrijving is definitief als ik het verschuldigde lesgeld heb ontvangen op IBAN NL53 ASNB 0707 3488 46 t.n.v. HELM IJsselmuiden. De annuleringsvoorwaarden zijn van kracht.

 

Ervaringen met online workshops

Tineke over de workshop 'Je onderste dantian verwarmen'

Het was een online workshop – maar eigenlijk bleek dat helemaal niet hinderlijk. Ik had echt het gevoel dat we met elkaar in eenzelfde ruimte waren. Het duidelijkste was dat met een aparte oefening waarbij we in tweetallen eenzelfde klank beurtelings uitspraken. De afwisseling daarin werd tot een mantra, waarbij de energie stroomde.

De opdrachten werden vanaf de basis goed opgebouwd, met uitleg waar je op moest letten. Helen was daarbij individueel behulpzaam door aanwijzingen te geven hoe de oefening verdiept kon worden.

Na elk blokje was er steeds gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Het meest bijzondere vond ik de sensatie van koud-warm en het tintelen of juist ‘zwaar’ worden van delen van het lichaam. Zo sterk had ik dat nog niet eerder meegemaakt.

Hoewel ik echt een beginneling ben op dit gebied, kon ik over het algemeen alles goed volgen. Ik was onder de indruk van de rust en de zorgvuldigheid van Helen ten opzichte van de deelnemers. Het smaakt naar meer!

Esther over de online workshop 'Ontspannen'

Na een drukke werkweek, de workshop ‘Ontspannen’ bij Helen van Vol-ledig. Klinkt heerlijk, daar ben ik aan toe! We beginnen met een meditatie die je de kans biedt echt wakker en helder te worden. Ik kijk weer fris de wereld in. Dan doen we massage-oefeningen, deels met een warmtebron wat echt onwijs ontspannend werkt. Vervolgens een blok staande oefeningen. We voeren ze langzaam uit, en je voelt de energie in en om je heen gewoon weer opschonen en tot rust komen. Er zit ook wat rek-en-strek in, dus eigenlijk rust vanuit een actieve houding. Dan doen we in tweetallen nog een mantra, de afwisseling tussen luisteren en zelf geluid maken is zo ontspannend dat m’n maatje en ik aan het eind spontaan de slappe lach krijgen. Helen eindigt met een oefening die je in je kracht zet en je verbindt met je hogere zelf. Daarmee stap ik vol rust en met overzicht m’n weekend in.

Yvonne over online workshop 'Hoofd, hart en buik verbinden'

Na enige tijd geen qigong te hebben gedaan, heb ik mij toch weer bij jou aangesloten. Ik ben blij dat ik heb meegedaan aan de workshop buik, hart en hoofd verbinden. Het voelt goed om weer even stil te staan en te luisteren naar het lichaam. De begeleiding van de oefeningen door jouw rustige stem vind ik erg prettig en het helpt me om met de aandacht erbij te blijven. De workshop gaf me ontspanning en ruimte, zowel in het lichaam als in het hoofd. De oefeningen hebben mij nieuwe energie gegeven en volledige ontspanning. Ik vind ook dat je de on-line les professioneel aanpakt en het gebruik van meer camera’s werkt goed om ook  de kleine bewegingen zichtbaar te maken.  De workshop heeft mij doen besluiten weer wekelijks de qigong lessen te gaan volgen.

Ja ik doe mee met de workshop

Inschrijfformulier Workshop YiJin daoyin

  • Ik schrijf me in voor de workshop 'YiJin daoyin' op zaterdag 17 april 2021 van 10.00 - 13.00 uur online.
  • Op je inschrijving zijn annuleringsvoorwaarden van toepassing
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.